Nieuw vast circuit in belgie

r1 power

MF'er
26 apr 2003
121
0
Voor alle liefhebbers van circuitrijden goed nieuws er komt een nieuw vastcircuit in Mettet en er zou in 2006 al op gereden worden.
 

Ralphie

MF veteraan
15 mei 2003
3.576
0
Lienden
Krijg één of ander error als ik op de link klik. Na wat klikken toch het artikel gevonden:

Gezien op vrij korte termijn een verbod zal komen op het gebruik van stratencircuits voor wegraces is de nood aan permanente circuits groot in België. De plannen voor een circuit van Dour zijn intussen bekend en juichen wij van harte toe. Gisteren, 16 september, werd tijdens de persconferentie voor de 18de Superbiker in Mettet ook de plannen voorgesteld voor een gloednieuw permanent circuit in Mettet. RUMSEM, de huidige bezielers van het circuit van Mettet startten enkele jaren terug al met het uitdokteren van plannen voor een permanent race-circuit in Mettet. Dat was de periode dat Prins Philippe zijn Mathilde aan de spreekwoordelijke haak sloeg, waardoor het project voor het circuit al snel de codenaam ‘Mathilde’ meekreeg. Het circuit zou moeten komen op de weides die liggen tussen de driehoek die het huidige circuit van Mettet vormt, achter het parcours dat voor de Superbiker wordt gebruikt. Die weides werden intussen aangekocht met het oog op de bouw van het circuit. Daarvoor moeten wel nog vergunningen en het financiële plan nog goedgekeurd worden. Mocht het circuit gebouwd worden zoals het werd voorgesteld, zou het gaan om een baan met een lengte van 2.310 meter en vrij technisch van aard zijn. Een beetje vergelijkbaar met het circuit van Croix-en-ternois in Noord-Frankrijk. Het circuit zou bruikbaar zijn in vier vormen, zijnde de totale lengte, twee kortere pistes van 730 en 1.365 meter die vooral voor rijopleidingen gebruikt kunnen worden en een soort oval die het ‘infield’ gedeelte links laat liggen en voor test- en proefritten gebruikt kan worden. Alle circuits zouden in de eerste plaats op motorraces gericht zijn, maar ook autoraces worden niet uitgesloten. Daarnaast zou er een volledig nieuwe paddock en een controletoren gebouwd worden. Als de plannen goedgekeurd worden en de toestemming gegeven wordt tot het bouwen, zouden de werken al in 2005 al kunnen starten. We houden de stand van zaken en evolutie intussen nauwlettend in het oog.
 

softwave

MF'er
29 sep 2003
163
0
40
Sterrebeek, België
Bezoek site
waar ligt mettet?????? ik kom uit limburg hoeveel km zou het zijn ???
Mettet ligt tegen Charlerloi, Dinant en Namen www.mappy.be :z
Als ik me niet vergis wordt er daar jaarlijks de supermottard georganiseerd. Iemand een idee of het circuit gebouwd wordt met dat opzicht? Vallen SM-wedstrijden te combineren met een echt "droog" circuit? SM-wedstrijden hebben toch vaak modder of grind stukken?

edit: hier is de goeie link trouwens, je zult'm wel moeten copy/pasten want hardlinken gaat blijkbaar niet :?
http://www.motorwereld.be/sport2.asp?rubriek='Moto%20GP'&artikel=1146
 
Laatst bewerkt:

Djoembie

MF veteraan
1 jan 2004
1.049
80
47
Den Haag
Helemaal mee eens ;( ......WAAROM daar en niet HIER!!!!.......... ;(

Er is plek zat voor ook zo'n hoogstaand circuitje HIER.....
zoals de -Maasvlakte
-Westland
-enz.


:9 :9~ *D
 

Knaapie

MF veteraan
6 nov 2002
4.155
0
39
Het Breeje Durp
Ik weet het, deze is wel heeeeel erg oud. :)

Maar ik ben toch wel benieuwd of er al meer concrete plannen bekend zijn over de bouw van het circuit of dat men zelfs al begonnen is met de bouw. De concept layout van de baan ziet er in ieder geval gaaf uit!!
 

rotje

Rookie
14 apr 2005
12
0
50
hedel
nee omdat er in Belgie zo,n goeie geasfalteerde wegen zijn dat ze niet vernieuwd hoeven te worden dus van het asfalt overschot maken ze maar een race baantje.
 

JP-4000

MF'er
16 aug 2005
160
0
45
Belgie
Aan dit tempo komt het circuit er dus nooit :(

*** bron: www.superbiker.com ***
Mettet, 24 januari 2007.


Betreft : project permanent circuit te Mettet – vormingscentrum voor motorrijders.

Geachte,


De wereld van de motorsport ontvangt met veel enthousiasme het idee voor een vormingscentrum voor motorrijders op het circuit van Mettet, maar dit is helemaal niet het geval in andere sferen… met vooral het verwijt dat we 14 Ha landbouwgrond opofferen aan de goden (of duivels) van de snelheid, de milieuverontreiniging, de verspilling… eigen aan de motorsport.

Het enige argument waarmee deze principiële tegenstanders, die tevens een belangrijke raadgevende stem hebben in dit dossier, rekening mee zouden houden, is dat wij het bewijs leveren dat zulks een project van economisch belang is en vooral van educatief belang. Het is duidelijk dat wij op dit ogenblik geen reserveringscontracten kunnen voorleggen voor de huur van het circuit voor de scholing, de vervolmaking en de verkeersveiligheid van onze motorrijders.

Een schriftelijk steun van uwentwege zou ons daarbij helpen ([email protected] )! Een brief waarin U aangeeft dat U interesse heeft voor zulk een centrum met het aantal dagen en de aard waarvoor U het circuit zou huren (scholing, vervolmaking, …). We wijzen erop dat zulks een schrijven geen enkele verplichting heeft en deze niet kan leiden tot een verbintenis (de modaliteiten en tarieven zijn nog niet opgemaakt…).

We zouden het waarderen als U dit schrijven zou doorsturen naar iedereen die eventueel van het vormingscentrum zou kunnen gebruik maken, in welk kader dan ook.

Wij danken U al bij voorbaat voor de kostbare tijd die U neemt voor het opstellen van een antwoord.

… en dat het gezonde verstand het haalt met uw hulp !


Met vriendelijke groeten.


Michel Fiévet
Voorzitter van de RUMESM
 
Laatst bewerkt:

desp0

MF veteraan
16 aug 2005
2.083
0
37
Deelgemeente Gavere
Bezoek site
wat is er nu van aan ?

want zulke "valse" berichten kan ik dus verre van appreciëren :(

ze zouden beter keer het verstand krijgen dat ze daar 40 motorrijders mee redden per jaar die zich toch niet kunnen inhouden op de baan. milieu my ass, als ik het daar niet op rij, doe ik het wel op de baan..., die paar litertjes extra door het racen zullen het wel niet doen.
als ik zo de berichten lees is het verkeer zelfs minder vervuilend als aanvankelijk aangenomen !

in volle hoop wachtende,
 

hoffer

MF veteraan
5 sep 2002
14.278
5
47
Hoogkarspel
www.gruba-grootebroek.nl
3 en 4 april ga ik er rijden met bikerdays *O* *O* *O*
Het circuit inwijden 8-)
Eens kijken of het wat is.
Er schijnt een soort van mini corkscrew in te zitten :Y

Ook www.racecracks.nl heeft er een stuk of 5 dagen staan
 
Laatst bewerkt:

Racebert

MF veteraan
6 apr 2009
3.264
7
Nieuwendijk (Noord Brabant)
nog wat track info:

Totale lengte 2310 m
Linkse bochten 7
Rechtse bochten 5
Bochten met negatieve verkanting 2
Corkscrew 1 (hoogte verschil 4,5m)
Totale hoogte verschil 14m
Lengte rechte stuk 500m
Breedte rechte stuk en 1e bocht 14m
Breedte overig circuit 12m
Geschatte rondetijd 1min10sec