Nieuwe BOVAG-voorwaarden voor motorbedrijven

YamaMocro

Die hard MF'er
25 jul 2003
259
0
Rotterdam
www.mcmaroc.nl
ANWB en BOVAG hebben de leverings- en betalingsvoorwaarden, voor bij de BOVAG aangesloten tweewielerbedrijven (fietsen, snorfietsen, bromfietsen, scooters en motorfietsen), grondig herzien. Zo zijn er betere afspraken over de rechten van de koper bij het al dan niet doorberekenen van eventuele prijswijzigingen, overschrijdingen van de leveringstermijn, recht op annulering van een koopovereenkomst en prijsopgave- en termijn voor reparaties.

Nieuw is bovendien de Geschillencommissie Tweewielers bij de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken in Den Haag. Consumenten die vinden dat hun klacht bij een bij de BOVAG aangeslotentweewielerbedrijf niet naar tevredenheid wordt opgelost kunnen zich voor bemiddeling melden bij het ANWB-BOVAG Bemiddelingsbureau (0900-2692268, kosten 35 cent per minuut). Slaagt de bemiddeling niet, dan kan de klacht aan de Geschillencommissie Tweewielers worden voorgelegd die een voor het bedrijf bindende uitspraak doet. Consumenten kunnen zich ook rechtstreeks wenden tot de Geschillencommissie.

De koper van een gebruikte motorfiets krijgt een half jaar BOVAG-garantie als het aankoopbedrag tenminste 35 procent is van de oorspronkelijke cataloguswaarde en minimaal 3.000 euro bedraagt. Uiteraard kunnen verkoper en koper onderling overeenkomen dat er geen garantie wordt verleend, maar dat moet dan wel schriftelijk op de koopovereenkomst worden vastgelegd. Gebleven is dat alle tweewielerbedrijven hun reparatie- en onderhoudswerkzaamheden drie maanden garanderen. Ook dit is in de nieuwe voorwaarden opgenomen.

Bij de BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven zijn bijna 1.700 fiets-, bromfiets-, en motorfietsbedrijven aangesloten. Op (link:http://www.bovag.nl)http://www.bovag.nl kun je alle aangesloten bedrijven vinden.

Bron: BOVAG.
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
22.387
602
Nederland
www.startersmotor.nl
Half jaar BOVAG garantie als je een motor koopt van minimaal 3000 euro is niet verkeerd. Weet niet wat het voorheen was? Alleen met auto's was het 5000 euro, bij motoren vast ook wel zoiets want ik kreeg geen half jaar bij mijn motor 3 jaar terug en die was toch wel meer dan 3000 euro maar niet meer dan 5000 :P

Is deze wijziging per direct ingegaan?