Nog 8 jaar..

Jammer man.

Ik denk dat ik het geluk heb dat mijn ouders beide een motor rijbewijs hebben.
Maar mijn vader wilt me op een 2ehands 125cc crosser of choppertje krijge voor de veiligheid en snelheid blabla |(
Terwijl hij sommige maanden 800 euro boete heeft..
 
Ik kan me herinneren dat ik in hetzelfde schuitje heb gezeten :Y
Inderdaad zeer klote, bij mij duurde het ook meer dan een half jaar om mijn ouders ervan te overtuigen dat motorrijden echt niet zo gevaarlijk is als men zegt. Althans, je kunt het zo veilig/gevaarlijk mogelijk maken als je zelf wilt ;)

Daar waren ze het uiteindelijk, na lang beraad, wel mee eens *O*
Mijn ouders kwamen met dezelfde argumenten als jou ouders, dus er is nog hoop :Y


Ik zeg blijven beginnen over de motor. Ze worden het gezeur aan hun kop vanzelf een keer zat, en dan komt het allemaal goed *O*

ps. al het gemotoriseerde 2-wiel verkeer wordt gehaat door mijn vader B|

Amen. :W
 
Wist je dat je ook dood kan gaan terwijl je slaapt? Moet je dat ook maar niet meer doen, daar sterven de meesten mensen! :N

Wat een ouders |(

Mijn pa rijd zelf ook, maar zelfs al deed ie dat niet. Voor mij een reden om sneller het huis uit te gaan en vaak op bezoek op de motor.


Heb op mijn 19e mijn rbw voor de motor gehaald. Heb tot nu toe 1x een crash gehad en behalve paar littekens had ik niets. Zolang je in leer rijd en weet wat je moet doen in een noodsituatie kan je nog heel wat redden. Paar cursussen erbij en je bent weer wat wijzer.

Denk trouwens dat er verhoudingsgewijs meer jongeren zichzelf in de puin rijden met een auto dan met de motor.
 
Leuk man dat je niet over je eigen leven mag beslissen....

Hebben je ouders ook je school opleiding gekozen ofzo?
 
Tip:

Koop 1 les voor een van je ouders, de kans is 99% dat ze het motorrijden zelf ook ontzettend vet gaan vinden en het ineens wel een goed idee vinden :P

heb ik ook gedaan:
"hee mam ik wil een motor, vind je dat goed?"
"no way, moordmachines!"
op haar verjaardag gaf ik haar een motor-rijles cadeau
haar reactie: "SHIT HEE, dat is gaaaaaf!!!"

nu kopen we samen een motor :D
 
ach ik ben 41 en getrouwd en mijn ouders zijn er nog steeds niet blij mee dat ik een motor ga kopen. Ik mag bijna het derde en laatste examen doen en dan HOPPAAAA dit meisje de weg op. Ze vinden het maar niks maar GELUKKIG kunnen ze MIJ niet meer stoppen.

Ouders zullen altijd bezorgd blijven om hun kids. Hoe volwassen ze ook zijn :Y
 
Ik zal je vertelen ik had op me 17 en 18e eigenlijk wel een beetje hetzelfde maar ik ging altijd gewoon maar een beetje over door praten en toen het echt kansloos ging lijken ben eerst maar eens mijn autorijbewijs gaan halen en toen was me geld eigenlijk ook wel weer een beetje op... maar toen ik 19 was en weer eens naar een motor tv programma (met mijn ouders) dacht ik opeens ik meld me gewoon aan voor motorrijles dat zei ik ook gewoon tegen mijn ouders. Die dachten dat ik het toch niet meer zou doen omdat ik het er toen al niet meer zo vaak erover sprak.
En toen opeens vroegen ze Arjen waar ga je heen? Nou naar mij 3e motorrijles! Hehe
En zo heb ik het motorrijbewijs gehaald. Ik heb het nu ongeveer 3 maanden. En nu word het tijd om te kijken voor een motor en barst de volgende discussie los namelijk: de stal plaats voor de motor. Wij hebben namelijk een grote garage thuis (ideaal voor een mooie motor) maar ze lieten al doorschemeren dat het nu wel mocht. Ik had namelijk even een motor gehuurd en me vader even achter op genomen haha je had hem moeten zien genieten… hij wou zelfs even proberen! Hij zei: Tja Arjen dit is wel weer wat anders dan mijn kriedler van vroeger maar het is zeker wel kicken (ik had een Honda cbr 600f 25kw gehuurd)
Misschien ook een goede manier om jou probleem zo op te lossen……
 
Als je ouders het dan toch lezen:

:W Hallo!

Groeten van een 24-jarige motorrijder die die al vanaf zijn 18e vele tienduizenden kilomters schadevrij heeft doorgebracht!

Het kan dus wel *D
 
agja joh

ik bedoel als ze het je willen verbieden dan zeg je ze toch doodleuk dat je gaat rijden zonder rbw als je et per definitie niet mag halen.

een beeeeeeeeeetje ouder die bedenkt zich wel een 2e keer als ze weten dat je het meent })

en anders ga je toch als een mongool auto rijden. en als excuus geef je dan dat je de snelheid en het gevoel wilt bereiken dat je anders had gehad op de motor _O-

oja wel triest van je ouders vind ik het maarja. heb ook nooit wat te klage met me ouwelui. :9
 
Praat nog eens met je ouders, maak ze duidelijk dat we in 2006 zitten en niet in 1970.

Mocht dit niet helpen neem ze eens mee naar een rijschool en vraag de instructeur hun uit te leggen hoe gevaarlijk motorrijden nou echt is.
 
Ok, dus wat ik nu ga doen:
De kaarten nog eens op tafel gooien
Deze topic printen
Met een instructeur praten

Ik zal men ouders hun reactie uittyppen als ze die gegeven hebben!
 
niks aan te doen helaas, ben blij dat mijn vader ook motorrijd.

maar ik leef wel met jou mee
 
mn broer heeft toen ie 18 werd ook gelijk lessen genomen en mn moeder vond dat ook niet zo een fijn idee, jaartje later ben ik ook eindelijk 18 en ook aan het lessen *O*
elke keer als ik op de motor van mn broer stap om ff door de straat de crosse en ff lekker hard op te trekken is het moeilijk voor haar om haar paniek in te houden! :X :9 mja dochterlief is nu "volwasse en heeft dus haar eigen verantwoordelijkheid en moet ook leren leven door middel van vallen en opstaan"
O-) tjah je ouders verbieden je tog ook niet om te drinken, dronken kan je ook gevaarlijke dingen doen :Y

bezorgde ouders zijn heel schattig maar soms moeten ze echt ff begrijpen dat kleine jongens en meisjes ook groot worden en vrijheid om eigen beslissingen te nemen willen :Y
 
bij mij wist helemaal niemand t :P tot ik me rijbewijs had _O- maar ik ging niet t risico lopen dat iemand ze smoel niet kon houde, dat heb je altijd

ma was er niet blij mee O-) O-)
 
Tjah, ma vond het niks. Pa mocht volgensmij niet zeggen dat ie het wel vet vond.

Ik had 1 voorwaarde en dat is dat ik alles, maar dan ook alles zelf moest betalen en dat is me gelukt door een jaar hard te werken en niet op vakantie te gaan.

Ma is gelukkig niet zo bezorgd als ik met de motor de deur uit ben (elke dag bezorgd zijn is ook zowat :] )
 
hmm,they can't stop me
ik ken dit verhaal,maarja ik luister vaak zat naar m,n ouders,en deze ene keer kunne ze de dikke vinger krijge bedoel respect voor ze :9 maar arjen's verhaal vind ik wel een goede tip,en er veel over praten helpt ook
 
ik mocht het ook niet.. (k rij snel te hard met de auto, @ scooter/brommer zal ik maar helemaal niet beginnen, ook een paar ongelukken gehad etc)

maargoed, kwerd 18, autorijbewijs gehaald, en verder niet over een motor gesproken. want ik wilde wachten tot ik 21 was (onbeperkt rijbewijs).
dus ik ruim 2.5 jaar mn mond gehouden, totdat ik er weer eens over begon.
nou, het woordje "motor" was al taboe :X

dus toen had ik mezelf maar opgegeven voor lessen, en toen viel er een brief van de rijschool op de mat met de datum voor mn 1e les.
komt mn ma naar me toe: wat is dit?
mn 1e motorles ma :P

nja, k denk wel dat ze wist hoe graag ik het wilde halen, dus ze zei er verder niet veel van.. maar blij was ze er niet mee

nu heb ik het bijna 2 weken, en ben ik aan het zoeken naar een fireblade, mn pa gaat nu mee om te kijken, maar het verbod is er niet meer..
alleen "als ik maar rustig aan doe" is het goed

tja, dat was dus een erg groot nadeel van enigskind zijn, mn ouders zijn gewoon TE zuinig op me :Z
 
ik heb een gouden tip:

VERTEL JE OUDERS OVER ABS MOTOREN!

http://www.honda.nl/content/mc/18326_22752.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.honda.nl/content/mc/18326_22752.html)

*D *D *D :] :] :] :} :} :}
 
ach ik ben 41 en getrouwd en mijn ouders zijn er nog steeds niet blij mee dat ik een motor ga kopen. Ik mag bijna het derde en laatste examen doen en dan HOPPAAAA dit meisje de weg op. Ze vinden het maar niks maar GELUKKIG kunnen ze MIJ niet meer stoppen.

Ouders zullen altijd bezorgd blijven om hun kids. Hoe volwassen ze ook zijn :Y

Zou ook een beetje raar zijn als ze dat nu nog konden/wilden :)

Ik denk dat mijn ouders ervan uitgaan dat ik mijn eigen kinderen net zo graag wil blijven zien als dat mijn ouders mij willen zien ;)
 
In zo'n geval is het echt handig als je brommer hebt gereden. Mijn vader deed ongeloofelijk moelijk over die brommer toen ik 16 was, uiteindelijk toch overhaald mits allerlei voorwaarden van hem (45 rijden, altijd helm aan logischerwijs...). Uiteindelijk heeft ie me zelfs nog gezegd dat hij het goed vond dat ik een brommer had omdat ik al het onderhoud zelf deed.
Als ik dan een motor wou vorig jaar, zei hij gewoon "ik heb gehoord dat je een motor wil? Mij best, maar wees voorzichtig he" Makkelijk zat dus :]
Mijn moeder deed nooit moeilijk omdat ze ook een brommer heeft gehad en haar broers ook motor reden.
 
In rijd sinds mijn 18e motor en auto. Inderdaad heb ook ik met de auto dommere dingen gedaan dat met de motor.

Toen mijn zoon 16 was, had hij gelijk een brommer. Die werd ook gelijk opgevoerd. En ook nu (hij is nu 21) rijd hij nog op opgevoerde scooters en brommers. Hoewel ik als ouder het daar niet mee eens ben, heb ik daar niets anders aan gedaan dan hem uitleggen wat de gevaren zijn van opgevoerde brommers en scooters. En vooral hem elke keer dat hij op de politie zat te schelden uitgelegd dat als hij de wet overtreedt, hij bekeuringen en inbeslagnames kan verwachten.

Toen hij 20 was gaf hij aan zijn motorrijbewijs te halen. Daar kan ik als ouder alleen maar blij mee zijn. Met de rijlessen wordt hem namelijk geleerd gevaren te onderkennen en te vermijden. Hoewel hij nog moet beginnen met lessen is hij zich nu al veel meer bewust van potentiele gevaren. Hij gaat volgende week zijn theorie examen doen.

Mijn ervaring met motor- en autorijden is dat het een niet per definitie gevaarlijker is dan het ander. Als ik motor rij ben ik mij meer bewust van gevaren dan wanneer ik auto rij. En ja, op een motor ben je kwetsbaarder je loopt eerder letsel op. Maar je bent ook minder aan je voertuig gebonden, iets wat ook je redding kan zijn. Ik heb het zelf gehad dat ik op mijn motor van achteren aangereden ben door een vrachtwagen, die daarna ook nog de voor mij rijdende vrachtwagen een flinke duw gegeven heeft. Ik ben voordat hij die andere vrachtwagen raakte er tussen uit gevallen en kwam er met twee botbreuken en twee snijwonden vanaf. Dit is mede te danken aan het feit dat ik volledig in het leer reed. Als je zo'n ongeluk met een auto zou hebben, had je het in het gunstigste geval niet overleefd. Zou je het namelijk wel overleefd hebben, dan zou je een kasplantje zijn. Dat heb ik namelijk gezien toen ik in het zieknhuis lag. Dat ongeluk is nu 26 jaar geleden.

Mijn advies is: blijf er met je ouders over praten. Leg ze uit dat motorrijden andere gevaren kent dan autorijden, fietsen of wat dan ook. Vertel hen ook hoe jij denkt de risico's van het motorrijden te beperken (defensief rijden, altijd beschermende kleding dragen bepaalde weertypes mijden, etc.) Maar begrijp ook dat zij het eng vinden. Dat is een gevoel wat zich niet zo maar weg laat praten. Laat hen vooral uitleggen wat hen zo bang maakt en laat dat goed tot je doordringen. Probeer hen dan duidelijk te maken waarom jou dat niet (zo gauw) zal overkomen. Kortom: Overtuig hen ervan dat jij je niet dood zal rijden.

Veel succes toegewenst.

P.S. Aan je ouders zou ik willen zeggen: Natuurlijk zijn er van die gekken die zich dood rijden op de motor, maar er zijn er ook die zich dood rijden met een auto, of door andere domme dingen te doen. Maar het gros van de motorrijders zijn zich maar al te goed bewust van de risico's van het motorrijden. Dat zijn de motorrijders die met gemak hun pensioen halen, terwijl ze al die tijd motor rijden. Heb vertrouwen in uw zoon.
 
Terug
Bovenaan Onderaan