Noord-Brabant wellicht flitspaalvrij

Bananeman

Admin
Crew
http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=19901

Noord-Brabant wellicht flitspaalvrij

De provincie Noord-Brabant onderzoekt alternatieven voor verbetering van de verkeersveiligheid naast het controleren met flitspalen. Het zou dan moeten gaan om het belonen van automobilisten die zich aan de regels houden.

Directe aanleiding voor de 'evaluatie' vormt het toenemende aantal vernielingen van flitspalen. "Dat vandalisme drukt ons met de neus op de feiten" constateert provinciewoordvoerster V. Viguurs. Jaarlijks worden in Noord-Brabant enkele tientallen flitspalen moedwillig beschadigd of vernield door vermoedelijk boze weggebruikers. Dit kost de provincie, eigenaar van 111 kasten, honderdduizenden euro's aan reparatie en vervanging. "Dat geld kunnen we ook anders besteden, bijvoorbeeld aan wegaanpassingen of andere verkeersmaatregelen met meer maatschappelijk draagvlak."

Zo overweegt de provincie een systeem in te voeren om automobilisten te belonen in plaats van te straffen. Proeven met dergelijke snelheidscontroles in onder meer Alphen en Chaam zijn positief verlopen. De gemiddelde snelheid op het proeftraject ging omlaag zonder dat bekeuringen werden uitgedeeld en apparatuur werd vernield. "Viguurs: "Een eerste display toont de snelheid van een passerende auto. De bestuurder beseft dat hij te hard rijdt en mindert vaart. Een tweede display controleert tweehonderd meter verderop de snelheid opnieuw. De bestuurder ziet nu zijn beloning: hij houdt zich keurig aan de snelheid en krijgt geen bon."

De provincie verwacht dat het alternatief met name de 'nette' burgers ontziet die per ongeluk een paar kilometer te hard rijden. Deze kleine overtreders krijgen nu het overgrote merendeel van alle snelheidsbekeuringen.
 

Fore

MF veteraan
Donateur
27 feb 2002
23.485
0
49
Eindhoven (regio)
www.landseer-ect.nl
In rotterdam Ommoord staat (stond) ook zo'n apparaat. Echt lache joh! Maare, krijgen we dan wel eens sticker van oom agent met daarop de tekst: "deze burgerl*l houdt zich keurig aan de snelheid" zoiets :P
 

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
0
Is wel gaaf, die borden die je snelheid aangeven.

Proberen een zo hoog mogelijke snelheid op dat bord te krijgen... })

Maar minder flitspalen klinkt goed!! :}
 

rvh

MF veteraan
28 nov 2001
7.291
188
Ergens in Zuid-Holland
De efteling, die staat toch ook in Noord Brabant?
Wist niet dat ze een plannen hadden voor een nieuwe attractie: controlevrij rijden. Plaats: naast het befaamde Sprookjesbos!
 

Martin-S

MF veteraan
19 mei 2002
2.668
0
40
Tof. Dan kan je testen hoe snel je motor binnen die paar honderd meter versnelt. Moet binnenkort maar eens naar Brabant
 

Fastcruiser

MF veteraan
Donateur
14 aug 2001
10.911
175
Bezoek site
Dragstrip van maken...acceleratie tussden de palen meten :P

Vind het niet echt een beloningssysteem... dus eigenlijk wordt ik elke dag beloond omdat ik geen boete krijg (terwijl ik wel te hard rij)?
 

Harley

MF veteraan
6 jun 2001
6.420
43
38
Helmond
Bezoek site
In nuenen staat ook zo'n matrixbord maar als ik harder rijd als 80 geeft hij al niet meer aan dat ik te hard rij terwijl ik dat wel degelijk doe daar( max 50 )
 

The Saint

MF veteraan
21 mei 2001
5.716
1
Dorp
Ja, of een banaan! :9
Maar dan wel bananenslagroom vla! Mjammm :9~

Ik denk dat er achter het 2e bord wel een camera staat :) Dus zou ik m bij het 2e bord wel dicht gooien.

Een anderspelletje is: Zo hard mogenlijk langs de eerste paal en dan zo hard afremmen dat je met de juiste snelheid voorbij de andere komt om je beloning ( zie boven ) in ontvangst te nemen.

[me]The Saint laat jullie even in de wereld kijken door zijn vizier[/me]
 

FrankyTL1000s

Die hard MF'er
16 apr 2002
374
0
Haarlem
Bezoek site
Een anderspelletje is: Zo hard mogenlijk langs de eerste paal en dan zo hard afremmen dat je met de juiste snelheid voorbij de andere komt om je beloning ( zie boven ) in ontvangst te nemen.

[me]The Saint laat jullie even in de wereld kijken door zijn vizier[/me]
Haha, zou wel leuk zijn als ze er ook filmpjes van zouden maken die je dan op internet kan bekijken!