olie verversen en doorspoelen

Auke

MF veteraan
3 jun 2001
1.032
7
Fryslân
Het wordt weer tijd dat er wat nieuwe olie in mijn R6 komt. Natuurlijk direct ook een nieuw filter.
Is makkelijk zelf te doen.

Maar nu heb ik een vraagje. Een kennis van mij kreeg de tip van een monteur om nadat je de oude olie er uit hebt laten lopen, het blok even door te spoelen met goedkope (aldi) olie. Zodoende haal je meer de vuiligheid uit je blok.

Goede tip dacht ik zo. Maar... Er blijft altijd wel iets van die olie achter, en je vult weer met een andere soort olie.

Mag dat :?
 

Philippe

MF'er
8 feb 2002
83
0
België
Ja, die filter haal je er makkelijk af. Trouwens waarom spoelen als je een nieuwe filter monteert. Het vuil zal wel in je filter zitten moet geen schrik hebben. En aan je oliedop daar zit een magneet in, die meetaalschilfers aan trekt dus deze ook eens afkuisen en al het vuil is er zo uit.
 

jkoehorst

MF veteraan
5 dec 2001
6.667
2
Hengelo (ov.)
Als je gewoon op tijd de olie ververst met dezelfde soort lijkt me spoelen een heel overbodige zaak die alleen maar tijd en olie kost. |(

Het kan nuttig zijn als je er een andere soort olie in wilt doen. Dan spoel je de oude soort er uit met de nieuwe en vul je hem daarna af. Ben je vrij zeker dat er maar 1 soort in zit en geen mengsel (doe-het-zelf-multigrade :P ).

Als je je olie aftapt zal er (denk ik) ongeveer 1% in je blok blijven hangen. Als het echt belangrijk is om dat kleine beetje vuile olie er uit te krijgen had je al veeel eerder de olie moeten verversen omdat je altijd al met die vuiligheid hebt gereden.

Gr. Jeroen
 
Bovenaan Onderaan