Onregelmatig lopen BMW R850RT

Hans1981

MF'er
28 dec 2020
61
6
Dieren
Beste Forum leden,

Ik rij een BMW R850RT uit 2002
Ik heb deze heerlijk rijdende motor nu ongeveer een jaar in mijn bezit en rijd qua sturen en wegligging als een zonnetje.
Motorisch ben ik iets minder tevreden helaas.
Na aanschaf heb ik hem bij een BMW dealer in Apeldoorn een grote beurt laten geven en na laten kijken. Nu stottert hij wat als je een constante snelheid rijd en dan vooral onder de 80km/u. Op de snelweg heb ik er namelijk geen last van. Het is zo irritant dat je continu met het gas moet spelen omdat hij anders blijft stotteren. Ik heb dit bij de dealer aangegeven en die zeggen dat dit bij het type motor hoort van dit bouwjaar.
Ik zelf vind dit moeilijk te geloven en ik zelf denk dat het iets met de afstelling te maken heeft. Stationair loopt hij lekker rustig en als een zonnetje. Ik ben al overgestapt in het begin van euro 95 naar 98 omdat dit misschien ook de oorzaak kon zijn. Maar helaas doet hij het nog steeds. Is er iemand die dit probleem herkent en weet wat dit zou kunnen zijn. Of is er iemand in de buurt van Dieren(Gelderland) die hier samen met mij eens naar zou willen kijken. Ik ben namelijk verder heel erg tevreden over de motor maar motorisch gaat hij me nu wel irriteren. Ik wil dit probleem heel graag verhelpen maar weet niet waar ik het niet zoeken.
Ik hoop dat iemand mij hier kan en wil helpen om dit probleem aan te pakken.
 
Hoewel ik niet meteen een oplossing heb, is er een woord wat meteen te binnen schiet
konstantfahrruckeln (Google is je vriend)

De 1150 van die tijd had er sowieso last van. Wellicht de 850 ook?
Ik heb even gezocht bij onze beste vriend en de meningen en oplossingen lopen nogal uiteen.
Maar je zei dat jou 1150 hier ook last van had.
Wat heb jij hier aan kunnen doen of heb je er gewoon mee doorgereden?
 
Ik heb even gezocht bij onze beste vriend en de meningen en oplossingen lopen nogal uiteen.
Maar je zei dat jou 1150 hier ook last van had.
Wat heb jij hier aan kunnen doen of heb je er gewoon mee doorgereden?
Ik heb er zelf geen. Maar dit is een veelbesproken onderwerp. Alleen het goed spellen van konstantfahrruckeln blijft een uitdaging….
 
De 850 heeft inderdaad ook last van KFR. Heb ik ook gehad met een R850R. Er zijn wel wat lapmiddelen zoals speciale bougies en, zoals bij mij, de lambda sonde overbruggen met een potmeter maar het is niet helemaal weg te krijgen. Helaas! De latere R1150 kregen twinspark om het probleem tegen te gaan. Ombouw naar twinspark is echter duur en ik weet niet of het voor de 850 ooit gedaan is omdat die wat minder last heeft van KFR. Met wat agressiever rijden heb je er ook minder last van.

Oh ja, en zoek even op Recyclizer voor boxers.
 
  • Leuk
Waarderingen: Kars
Mijn motor had er ook last van, maar ik heb de injectoren van een R1200 op mijn R1150R gezet en eigenlijk geen enkel probleem meer met KFR. Maar dat gaat volgens mij niet lukken op een R850.
Ik heb nog zo'n Recyclizer liggen, mag je zo proberen.
 
Als je het zelf niet kan laat hem dan eens afstellen bij een niet BMW dealer. De dealer moet zich aan het BMW protocol houden, een BMW specialist kan dat nauwkeuriger. Goed de TPS afstellen Zero=Zero en heel fijn balanceren. Dan is de KFR vrijwel weg. Ik hoor goede geluiden over Oscar. En niet gaan tokkelen met 3000rpm, het is geen harlie.
 
Wat ik er van begreep toen ik een 850 had; Ronde de 3.000 rpm wordt de uitstoot van motoren gemeten.
Dus rond dat toerental laat je de motor zo arm mogelijk lopen. Lage emissie, iedereen blij.
Zou je de motor kunnen laten chiptunen, dan verwacht ik dat je probleem over is.
En inderdaad niet naar de BMW dealeRT brengen.

Mijn Triumph Trophy was na de eerste beurt een stuk feller, ook hier zal iemand wat aan de chip hebben lopen sleutelen.

Ik geef je een goede kans.
 
Mijn motor had er ook last van, maar ik heb de injectoren van een R1200 op mijn R1150R gezet en eigenlijk geen enkel probleem meer met KFR. Maar dat gaat volgens mij niet lukken op een R850.
Ik heb nog zo'n Recyclizer liggen, mag je zo proberen.
Ik heb even wat gespeurd op de recyclizer en het klinkt wel positief. Het proberen waard zou ik zeggen. Ik weet niet of je ver bij mij vandaan woont maar ik zou het wel willen proberen🤗
 
Ga eens na of alle stekkers van alle sensoren wel zijn aangesloten.

Heb eens bij iemand van een 800gs die ook beroerd liep samen alle stekkers nagelopen... Bleek er eentje niet aangesloten. Die deed dan wel stationair beroerd lopen en rijden goed. Na aansluiten liep ie weer perfect.

Wel iets anders qua probleem but who knows
 
Terug
Bovenaan Onderaan