Ook zo benieuwd naar Jerez?

TTeun

MF veteraan
26 nov 2001
2.167
0
thuis
Zijn jullie ook zo benieuwd hoe Jurgen het doet naast zijn collega-fabrieks-honda-coureurs de komende drie dagen? Zou mooi zijn als ie gelijk mee kan komen.

Was het maar vast april
 
Als die Bridgestones meewerken gaat het allemaal vast goedkomen! :)
JURGEN !
JURGEN !
JURGEN !
ENZ, etc... bla bla
 
Hier ff stemmen tteunhttp://www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=2010&page=1 (www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=2010&page=1)

Halen we yamahama boy nog in :D
 

Valentino Rossi, the new 500cc World Champion, today began tests in Jerez which should lead him, according to his own statements, to decide if he will use the Honda NSR500 two-stroke or their new RC211V four-stroke in next year\'s MotoGP World Championship.

The times from today show that Rossi certainly looks to be more comfortable on the four-stroke this time, recording a 1\'43.1 lap which is 0.6 seconds better than the circuit record he set in the race in Jerez this year, but still 0.7 outside his best lap there, set during free practice. His team-mate Tohru Ukawa was 0.4 seconds slower than Rossi, while Daijiro Katoh set a time of 1\'44.0 as he puts in some more mileage on the NSR500 he will ride next year. The 250 bikes saw Alzamora make a 1\'46.0 while Rolfo\'s adaptation to the Honda began with a best lap of 1\'47.5

Rossi is not scheduled to make a statement after this first day of tests, because according to the Honda Racing Corporation officials and Rossi himself, he still has not tested everything to make a fair account of the bike.

H\'m ik dacht dat Jurgen vandaag ook zou testen, maar daar valt niks over te lezen. :(



 
Laatst bewerkt:
Langzaam maar tevreden,hmmmmm ben benieuwd wat hij laat zien.Die katoh is nu al behoorlijk snel,maarja die heeft al een testsessie achter de rug.

Toch gaan we pas zien tijdens de 1ste gp next year hoe men ervoor staat,jurgen was vorig jaar erg snel tijdens de wintertest met de proton maar tijdens de gp\'s kon hij het niet helemaal waarmaken.
 
Jurgen zei:\"Ik was niet echt verrast door de NSR500 ik had het ongeveer wel verwacht dat hij zo goed was. Ook de kracht had ik wel verwacht, tot mijn genoegen kwam de power Soepeler binnen dan verwacht. De motor is zeer stabiel, vooral tijdens het remmen en dat past goed in mijn rijstijl denk ik. Ik heb vandaag maar 27 rondjes gereden om voor morgen de juiste afstelling te vinden om er daan lekker voor te gaan. De Bridgestone bandem bevielen heel goed, alles was stabiel en confrontabel, ik ben zeer tevreden na de eerste dag.

Ronde tijden.

Valentino Rossi RC211V 1m 43.1s 46 laps
Tohru Ukawa RC211V 1m 43.5s 72 laps
Daijiro Katoh NSR500 1m 43.98s 43 laps.
Jurgen van der Goorbergh NSR500 1m 46.68s 27 laps

Nou, morgen beter zullen we maar zeggen. :?

misc.php


Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/437/8f4e880b2d65efa393e6f73715eba293 (Jurgen.jpg)​
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als die 4-takt nu al zo snel is, dan vrees ik het ergste voor Jurgen en z\'n NSR500 vlgd jaar.
Maarja, eerst maar eens een hele race zien dan weten we pas echt hoe goed ze zijn.
Ik zal ze wel missen die gillende 2-takten. \ '(
 
Als die 4-takt nu al zo snel is, dan vrees ik het ergste voor Jurgen en z\'n NSR500 vlgd jaar.
Maarja, eerst maar eens een hele race zien dan weten we pas echt hoe goed ze zijn.
Ik zal ze wel missen die gillende 2-takten. \ '(
ik ook, hoewel katoh toch ook weer wat laat zien.
 
Denk dat Jurgen er dit jaar, helaas, weer achteraan hobbelt. Zal me trouwens wel benieuwen of Rossi het risico gaat nemen door op de 4-takt te gaan rijden volgend jaar, of toch bij zijn vertrouwde 2-takt blijft?
 
Denk dat Jurgen er dit jaar, helaas, weer achteraan hobbelt. Zal me trouwens wel benieuwen of Rossi het risico gaat nemen door op de 4-takt te gaan rijden volgend jaar, of toch bij zijn vertrouwde 2-takt blijft?
Rossi heeft vandaag bekend gemaakt dat hij volgend jaar met de 4-takt van start gaat.
3876.jpg


Rossi en Katoh waren vandaag weer snel, Jurgen is gecrashed! :(
Ik heb nog geen tijden gezien, maar Rossi zou wel sneller zijn geweest dan zijn pole tijd van dit jaar.
 
Rossi heeft vandaag bekend gemaakt dat hij volgend jaar met de 4-takt van start gaat.
3876.jpg


Rossi en Katoh waren vandaag weer snel, Jurgen is gecrashed! :(
Ik heb nog geen tijden gezien, maar Rossi zou wel sneller zijn geweest dan zijn pole tijd van dit jaar.

Heb ik tenminste antwoord op m\'n vraag. Hoop niet voor hem dat ie net zo hard van z\'n sokkel af knikkerd als Kenny Roberts Jr. Blijf die 4-takt maar een vaag uitziende machine vinden...
 
HRC Grand Prix Test Jerez 28 novmeber 2001
(Dag 2)

Weersomstandigheden: Zonnig
Temperatuur: 22 Graden

Kleine schuiver voor Jurgen tijdens tweede test dag in Jerez

Tijdens de tweede dag van de HRC Grand Prix Test op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje ging Team Kanemoto Honda verder met de test van de Honda NSR500 op Bridgestone banden. Jurgen reed twee en een half uur zonder problemen, maar aan het eind van zijn laatste sessie ging het mis, de voorkant gleed weg en Jurgen ging onderuit.

Jurgen: Alles begint op zijn plaats te komen. Ik krijg elke ronde die ik rij een beter gevoel over het chassis en het vermogen van de Honda NSR500.

Natuurlijk zijn we de banden aan het testen en ook ik zelf moet nog wennen aan de voor mij nieuwe motorfiets. Een bepaald type achterband bevalt mij heel goed, jammer genoeg hebben we voor de laatste sessie de voorband niet verwisselt en verloor ik de macht over de motor bij het uitkomen van de eerste bocht na start en finish. De motorfiets gleed voor weg en ik kon hem gewoon niet meer op de baan houden. Ik ben zelf in orde, maar natuurlijk baal ik enorm van deze crash.

Toch ben ik tevreden over deze tweede dag, ik krijg elke ronde de motorfiets beter onder controle. De vermogen toegifte is heel anders dan de bij de Proton KR3, en daar moet ik erg aan wennen. Ik kan niet zeggen dat het beter is alleen anders

De banden maken ook een heel verschil, we hebben geen ervaring op deze baan met de Bridgestone banden, dus vandaag hebben we vooral veel ronden gereden om verschillende type banden te proberen.

Rondetijden

Valentino Rossi RC211V 1.43.3 60 ronden
Tohru Ukawa RC211V 1.43.6 76 ronden
Daijiro Katoh NSR500 1.42.6 55 ronden
Jurgen vd Goorbergh NSR500 1.45.3 38 ronden
 
dat er verschil is tussen wat de honda persmensen zeggen blijkt uit de informatie van Jurgen zelf..

Mmmm ik ban niet echt vrolijk over het verloop van vandaag. Deze keer ben ik om 11 uur begonnen en heeft Nobu het rond 14.00 uur van me overgenomen. We hebben onze tijd vooral besteed aan het afstellen, van de voor en achtervering en de carburatie. Ook heb ik een aantal verschillende banden geprobeerd. Helaas ben ik in de laatste run gevallen - de voorband was zo versleten dat die absoluut geen grip meer had en ik crashte zonde enige waarschuwing.

Ben dus niet echt blij. Je kunt nooit blij zijn na een valpartij maar qua banden ben ik nog niet tevreden en ook niet tevreden over mijn tijden. Indrukwekkend is de Honda v5 4takt. De tijden die ze rijden zijn imponerend. De v4 2takten zullen hard moeten knokken om bij te blijven.

:?
 
Alongside Katoh and Rossi (1\'42.8), HRC\'s other MotoGP riders managed to lower their times at the Spanish circuit today. Tohru Ukawa lowered his best effort to 1\'43.0, Jurgen Vd Goorbergh set a 1\'44.1 and Nobuatsu Aoki, test rider for Honda Kanemoto, set a best lap of 1\'44.8. Ukawa attempted a race simulation but his tyres only lasted 14 laps.

Jurgen dus nog 1.3 sec. langzamer dan Rossi. Niet goed maar wel minder slecht? Nu maar hopen dat de banden van de viertakten het elke keer maar 14 ronden uithouden... :(
 
Laatst bewerkt:
Hebben jullie de video gezien: http://www.motorcyclenews.com/content/images/Home/Top_story/video/01869634.mov (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motorcyclenews.com/content/images/Home/Top_story/video/01869634.mov) :}
 
Laatst bewerkt:
Zag gisteren een stukje op Eurosport, geloof ik, en ik moet zeggen dat het geluid dat er uit die 4-takt komt nergens naar klinkt. Zo vreemd zacht, zo niet GP500 :r
 
Het geluid is imponerend,het is gewoon even wennen maar is zeker mooi om te horen :]

Waarom zijn de sbk zo populair?,ook toch om het geluid ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan