Opendagen luchtmacht

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ivokim

MF veteraan
1 apr 2005
3.923
0
Dronten
/quote van website/
Geschiedenis van de school
In 1907 werden de openbare lagere scholen uit Jelsum en Cornjum samengevoegd tot één lagere school. Deze school stond in Jelsum. In 1961 werd deze school gesloten, omdat hij precies onder de aanvliegroute van de vliegbasis lag. Daarnaast was er veel geluidsoverlast van de straaljagers. Tijdens de bouw van de nieuwe school aan de Skeltedyk te Cornjum werden de lessen in een noodgebouw gegeven. In 1962 was de nieuwe school “OAN ’T SKIPPERSPYPKE” gereed en werd feestelijk geopend. Naast de school werd in 1963 een éénklassige kleuterschool geopend, genaamd “’t Berneslúske”. De kleuterschool kreeg op een gegeven moment een dépendance in Britsum. Deze situatie bleef zo, totdat de nieuwe basisschool van start ging. Op 1 augustus 1985 startte de nieuwe basisschool. Samen vormen kleuterschool en lagere school de basisschool.
In het schooljaar 2001/2002 is de hoofdlocatie grondig gerenoveerd en uitgebreid met een speelwerklokaal voor de kleuters en een gemeenschappelijke ruimte voor velerlei gebruik.

Karakter van de school
Onze school heeft nog steeds de kenmerken van een dorpsschool. In tegenstelling tot vroeger is het merendeel van de ouders niet meer werkzaam in de agrarische sector. Velen werken in de nabij gelegen stad Leeuwarden. De invloed van een grote stad is duidelijk merkbaar.

Richting van de school
Onze school is een openbare basisschool. Leerlingen van allerlei gezindte en ras zijn van harte welkom. We maken geen onderscheid naar geloofsovertuiging, levensbeschouwing, milieu of serieus genomen. De leerlingen worden gestimuleerd hun gedachten zonder remmingen weer te geven. Ze leren van elkaar en zullen een afwijkende visie niet zo snel afdoen met "vreemd, eigenaardig".
De school probeert een weerspiegeling te zijn van de samenleving. Ook hier heb je te maken met individuen van allerlei pluimage, die elk (of met meerderen) hun eigen specifieke levensopvattingen, talenten, karaktereigenschappen, etc. hebben.
We zullen elkaar moeten respecteren, willen we samen kunnen leven. Een harmonieus leefklimaat op school is van vitaal belang voor een zinvolle "eigen" bijdrage aan de maatschappij. Op onze school streven we er naar zo'n leefklimaat te scheppen.
Schoolgrootte
Onze school telt momenteel ongeveer 100 leerlingen, die verdeeld zijn in vier groepen. Er zijn acht personeelslieden werkzaam op deze school, parttimers en fulltimers.
/einde quote/

Zelf hebben ze er geen moeite mee, wordt gewoon geaccepteerd in 't dorp
;)
 

NitroMax

MF veteraan
9 jun 2001
59.014
1.547
Net niet in het midden van het land
Nee, ik ga morgen wel kijken bij de "Grootste Brandweer Voertuigen" optocht/show in Amerongen (U), met meer dan 100 voertuigen.

17 juni viert de Amerongse brandweer hun 75 jarig jubileum.
Deze dag is er een optocht voor historische en hedendaagse brandweervoeruigen, we hebben al meer dan 100 voeruigen bij elkaar!
Deze dag zullen er ook een aantal brandweerleveranciers aanwezig zijn, ook de brandweerwinkel is van de partij en er komt een crashstander van de vliegbasis Soesterberg.

het evenement is van 11:00 uur tot 18:00 uur, de optocht start om 14:00 uur.

Dus als jullie niets te doen hebben zaterdag 17 juni..... iedereen is welkom!!!!

meer informatie op www.brandweeramerongen.nl (deelnemersoverzicht e.d.)bron: http://www.brandweeramerongen.nl/


als we dan tóch niet motor-gerelateerd wwd-opties gaan posten :+
 

Ratz

MF veteraan
19 apr 2003
71.456
13
Mja, alsof zo'n vliegtuig niet op een huis kan vallen, ofzo...
Ja nu ben ik helemaal in paniek...Ik durf niet de straat op, en niet meer in huis te blijven :o

Wordt denk ik onder de grond verblijven ofzo.
Onee, daar zit weer allerlei chemische rotzooi in...AAAAARGHHHHHHHHH


:P
 

Ivokim

MF veteraan
1 apr 2005
3.923
0
Dronten
'k heb ooit eens een demo gezien van zo'n crashtender van de luchtmacht. Wat wel grappig was, was dat ze probeerden een stapel pallets uit te maken. Om de een of andere reden lukte dat niet. Dus als ze de waterstraal stopzetten, laaide het vuurtje weer. En daar sta je dan met je €€€ kostende Brandweerauto... Overigens hadden ze die dag ook een groepje oude Duitse mannetje die lieten zien hoe het heel vroegen ging. Dus met paard en wagen. Brandweermanne op de fiets er achteraan, en een beste slok Schnapps erachteraan voor de moeite :} Echt erg leuk zo'n happening.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan