OPROEP aan alle wegkapiteins! - betoging Brussel

RunnerX

MF veteraan
22 sep 2003
1.029
0
35
Herk de stad
www.2fast4u.be
“MOTORRIJDERS IN ROUW …“ (wegkapiteins gezocht)

Zaterdag 30 oktober 04

rijden we op Brussel

MADRIDLAAN 11.30uur

Dit door de slechte staat van de wegen!!! (putten, gleuven,… soms een vuist groot).
Op 30 oktober 04, zullen uit een 20tal RDV-punten over gans België motorrijders in colonne naar Brussel vertrekken, om daar rond 11.30uur samen te komen op de MADRIDLAAN. (niet meer parking C van de HEIZEL, zoals eerst gemeld )

ONZE EISEN ZIJN : (4 grote vragen)

1)de staat van onze wegen !!!
De slechte staat van onze wegen herstellen of verbeteren.

2)betere vangrails !!!
Nieuwe of verbeterde vangrails langs de wegen. De oudere metalen vangrails zijn nu echte giotines voor motorrijders. (met gevolgen als verlies van ledematen en zelfs onthoofding)

3)aanpassing wegbeschildering !!!
Zoals grotere ruimtes tussen de witte vlakken van zebrapaden, desnoods een nieuwe antislip verf voor deze signalisatie. (deze verf is zeer glad voor motorrijders ,zeker bij natte omstandigheden)

4)verkeersveiligheid !!!
Wij vragen om bij verkeersveiligheid ook de motorrijder als volwaardig weggebruiker te beschouwen.

Eveneens vragen wij om de EUROPESE wetgeving ,om overdag ALLE voertuigen met licht te laten rijden, te schrappen !!!
Een motorrijder valt nu al niet op in het verkeer !!! (en moet met licht rijden) Wat zal het zijn als iedereen met licht rijd ???
Er worden een 30.000 motorrijders verwacht voor deze actie !!!

Motorrijden zit in de lift. Steeds meer mensen gaan motorrijden, uit hobby ,maar ook noodgedwongen om het steeds maar toenemende verkeer te vermijden ( files ). Grote steden( Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Namen, Charleroi, ….) zijn beter te doorkruisen en te bereiken per motor !!!

Wij willen eveneens de aandacht trekken van de andere weggebruikers ,
Nu zullen ze een massa motorrijders zien , die vallen op !!!
MAAR let ook op hen als ze alleen rijden !!!


HET IS EEN VREEDZAME AKTIE

Laten zien dat wij motorrijders bestaan !!! Geen geweld !!!------------------------------------------------------------------------------
Wij(2fast4u.be)vertrekken vanuit parking aan Circuit Zolder, en we vertrekken ten laatste om 9u45 richting brussel.

de opkomst is groter dan verwacht, er stormen honderden mails binnen. en er worden ook veel nederlanders verwacht op het vertrekpunt in Zolder.

aangezien er met groepjes van max 50 motorrijders dient gereden te worden, vragen we aan alle clubs indien ze kunnen appart te vertrekken vanuit zolder(als de club beschikt over eigen wegkapiteins e.d.). moesten er problemen zijn om de weg te vinden kunnen we wel iemand van ons meesturen...


AAN DIEGENE DIE WEGKAPITEIN ZIJN: gelieve uw uitrusting mee te brengen, en we zouden het erg vriendelijk vinden moesten julie ons hulp aanbieden in het begeleiden van één van de groepen.er word ter plaatsen een korte briefing gegeven voor vertrek, moest je bereid zijn om hulp te bieden, wat we zeker kunnen gebruiken, zou het fijn zijn moest je iets vroeger komen.

wij zelf zijn om 9h 'smorgends op de parking van het circuit te Zolder.
het aantal motorrijders dat er verwacht word is niet bekend, dit kan van enkele honderden tot mischien wel 1000 of meer zijn.
ER IS EEN GROOT TEKORT AAN WEGKAPITEINS

alvast bedankt, en tot morgen :}
laten we er een fijne gezellige en vooral VEILIGE dag van maken!

meer info over de betoging zelf: kort bericht
of op de website www.2fast4u.be,waar een directe link staat naar het desbetreffend topic waar nog extra contactadressen en info staat.
 
Laatst bewerkt: