Oude onderdelen terugvragen

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
M'n motor staat nu bij Lemstra motoren. Het arme schaap moet naar 25 kw omgezet worden. ;( :r Ik ben echter in de haast vergeten te vragen of ik de oude onderdelen terug krijg. Is dat eigenlijk gewoonte/normaal dat je de oude onderdelen, waarmee ie dus weer naar vol vermogen teruggebracht kan worden, mag houden? Ik twijvel of ik ze op zal bellen om het te vragen of dat ik het gewoon vraag bij het ophalen, met het risico dat die onderdelen alweer in een andere motor zitten o.i.d.
 
En al zouden ze er wat vanaf halen of vervangen, dan nog is dat nog steeds van jou. De meeste mensen zullen er wel niet aan denken, maar je kan die gewoon terugkrijgen lijkt mij. De motor is in zijn geheel van jou, en je hebt die onderdelen niet aan de garage verkocht of weggegeven.
 
Het ligt wat ingewikkelder dan die ringen heb ik begrepen. Er zouden andere gasschuiven en naalden inkomen e.d. vertelde men bij motoport. Maar ja... daar was het dan ook wel 350 euro en bij lemstra zo'n 230 euro.
 
Je kunt altijd alles terug vragen, ik heb dat ook wel eens gedaan toen ze mijn remblokken vervingen.. Ik vertrouwde dat niet, toen vroeg ik of ik dan iig de oude mocht hebben, twas in eens niet meer nodig, zo van "het kan nog wel een kilometer of 500-1000, maar dan moet je weer terug komen... makkelijker als het nu meteen gebeurd"

Als je zaken niet vertrouwd, onderdelen vragen. Als je ze hebt gezien, kun je ze altijd nog weg pleuren...
 
En dan die olie door het riool spoelen :? :) Ik zit zelf ook met oude olie binnenkort. Waar moet je dat eigenlijk inleveren?
Bij ons komt 2 keer per jaar oid een wagen in de straat voor klein chemisch afval. Daar kan je gewoon een jerrycan met afgewerkte olie inleveren hoor. Effe een stickertje er op wat er in zit en klaar. Thuis vervangen we van alle voertuigen zelf de olie en die gaat altijd daarheen.
 
Das dus bla bla...zelfs mijn ZZR600 werd met ringen geknepen...en het was ook heel makkelijk om ze eruit te halen *D

Bij mijn GS500e waren het meer onderdelen.
Gasschuiven, sproeiers en nog iets... maar zal wel per motor anders gaan. Ik kreeg in elk geval de onderdelen. Heb je gewoon recht op, van versleten/defecte onderdelen kan ik nog wel geloven dat ze het weggooien maar dit niet :)
 
Bij een goede zaak leveren ze altijd de oude spullen erbij.

Wij geven altijd de oude spullen terug, zeker met grote dingen als uitlaten, cilinders e.d.

lijkt me logisch, het is toch van jou!!
 
Leuk, je gaat naar DE honda specialist in de Zaanstreek, Lemstra te Wormerveer , ik woon er vlakbij ;) . Als ik wat heb ga ik altijd naar hem toe!

Gewoon even vragen aan hem, vind ie vast geen probleem van die onderdelen :)
 
Leuk, je gaat naar DE honda specialist in de Zaanstreek, Lemstra te Wormerveer , ik woon er vlakbij ;) . Als ik wat heb ga ik altijd naar hem toe!

Gewoon even vragen aan hem, vind ie vast geen probleem van die onderdelen :)

Lemstra motoren zit in Alkmaar. Zie ook www.lemstramotoren.nl/
Frank Lemstra in Wormerveer is een andere Lemstra. Ik denk trouwens ook niet dat hij een kawasaki dealer is ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan