Parkeer boetes op de motor

BikerGirl

MF'er
16 feb 2004
46
0
41
Made
Noop, wel een briefje of ik hem de volgende keer ergens anders wilde parkeren. Zat zelfs met plakband vast op mij ruitje.

Ik weet niet of de politie plakband bij heeft, wordt anders best wel lastig om de bon ergens vast te zetten.
 

Burn

Die hard MF'er
22 apr 2003
570
0
42
Breda
een keer bijna.

was in delft, en ik had de motor net binnen een voetgangersgebied gezet. ik ging even een ijsje halenen toen ik weer buiten kwam zag ik een groepje pennenlikkers bija grijpen naar hun bonnetjes-tiep-geval. toen ik zei dat ik daar toch best mocht staan (stond niet in de weg e.d.) werd me verteld dat in een voetgangerszone geen motorvoertuigen mochten parkeren.

toen ik zei dat ik hem dan wel 2 meter verderop zou zetten (net buiten de zone, op het trottoir) werdt het apparaat gelijk weer aan de riem gehangen.


ik heb de motor ook een keer moeten verplaatsen toen ik hem tussen de bloembakken op het binnenhof had gezet O-)

ik ben niet op de hoogte van de apv van delft mbt het parkeren van motoren.
 

Fritz

MF veteraan
27 aug 2004
2.219
1
39
Nijmegen
www.hcsneeuwbal.nl
Lijkt me ook best raar: De standaard uitrusting van een pennenlikker. Bonnetjes tiep geval, een scooter (liever lui dan moe) en een rolletje plakband. Zie je het al voor je.

Verschilt het dan per stad of je wel of niet mag parkeren op het trotoir? Ik heb hem zelf namelijk gewoon op de stoep staan in een gebied waar je eigenlijk een parkeervergunning nodig hebt.
 

Hewi

Banned User
18 jun 2004
2.084
0
Vlijmen
Dag mensen,
Misschien een hele domme vraag maar wie heeft er ooit een parkeerboete op de motor gehad?
Ben benieuwd

Ik heb een keer een bon gehad voor parkeren op de rijbaan op de A2 ... 't kostte me bèst moeite om de agent er van te overtuigen dat ik altijd zo rustig rij ... :9
 

Pinsky

MF'er
29 mei 2004
123
0
Vorige maand nog in Edinburgh, toen ik wou betalen wastie al betaald :?
Da's toevallig. Ik ben net een week terug uit Edinburgh en heb daar even rondgereden op de motor van een vriend van me. Niet de leukste ervaring... non-stop regen (in augustus!), slechte en vreemd aangelegde wegen (veel van die kinderkopjes en gaten in de weg), veel hoogte verschil, en veel blinde bochten en vage rotondes. Ik heb het welgeteld 2 uur volgehouden omdat ik het gewoon niet veilig vond. Maar ja, misschien ben ik gewoon een watje. Aangesproken door een parkeerwachter die me vertelde dat motoren altijd in speciaal daarvoor aangelegde parkeervakken gestalt moeten worden, terwijl ik probeerde de motor op de jiffy te balanceren op het trotoire. Echt levensgevaarlijk op de motor daaro.
 

martijn_vdh

Die hard MF'er
11 dec 2002
336
1
Antwerpen
Vorig jaar een parkeerbon gekregen in Canterbury (UK). Had me ergens in een hoekje van een parkeer "plein" gezet. Alle vakken waren vol toen ik aankwam, maar blijkbaar was het een speciale parking helemaal voor gehandicapten. Dat stond dus op de grond in de vakken geschilderd, maar ja....als er een auto bovenop staat is het lastig te zien he!

Niet betaald, nooit meer wat van gehoord.
 

MOTORHEAD

MF'er
24 feb 2004
124
0
49
Heemskerk
www.wd40.nl
Alleen een waarschuwingsbriefje. .... Ik stond naast het Monument op de Dam (Amsterdam). Het was geen 4 of 5 mei of zoiets, dus ik zag er geen kwaad in O-)
..... Maar geen boete dus.
 

mr. dre

Die hard MF'er
21 okt 2003
341
0
hoofddorp
Neem maar een hoop cash mee als je over een paar jaar voor het eerst weer een vlucht wil nemen vanaf Schiphol *D
Zal wel loslopen, buitenlands kenteken dus waarschijnlijk staat al geboekt als betaald. Wou wel betalen maar het mocht niet. Vond ik erg jammer O-)
 

duibhcek

Die hard MF'er
21 jul 2004
253
0
Leuven (BE)
heb van een vriend wel gehoord van een parkeerwachtertje hier in Leuven die moeilijk deed omdat ze 2 motoren op 1 autoparkeerplaats hadden gezet.
Zij wou dat de motoren "regelementair" geparkeerd werden. i.e. 1 motor / parkeerplaats in de lengte van de parkeerplaats gestald...
|(
 

spirit69

MF'er
1 nov 2002
77
0
48
arnhem
in nederland nooit..maar in engeland deze zomer 30 pond in blackpool...nergens motorparkeerplaatsten te vinden natuurlijk..dus dood stuk stoep in een straatje die geen hond gebruikt..genoeg stoep over, maar toch vonden ze het nodig om er fijn een flinke boete op te pakken...kloothommels...

Frank
 

fitrefo

MF veteraan
20 apr 2004
2.424
0
snap eigenlijk niet dat ze een boete moeten achterlaten.. doen ze toch met snelheidsovertredingen ook niet?

maar vindt het wel prima. sowieso belachlijk als het wel gebeurd, net of je in de weg staat...
 

Fritz

MF veteraan
27 aug 2004
2.219
1
39
Nijmegen
www.hcsneeuwbal.nl
Idd maar er staat regelementair niet echt veel over geschreven, enkel dat je hem niet op het trotoir mag neerzetten. Maar ergens anders staat wel weer dat hij wel op het trotoir maar niet in de weg mag staan. Vaag.
Maar neem idd maar een hoop cash mee als je gaat vliegen. Ik heb het verhaal gehoord van een kerel die op Schiphol stond en nog even wat boetes moest betalen die hij op de dierenambu bij elkaar gereden had. Eerst dokken dan vliegen. De boetes waren al van flink wat jaren terug. vergeten ze dus toch niet.
 

Phr3ak

MF veteraan
5 nov 2003
17.391
1
49
Apeldoorn
Noop, wel een briefje of ik hem de volgende keer ergens anders wilde parkeren. Zat zelfs met plakband vast op mij ruitje.

Ik weet niet of de politie plakband bij heeft, wordt anders best wel lastig om de bon ergens vast te zetten.
Wees blij dat ze geen mobiel niet apperaat bij zich hebben :+
 

Xtreme R

Die hard MF'er
13 jul 2003
956
0
38
hoogland
49 euries voor het fout parkeren
had iets te maken met dat het een gevaarlijke situatie op leverde voor de voetgangers(hij zat netjes tussen mijn km teller
 

Liessy

MF veteraan
9 apr 2004
12.180
1
het schijnt dat je in scheveningen op de boulevard een parkeer boete krijgt met de motor :(