pc 800 is dat nog wat?? en waar moet ik op letten?

woofer

MF'er
4 jan 2002
86
0
deventer
Na alle overweldige reacties op het voor de deur zetten van de motor zit ik na het bezoeken van verschillende motorzaken met het volgende probleem: de motor die graag wilde rijden is te duur dat wil zeggen dat een st 1100 voor zijn leeftijd + kmstand = een achterlijke prijs. Ik ben bij verschillende zaken geweest en OF het leek wel een schademotor of de kmstand was zo extreem hoog dat je denk hoelang doet i het nog??? Ik wil en kan er niet meer dan 15 a 16000 gulden aan uit geven. Daar boven vind ik waanzin eerlijk gezegd voor een machine uit 1990 of 1991 (11 tot 12 jaar oud !!!)met MINImaal 75000 km op de teller+beschadigingen. Dus ben ik eens aan het verder kijken en eigenlijk komen er dan niet veel andere motoren dan een cbr 1000 of een pc 800 want ik heb het liefst een honda. De deauville is geen optie want die koffers die daaraan ziiten heb je niks aan, daar past niks in geen helm en geen laptop dus wat moet je daarmee.

De cbr 1000 is een goede degelijke machine ( denk ik ) maar de pc 800 weet ik niet zoveel van. Ik weet wel dat deze motor een beetje negatieve klanken kan opleveren want de meeste rijders zien het geloof ik als een rijdende gft-bak, een scooter look a like maar de vraag is: is i nu echt ZO slecht als men zegt??? techinsch dus ???? Kijk super mooi vind ik hem ook niet maar als woonwerk verkeer LIJKT i me ideaal door die kuip en zithouding. ALS iemand me daar iets zinnigs over kan zeggen, graag.
 
ik weet ook wel dat dat een dubbelpost is MAAR hoeveel kijken er bij toermotoren???? bijna niemand. Bij motornet.nl en bikenet dezelfde vraag dan weet je het vast!!!
 
ik weet ook wel dat dat een dubbelpost is MAAR hoeveel kijken er bij toermotoren???? bijna niemand. Bij motornet.nl en bikenet dezelfde vraag dan weet je het vast!!!

Mja, sorry, maar als iedereen dan maar in de populaire delen van m-f gaat posten wordt\'t hier nooit wat drukker natuurlijk.

PS: hoe snel had je reactie hier? Geloof me, meer mensen dan je denkt lezen dit. Alleen zitten we met veel supersportfreakjes die niet veel zinniigs te zeggen hebben over de doorsnee toerfiets.
 
Tsja, wat betreft de rijdende GFT bak,.....ja, kan ik niet ontkennen.

Weet in ieder geval dat dit een twee cilinder is ( V-twin) van een veel gebruikt en beproeft type, die Honda al in vele modellen heeft toegepast. Dat zit dus wel goed. Nog even een puntje van belang... Vele stads-politie korpsen in de Verenigigde Saten hebben PC 800\'s in de stad rijden. En dan heb ik het niet over de parkeer eenheden, maar over de grotere steden waar de zomers niet zo heel denderend zijn, en waar ze ook echt herfst hebben. Dat is denk ik ook wel een puntje wat betreft betrouwbaarheid ( oke, ze rijden er ook HArley\'s.... ). Maar een politie korps test het materiaal eerst voordat ze er meteen maar even 100 + aanschaffen.

Veel succes in ieder geval.
 
Woofer,

De koffers t/m modeljaar 2001 waren inderdaad net iets te klein voor een A4-map en of Laptop, maar dat hebben ze vanaf modeljaar 2002 gewijzigd. Daar heb je nu niets aan, aangezien je budget geen nieuwe Deauville toelaat. Is een topkoffer voor deze grotere dingen geen oplossing? :? :?

Ik vind namelijk een Deauville een stuk mooier :} dan die tupperware motor, maar da’s natuurlijk een kwestie van smaak.

Succes iig.
 
Pan hoeft niet zo veel te kosten....Honda ST 1100 PAN Groen 1993 63100 km € 9.050,00 bij een dealer, met garantie enz...en een PC voelt te licht aan voor een dikke toerder...naar mijn mening dan...
 
Maximum: als \'ie zegt dat HFL 16k het max is, moet je niet aankomen met een Pan van € 10k. :) Pans zijn 2e hands inderdaad schrikbarend duur...

De PC rijders die ik ken zijn er erg enthousiast over.
 
PC800: lelijke motor, maar erg betrouwbaar en handig in het gebruik. Waren de laatste jaren nieuw schikbarend duur (24k). Tweedehands halaas meestal in gebroken wit/creme leverbaar.

Geef mij maar een Pan, ze zijn wel te vinden voor 16k gulden. Hoge km-stand is niet zo\'n groot probleem.
 
ik kijk zeker nog eens verder maar misschien is de cbr 1000 ook een goede optie uit 93/94 voor minder dan 15000 gulden.
 
ik kijk zeker nog eens verder maar misschien is de cbr 1000 ook een goede optie uit 93/94 voor minder dan 15000 gulden.

Wel een heel andere motor: ketting (hoeveel km wil je maken), veel vermogen, andere zithouding etc.
Bovendien nog extra kosten als je een kofferset wilt (ongeveer 800 euro of zo...)

Misschien goed om eerst te bepalen wat je nu wilt voordat je echt op zoek gaat.
 
Een pan kan een hoge kilometerstand hebben :)
Ik heb mijne nog geen jaar en heb al 30.000 probleemloze kilometers achter de rug (afgezien van de tellerkabel, maar ja, moet je maar niet vergeten je remschijfslot eraf te halen.)

Natuurlijk zijn ze nog steeds achterlijk duur, maar daarom moet je ook eens kijken of je hem niet uit duitsland halen kan.
Hier kost een 93\'er pan echt niet meer als 7000 EUR, en dan hoeven ze nog niet eens meer als 100.000 km te hebben (en dat is echt niet veel voor een pan)

Een beetje regelwerk is het, maar het kan zich lonen!

En een pan heeft goede koffers: Er passen 1 laptop, 2 cisco 1600 routers, 2 speedstream-modems en nog wat losse kabels zonder problemen in *grijns*. Een helm past ook zonder problemen, kan je zelfs je broek er nog bij douwen.

PC800: allen die van 85 en 86 zijn zwart, die andere zijn rood of beige: niet mijn kleur.
En in plaats van koffers heeft die een te openen zadel: ook geen slecht systeem. voor de rest (nog) geen ervaring. Wel kan je ze goed verlagen (handig voor mijn vriendin, vandaar ook nog de *nog*)

In ieder geval groeten vanuit Duitsland, waar de autobahnen nog onbegrenst zijn, en je zelfs in de spits evengoed 115 km in net onder een uur rijden kan, incl. elbtunnel :)
 
Mijn Pan is uit 2000 en heeft meer dan 80.000 probleemloze kilometers achter de rug en nog een veelvoud hiervan voor de boeg. Echter ik ben van plan om de nieuwe Pan aan te schaffen dus die van mij komt in de verkoop en ik zal er zeker geen al te hoge prijs voor vragen. Dus wie er interesse in heeft......
 
Terug
Bovenaan Onderaan