Pekelfiets gekocht

BertK

MF veteraan
1 mei 2002
1.316
0
Gelderland
Omdat ik het wel zonde vind om de YZF de winter door te jagen heb ik besloten op zoek te gaan naar een woon/werk-pekelfiets. En toen ik afgelopen donderdag een busje remolie ging halen kwam ik hier mee thuis......Het is een cb 450 S uit 1989 met een onduidelijk aantal gereden kilometers. De kleur is niet origineel en op een nieuwe voorband na lijk ik er voorlopig mee te kunnen sturen. Misschien dat het cockpitje aan vervanging toe is want het glaasje van de toerenteller beslaat aan de binnenkant en in die van de kilometerteller zit een barst, maar die lekt verder niet. Kortom ik heb wat te sleutelen en de YZF kan de pekeldagen lekker binnen in de garage doorbrengen.
 

BertK

MF veteraan
1 mei 2002
1.316
0
Gelderland
750 euro moest ik er voor betalen, was een inruiler bij mijn dealer, dus niet van een particulier, daar had ik hem wellicht nog wel goedkoper kunnen krijgen. Hij zag er goed uit, starte meteen en dat is nou precies wat ie moet doen... meteen starten !!! is tenslotte bedoeld voor woon/werk

 
Laatst bewerkt:

RedAttack

Die hard MF'er
22 jan 2004
646
0
Rotterdam
ik weet ook nog een Suzuki gsx400f uit 1990 te koop, moet wel wat aan gebeuren maar hij kost ook echt bijna niks,dus voor de gene die een beetje handig is...
 

Martijntje

MF veteraan
28 feb 2003
7.813
3
NL
Neonlampje van hier heeft ook zo'n ding. Special paint enzo...rijdt super ...afgezien van het sturen zelf...vond ik heel raar, maar kon ook aan die motor zelf liggen, maar heel stroef, alsof ie geen sprong of vlucht (haal het altijd door elkaar) had.
As zit ook direct in het verlengde van de vorkpoten, maar hebben wel meer motoren.
Verder lekkere fietsen, jammer dat die van lude (neon) in stront is gelopen '(
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
22.516
670
Nederland
750 euro moest ik er voor betalen, was een inruiler bij mijn dealer, dus niet van een particulier, daar had ik hem wellicht nog wel goedkoper kunnen krijgen.

Dus eigenlijk wel particulier ;) Leuke fiets ! Je ziet ze nog altijd toch wel voor meer staan hoor particulier !
 

BertK

MF veteraan
1 mei 2002
1.316
0
Gelderland
Dus eigenlijk wel particulier ;) Leuke fiets ! Je ziet ze nog altijd toch wel voor meer staan hoor particulier !

Ik klaag ook niet, maar op marktplaats kom je ook van alles tegen, maar die reageren dan vervolgens niet als je mailt... erg irritant.

Vroegah! (vorig jaar) wilde ik niet aan een woon/werk pekel fiets. Een motor was om op te rijden en als ie niet tegen pekel kon dan was dat jammer. S100 had speciaal spul om het alluminium mee in te spuiten en dat was dat. Na 1 seizoen heeft s100 zijn werk goed gedaan, maar kleine dingetjes als schroefjes die wit uitslaan en remhandles die stroef gaan doen je dan overtuigen van het nut van een winterstop. Het is ook best zonde van zo'n motor.

Daarnaast is het financiele aspect ook de moeite waard, in een jaar rijd ik zo'n 12000 km woonwerk verkeer, waarvan driekwart snel- of autoweg. Een bt12 kan daar niet zo goed tegen en wordt behoorlijk snel vierkant. Twee setjes banden per jaar voor de baas is dan ook weer niet echt goedkoop, tel daarbij de extra beurtjes i.v.m. de woon/werk kilometers en tel daar dan weer de afschrijving bij op. Dan is 750 euro eigenlijk best goedkoop, en de verzekering en de wegenbelasting zijn de kosten dan ook niet.

Kortom zolang het niet sneeuwd of ijzelt is er voor mij geen reden meer om met het koekblik in de file te gaan staan en kan ik lekker :] deze winter.
 

Wullebolle

MF veteraan
20 dec 2003
7.707
5
Belgischen kust
Pekelfiets, wilde ik er ook wel eentje van, enkel jammer van de verzekering.
Wat kost in nederland een standaard (minimum) verzekering (dus niet tegen diefstal brand aardbevingen ...). In belgie al rap 250E (inclusief rechtsbijstand, en NOOIOT geen ongeval gehad), indien je al een minimaal een auto bij dezelfde verzekeraar hebt verzekerd, EN ouder dan 30 jaar bent .... (geen auto = reken maar op 500E) ... lijkt me iet teveel voor een pekelfiets die tenslotte gemiddeld maar een 30tal dagen per jaar zijn naam eer aan doet.
 

Jeroen12

MF veteraan
14 jun 2001
5.285
238
Nieuwegein
Mijn pekelfietsie Kawa GT550, afgelopen zomer gekocht voor ook 750 euro:

Met cardannetje :)
Misschien iets voor een nieuw topic? Toon je pekelfiets :)
 
Laatst bewerkt:

BertK

MF veteraan
1 mei 2002
1.316
0
Gelderland
@WulleBolle.. De verzekering kost mij 69 euro per jaar, dus dat is nog te doen.

@Omega.. Ik ga nog een raampje plaatsen denk ik, maar dat moet ik nog even ergens vandaan toveren voor weinig. Denk dat ik even op internet moet zoeken.

Bert
 

DaBit

MF veteraan
8 apr 2004
1.151
0
Oss
Ik zou ook wel een pekelfietsje willen, maar momenteel rij ik zo'n 1000km per week. Tot 2 dagen terug op de leen-Honda CB700S Nighthawk, naked bike dus. En met dat weer van de afgelopen paar dagen is dat niet prettig. Op den duur word je toch nat, en die striemende regen continu tegen je lijf met 100-130km/u word knap vervelend. En dan moet het nog winter worden.

Nu heb ik even de VFR750 van een vriend geleend vanwege de kuip en het windscherm. Manman, dat is weer lekker hoor, een beetje badkuip rondom je heen en een stuk plastic voor je neus.

Als ik al een pekelfietsje zou kopen, dan wel eentje met fatsoenlijk kuipwerk om de ergste winter-ellende van m'n lijf weg te houden. Geen zin om de hele winter verkouden te zijn. Maar ik denk dat ik gewoon de ZZR de winter door ga jagen. Als-ie daar niet tegen kan had-ie maar geen motor moeten worden.
 

Jeroen12

MF veteraan
14 jun 2001
5.285
238
Nieuwegein
Ik wilde expres geen (grote) kuip omdat ik altijd tussen de files door moet. Dan heb je er alleen maar last van. Zoals ik iedere dag kan zien ;)
 

DaBit

MF veteraan
8 apr 2004
1.151
0
Oss
Ik wilde expres geen (grote) kuip omdat ik altijd tussen de files door moet. Dan heb je er alleen maar last van. Zoals ik iedere dag kan zien ;)

Meestal zijn de spiegels toch het breedste :?

Ik kan me indenken dat je met een dikke BMW wel eens in de problemen kan komen, maar zelfs met de Deauville (waarvan de kuip ook nog eens je benen vrij goed droog houd, best breed dus) heb ik eigenlijk geen problemen gehad. Tegen de tijd dat m'n spiegels niet meer passen durf ik er toch niet goed meer door. Een keertje per ongeluk slingeren en je zit tegen de vrachtwagen aan (meestal als het zo krap is zijn er vrachtwagens of bussen in het spel).
 
Bovenaan Onderaan