politie en motorrijders

Boom Boom

MF veteraan
9 jul 2001
4.238
0
Amsterdam
Wat is jullie ervaring met politieagenten en motorrijders. Ik werd gisteren aangehouden voor een controle, maar ik had niet alle papieren bij me. De politie agent keek het even na in de computer en kwam lachend en zei dat het in orde was. Ondertussen kon ik mooi zien dat bij de automobilisten die van de weg afgehaald werden de hele auto werd onderzocht. Technisch werd er naar de auto gekeken, gordels, bekeuringen, nummerborden, papieren e.d. De agent zei ook dat een bekeuring voor het niet bij je hebben van de juiste papieren 150 piek bedroeg, maar die heeft hij niet bij mij in rekening gebracht, maar bij de meeste anderen wel.

Ik was dus erg blij en heb gelijk de liefde verklaard aan alle agenten (NOT).

Maar hoe is jullie ervaring. De meeste agenten hebben volgens mij geen flauw benul wat een motor kan, doet, en moet doen en hebben. Ze hebben er de ballen verstand van en bekijken het vanuit hun ogen en wijken niet voor commentaar. (dat was dus mijn mening)
 
Laatst in Amsterdam van de weg geplukt door een motoragent bij een grote controle.
Geen papieren bij mij, geen spiegels gemonteerd, fout kentekenplaatje, geen goedgekeurde helm.
Twee \'leuke\' vrouwelijke politieagentes die zeer vatbaar voor mijn charmes waren. :)
De term \'lullen als Brugman\' was ook hier weer van pas en leverde mij i.p.v. 4 boetes enkel een vermaning op.
Hulde voor de dames and have a nice day.
Ik ga weer de weg op...1e de beste stoplicht een andere motoragent naast mij.
\"Ik ben net geweest dus waarom moet ik nu weer mee?\"
\"Rij jij maar even mee jochie dan zal ik ze het vragen\" Hij vraagt aan de dames of ze mij al gecontroleerd hebben. Stotterend en wel vertelde zij hem dat ze mij al gecontroleerd hadden. \"Verbaliseerd voor dit en dit en dat?\" vroeg hij. Met schaamrood op de kaken antwoorde zij dat zij mij boetes hebben gegeven. Niet dus! En ik kon weer weg na een dikke knipoog naar de dames. Wederom dank! :}
Zelfde stoplicht een 3e motoragent. \"Ja daaaag, ben net twee keer geweest, ga niet nog een keer terug! Het is goed met je!\" :j Komt agent nr. 2 langsgereden en knikt; \"Klopt, hij is al twee keer geweest...\"
Drie keer aangehouden en geen boetes... 8-)
En wat is het moraal van dit verhaal...
 
Ik heb altijd pech eigelijk....maar 1x geluk gehad...en niet zo een klein beetje ook...op de snelweg een motoragent over het hoofd gezien...ik haalde hem met 170 in, terwijl je daar 100 mag...kreeg alleen te horen dat ik voortaan maar wat rustiger moest rijden enzo :P
Ja agent, is goed agent, doe ik agent, :) :) :) :)
 
Quote:
Op Woensdag 31 oktober 2001 11:26 schreef Dennis Sol het volgende:
En wat is het moraal van dit verhaal...
Sex en motorrijden hebben veel met elkaar te maken })
 
Ik heb op de motor tegenwoordig altijd papieren bij me, vroeger niet. Maarja heb nu een mooi mapje erbij gekregen :) Met de auto heb ik geen papieren bij me, alleen mn rijbewijs.
Je denkt toch niet dat ik mijn kentekendelen in de auto laat liggen ???
Als ze in je auto inbreken ben je die papieren kwijt en mag je zelf voor 60 gulden per deel nieuwe delen aanvragen.

Ik lul me er wel uit, dat heb ik tot nu toe altijd gedaan. En kan ik me er niet uit lullen, dan heb ik pech :) Maar ik stop de papieren ook niet in m\'n jas. Dikke snikkel voor ze, als je uitgaat en je jas over een stoeltje heen hangt heb je altijd kans dat er iemand in zit te wroeten als niemand oplet of je even weg bent.

Ex-collega van me was zo stom om ook altijd deel 3 mee te nemen. sukkel...


En het Moraal van het verhaal van dennis was waarschijnlijk dat alle agenten op \'m vallen, zowel mannen als vrouwen :)
 
zou het? Is dat de reden dat al die motormannen mij aanhielden... de naieveling

hehe je weet het maar nooit he.
Nee die agenten zijn gewoon oerdom.
Toen ik nog brommer ( :] ) reed waren er 2 agenten, en ze hebben samen gedacht dat het gewoon een motor was, alleen een had me al eens eerder langs de weg gezet, dus die kon de ander vertellen dat het toch een brommer was.

Dus alle agenten zijn dom.

Ben ook wel eens 5 minuten door agenten achterna gezeten toen ik uit een nieuwbouwwijk kwam rijden \'s nachts, was bij m\'n zus op bezoek geweest... ze dachten dat ik spullen had gestolen daar... en het leuke is dat juist de werknemers in de bouw vaak spullen mee naar huis nemen... meer dan gewoon voorbijgangers ;)

Ze hoefden niet in m\'n kofferbak te kijken, maar als ze dat wel wilden, dan kan je ze het gewoon weigeren... wat is er leuker dan agentje pesten?
 
Allemaal mooie verhalen.....voor in Nederland!!
Maar wie is er eens aangehouden in België?.
Ik ben daar een keer van de weg geplukt. In Nederland had ik ook nooit papieren bij me, je kent dat wel met de auto weggeweest liggen de papieren in de auto en ga je met de motor weg vergeet je de papieren. Op een mooie zondagmorgen lekker toeren in de Ardennen, politiecontrole...en in een flits realiseer ik me dat ik geen papieren bij me heb, snel kijken of er een ontsnappingsmogelijkheid aanwezig is....nee dus..!!Ik moest dus mee naar het buro en heb daar drie uren in de cel gezeten voordat ze er achter waren dat het allemaal klopte wat ik gezegd had. Dan wordt het toch stiekem wel een beetje benauwd.....daar gaat het er toch wel een klein beetje anders aan toe als bij ons......
 
Maar wie is er eens aangehouden in België?.
hehehe...
ik was een keer mijn paspoort vergeten in tsjechie (toen het nog tjechoslowakije heette), erin werd ik niet gecontroleerd (ik mengde mij in een groep motorrijders) maar eruit dus wel... kmoest behoorlijk lulle, maar ook daar kwam ik weer goed weg...

Zo bot als ik hier ben, zo soft ben ik naar gezagsdragers.... als ik me zin maar krijg ;)
 
Ik ben een tijdej terug staande gehouden voor een defect achterlicht, met het advies om dat te laten repareren en dan ook maar meteen APK keuring te laten uitvoeren, ze vertleden wel dat het samen een boete van 270 pieken kon opleveren,en ze maakten ook de opmerking dat collega\'s misschien niet door de vingers zouden kijken
Dus wel mazzel gehad :P
 
ze vertleden wel dat het samen een boete van 270 pieken kon opleveren,en ze maakten ook de opmerking dat collega\'s misschien niet door de vingers zouden kijken

Om maar te laten zien hoe goed ze wel niet waren (kan ik niet echt tegen van die lui die zeggen dat wel zo goed zijn omdat anderen je mischien wel zouden naaien), maar wel beter natuurlijk dan een dikke boete.


Zelf nog nooit problemen gehad met m\'n (veel lawaai makende) brommer, wel een paar keer hééél erg veel geluk gehad.
Ik vind de gewone agenten nog niet eens zo verkeed als brommerrijder (een motoragent op 20cm gepasseerd met uitlaat aan zijn kant en met zelf gemaakt verzekeringsplaatje (brommer wel verzekerd hoor)en deed niks, en verder nog wel wat van dat soort dingen), allleen die grote controles zijn klote (en ijverige agenten natuurlijk maar nog geen last van gehad).
 
Nog nooit aangehouden door de politie, zowel niet met de auto als met de motor, dus kan (gelukkig) niet meepraten hierover. :)

Mijn broertje vorig jaar wel, dat was wel grappig. Fietste met een vriend van hem zonder licht in het dorp hier, werden ze klemgereden door 2 hulp agentjes ofzo, het toeval wil dat die vriend de zoon was van een politieagent hier in het dorp.
Dus die hulpagentjes dreigen met boetes enzo, tot die vriend zei dat zijn vader ook politieagent was enzo, toen werden die gastjes wat bleker en bleef het bij een waarschuwing.

Hehe, de losers... :j
 
Laatst bewerkt:
Nog nooit aangehouden door de politie, zowel niet met de auto als met de motor, dus kan (gelukkig) niet meepraten hierover. :)

Mijn broertje vorig jaar wel, dat was wel grappig. Fietste met een vriend van hem zonder licht in het dorp hier, werden ze klemgereden door 2 hulp agentjes ofzo, het toeval wil dat die vriend de zoon was van een politieagent hier in het dorp.
Dus die hulpagentjes dreigen met boetes enzo, tot die vriend zei dat zijn vader ook politieagent was enzo, toen werden die gastjes wat bleker en bleef het bij een waarschuwing.

Hehe, de losers... :j

Wat is dat toch altijd voor een gezeik met hulp- en bijna- agenten, laatst was er toch ook iemand hier door zo\'n figuur genaaid toen hij die wout in opleiding rechts inhaalde (nadat ie \'t had uitgelokt).

Moeten die beginnende agenten zoveel mogenlijk boetes binnenhalen om zo hoog mogelijk bij de politie te komen ofzo :?

Ook wel een beetje hypocriete zooi daar, ik hoor in ieder geval vaak dat agenten boetes van vrienden/kennisen/familie ongedaan gemaakt kunnen maken, ik weet niet of het zo is maar als het zo is; :r , al zou het dan mischien voor de toekomst wel handig zijn om zo\'n vriend/kennis/familielid/schoonfamilielid te hebben natuurlijk want dan is het toch wel anders :) .
 
Het ligt gewoon aan wie je treft, best wel geinige dingen meegemaakt, agent die wel even wou zien of onze stoere verhalen over wheelies klopten toen die naast ons reed.

Ooit eens aangehouden na een avondje stappen, hadden een vriendin naar huis gebracht, een agent en een hele leuke vrouwelijke agent, heel lang met haar staan lullen en haar collega begon er steeds meer de pest in te krijgen, dus duurde het gesprek nog langer, haha.

En ach, eikels heb je overal.

Bijna vergeten, reed eens de snelweg op en had er een beetje de pest in, dus volgas.(hoogst illegale snelheid) een stukkie verder moest ik snelheid minderen voor auto´s, kijk ik in mijn spiegels waar de andere blijven, rijden er twee motoragenten achter me, eentje links en eentje rechts. Dus ik denk, ben zwaar de lul, dus ga maar alvast naar rechts, rijden ze me voorbij en steken ze hun hand op. HUH

Ps: Over agenten die kennissen matsen ed.
Mijn vriendin der oom werkt bij Amsterdamse politie, vrij hoge positie, heeft wel gezegd dat vroeger een telefoontje genoeg was, maar tegenwoordig kan het het je baan kosten als je het probeert.
 
Laatst bewerkt:
Ben 2 keer aangehouden door de politie.
1e Keer was op de fiets voor het rijden zonder koplicht. Na het uitschrijven van een bekeuring zij \'oom agent\' dat ik eigenlijk naar huis moest lopen. Dat weet ik, maar denkt u nou echt dat ik die 5 km. ga lopen :j ? Op de fiets gestapt en naar huis gereden.
2e Keer was met de auto op een weg alleen voor bestemmingsverkeer. Deze agent was alleen en vroeg of ik niet wist dat ik daar niet mocht rijden. Sorry, was er met m\'n hoofd niet helemaal bij. Moest vervolgens m\'n papieren laten zien. Bij het zien van m\'n rijbewijs: ben jij geen familie van ...? Ja, dat is m\'n vader *D . En je hebt dezelfde naam als mijn dochtertje, kijk hier is een foto. Wat een leuk meisje (slijm slijm). Kreeg alleen een waarschuwing.
Conclusie: vriendelijk slijmen heeft wel eens effect en een bekende naam hebben ook })
 
Laatst bewerkt:
Politie, je beste vriend.

2 ervaringen:

1) Vrouwelijk motor-agent houdt me aan en begint een heel lul-verhaal voordat ik me helm kan afzetten. Heb toen helm afgezet en toen mijn oordoppen uitgedaan en gevraagd of ze ff opnieuw kan beginnen. Rooie kop :( van haar maar verder geen bekeuring terwijl snelheid redelijk hoog lag.

2) Ik rij op zondag-ochtend vroeg Den Haag uit, lekker rustig dus ik denk GAS. Reed ca. 120 km/h (dat doet ie anders nooit!!!!!). Stopt er bij stoplicht een burger VW-tje met 2 agentes: U reed daar wel erg hard meneer. Heb toen trots ja geknikt waarop ze vroeg of ik het in de gaten wil houden. Geen bekeuring dus.

Kortom; volgens mij hebben veldwachters vaak een zwak voor motorrijders. Volgens mij komt dat omdat ze zien dat we veel beter anticiperen, kijken en sturen dan de gemiddelde 4-wieler die gewoon de krant zit te lezen achter het stuur of te bellen of zo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan