• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Poll: Ben jij met je eerste motor onderuit gegaan?

Ben jij met je eerste motor onderuit gegaan?

 • Ja

  Stemmen: 743 48,4%
 • Nee

  Stemmen: 591 38,5%
 • Niet onderuit, wel laten vallen

  Stemmen: 202 13,2%

 • Totaal aantal stemmen
  1.536

Grandia

motociclista da bar
Donateur
27 jun 2006
24.105
176
Amsterdam
In menig topic wordt de beginnende rijder op zijn hart gedrukt om niet een dure eerste motor te kopen, omdat de kans groot is dat hij/zij er mee onderuit zal gaan.
Maar is dat eigenlijk wel zo?

Om met mezelf te beginnen: ja, ik heb hardhandig geleerd hoe verraderlijk glad het kan zijn als het rond het vriespunt is. Met 30 km/u onderuit gegeleden. Ook heb ik mijn motor een keer laten vallen.

edit: misschien een beetje laat, maar het gaat dus alleen om schuivers etc. die NIET de schuld van een ander waren.
 
Laatst bewerkt:

gjvh

MF veteraan
29 aug 2006
1.430
0
50
Beusichem
Mijn eerste motor van een Dragstar 650 Classic (~240kg), vergeten standaard uit de doen, en het te laat door hebben. Dan is ie toch best zwaar :) maar toen gelukkig geen schade

En een keer omgevallen met wegrijden in een bocht, toen de motor afsloeg. Midden op een druk kruispunt. Alleen spiegel kapot en een deukje in m'n ego :)
 

Thug

MF veteraan
13 mrt 2007
17.288
0
ut Zuiden
ja en gelijk toto gereden. met een snelheid van 130/140 in een bocht... knietje aan de grond iets te vroeg op het gas en bonk...
 

Boekster

Die hard MF'er
21 sep 2006
677
0
Yup, ik hem em een keer neergelegd in de berm.

Blinde bocht, verkeerd inschatten, overschatting, berm.

Ik reed samen met een vriend van me over de dijkjes bij hem in de buurt. Ik kende ze niet, dus ik volgde braaf. Hij sneed een bocht aan, blind, dus ik had beter moeten weten dan z'n lijn moeten volgen, maargoed, ik vond het prima en dook erachteraan. Hij kwam net weer uit de bocht toen de auto hem kruiste, ik lag nog in de bocht en moest dus razendsnel overeind om de auto niet te raken, remmen en rechtdoor de berm in. Helaas gaat remmen op gras niet zo goed als op asfalt. Toen lag ik dus mooi ;) . Gelukkig weinig schade, naast m'n ego.
 

Sence

Die hard MF'er
11 jan 2007
670
0
Ja m'n eerste had ik gelijk total loss gereden door te hard en plat door de bocht te gaan.
Was gelukkig een goedkope en oudere motor, had mn nieuwe motor al gekocht gelukkig dus misschien maar goed om nog even met je neus op de feiten te worden gedrukt met een oudere motor.
 

robertobadjo

MF veteraan
4 dec 2006
20.781
0
35
Bezoek site
[me="robertobadjo"]had hem 3 weken.[/me]

onderuit gegleden in een bocht. was tevens een fireblade uit 96. 2 maanden later een blade uit 2000 gekocht omdat die 96 teveel mankeerde :?

we gaan stug door. en blijven oefenen.
 

Lady N

MF veteraan
4 jun 2006
5.066
15
Zuid-Holland
Nee, maar die stond dan ook vrijwel altijd in de garage vanwege technische mankementen :+

De tweede heb ik nu 4 maanden en daar ben ik ook nog niet mee onderuit gegaan afkloppen. Wel issie toen ik bijna stilstond om te parkeren onder me uit gegleden. Da's toch anders vind ik zelf 8-)
 

Incredible Me

MF veteraan
26 jun 2006
10.297
4
38
Hoogvliet
Niet onderuit, wel laten vallen, niet eens mijn schuld :(

Vent met een compleet beslagen achterruit besloot ineens achteruit te gaan rijden, daar stond ik, toeteren hielp niet want die rimpelsaurier was toch doof.

Eerste reactie toen ik weer stond: Oh ik had je niet gezien...

:( Had erbij moeten komen dat hij me wel gezien had en als nog door had gereden :(
 

CBRrider

MF veteraan
14 apr 2006
2.097
0
48
1e motor, 1e keer ff bijgeschaafd aan linkerzijde, precies een jaar later heb ik hem vliegles gegeven, Helaas bleek ik geen vlieginstructeur, dus toen ie lande was hij een beetje uit zijn doen.
Zijn hart had het begeven en bloedde hevig olie op straat, daarnaast had hij al zijn metalen en plastic ledenmaten gebroken.

Met mijn huidige CBRFS heb ik afgesproken, dat wij elkaar respecteren en geen van beide over de limiet gaan. Tot nu toe hebben wij beide onze afspraak niet geschonden
 
Laatst bewerkt: