powercommander

fisher

Rookie
4 okt 2002
5
0
westervoort
hallo, ik ben benieuwd of er iemand is die ervaringen heeft opgedaan met een powercommander.
Gaat de motor echt beter lopen, gaat het benzine verbruik omlaag enz enz
zelf rijd ik een vtr sp1 en zit er over te denken om zo,n powercommander te monteren. DOEN of NIET doen dat is de vraag
 
Maatje van mij had een full acra systeem op zijn 2000 blade gemonteerd, liep voor geen meter meer, veel koppel weg, nu powercommander 2 met mapping speciaal voor blade met full acra, gaat als een speer
 
Als je een andere uitlaat (demper, bij full system nog meer) gemonteerd hebt, heb je er meestal best wel veel aan. Zonder andere uitlaat is het slechts marginaal, wat je wint.
Kost wel wat, trouwens, meer dan 500 euro als ik me niet vergis.

Grtzz HagaSan
 
Ik had ook een poosje een PCII op m'n gixxer zitten, is afgesteld door een specialist enzo. Ik heb een andere demper en ander luchtfilter. (mooi zinsverband :P )

Nu komt het, hou je vast aan je stoel. Het vermogen steeg met wel 4pk!!! En het verbruik ging van 1:12 naar 1:10. Dit vond ik het niet waard en heb dus nu een PCII op m'n kamer hangen.
 
heb gehoord dat het op een Sp1 wel degelijk een verbetering kan zijn.
Echter, zoals hierboven al opgemerkt, wil je echt het potentieel uit zo'n duur ding halen (de PCII) dan moet je wel een ander uitlaat systeem (niet enkel slipon)
etcetera ook aanschaffen....

Bij Misano staat een Sp1, 130 pk op het achterwiel en een curve die vlakker is dan het nederlandse landschap. Max op teller was 307 km/u (op rollerbank)
 
We w888 op blade10....

Ik ga (alsnog) de 11e een PCII inbouwen en afstellen. Gaat mij meer om het verbuik, en dan vooral bij lagere toerentallen. Op vol vermogen / toeren staat ie wel goed afgesteld met standaard map, maar daar houdt het ook mee op.
 
He Sigma, een PowerCommander II op een 2000 Blade, was het geen PCIII of PCIIIr :? .

Fisher, ik heb ook een 2000 Blade met een full Akrapovic Evo en PCIIIr, ik zal niet in herhaling vallen want het heeft al eens op het M-F gestaan... :z

Mocht je wel interesse hebben kijk dan voor mijn info op http://www.rrzone.com/929rr/pc111/pcseries.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.rrzone.com/929rr/pc111/pcseries.htm). Vanaf de helft van de pagina omlaag staat een heel verhaal met details over benzineverbruik etc.etc. Klik ook eens op de Dynojet Dynamometer 250 meting en verbaas je over het verschil tussen de rode en paarse lijnen :} .

Voor dezelfde prijs als een standaard GSX-R1000 heb je een even snelle motor met 143 SAE pk's aan de rol (i.p.v. 127). Kun je zien hoeveel vermogen tegenwoordig wordt verspilt in milieu en geluidseisen
FINGER.gif
!

Verwacht van een PCIII alléén geen wonderen zoals je kunt zien aan het verschil tussen de rode en blauwe lijnen :( . Hij pakt hooguit iets beter op en wordt zuiniger bij GEMATIGDE gasstanden... Volgas staat de injectie namelijk af fabriek al aardig goed dus stevig gassend op een circuit wordt hij niet zuiniger, rustig rijdend tijdens een vakantie deste meer (gemakkelijk 1 op 20).

Met een slip-on bereik je niet zoveel, als je écht wat wilt dan moet je er ook helemaal voor gaan, weg met die 'marketingklep' in de uitlaat (H-TEV bij de Blade) en een volledig systeem kopen van een goede firma. Kijk eens hoe hij als een streep doorgaat tot in de begrenzer, daardoor krijg je een perfecte aansluiting op de volgende versnelling
a_njam.gif
.

Voor de duidelijkheid, de PCIII manipuleert enkel de injectie, met de PCIIIr kun je ook nog de ontsteking naar je hand zetten zoals je ziet tussen de groene en paarse curve (+3pk). Lees voor de verschillen de details op http://www.powercommander.com/featversions.shtml (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.powercommander.com/featversions.shtml).

Als je het klepje in het luchtfilter eruit sloopt (H-VIX bij de Blade) en twee airducts monteert - zie http://www.hardracing.com/929RamAir.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.hardracing.com/929RamAir.htm) (tip van NeoDread) - schijn je nog eens 5-7 pk te halen door het RAM AIR effect (nog niet zelf getest). Volgens hardracing kom je dan zelfs op 147-149 SAE pk op de rol!

Waarschijnlijk krijgt een SP1 door de snorkel in de neus genoeg koele lucht dus die modificatie zal bij jou niet nodig zijn lijkt me. Zo te zien kun je voor je SP-1 zowel een PCII als een PCIIIr bestellen (kijk in de lijst halfweg voor de RC51) http://www.powercommander.com/supphonmaps.shtml#rc513.

Mogelijk zijn de SP-1 bochten dik genoeg en zijn slip-ons voldoende, bel Hans Kerkhoven even (tel nummer staat onder de uitdraai) voor details, hij heeft de hele Nederlandse SP-1 club op de bank gehad!

Succes ermee en laat nog wat van je horen als het zover is.
 
Ik had ook een poosje een PCII op m'n gixxer zitten, is afgesteld door een specialist enzo. Ik heb een andere demper en ander luchtfilter. (mooi zinsverband :P )

Nu komt het, hou je vast aan je stoel. Het vermogen steeg met wel 4pk!!! En het verbruik ging van 1:12 naar 1:10. Dit vond ik het niet waard en heb dus nu een PCII op m'n kamer hangen.

Zonde dat je niet eerder hebt gepost, Suzuki heeft zijn huiswerk namelijk héél goed gedaan v.w.b. de injectie/uitlaat!!! Met andere woorden, bij de GSX-R750/1000 haal je veel minder voordeel uit een andere uitlaat en/of PC dan bij vooral Honda die er origineel niets van bakt :( .

Mogelijk had je met een PCIIIr wel iets meer kunnen halen maar verwacht geen wonderen.
 
iemand van jullie ervaring met het monteren van een 180 ipv een 190 achterband, schijnd toch beter te sturen!?

De powercommander blijft nog steeds een vraagstuk apart, iemand nog nieuws met het monteren hiervan op een sp1
 
Op maandag 07 oktober 2002 15:58 schreef fisher het volgende:
iemand van jullie ervaring met het monteren van een 180 ipv een 190 achterband, schijnt toch beter te sturen!?
Klopt helemaal. Ik heb m'n 190er ook voor een 180er omgeruild en je kan het verschil goed merken, een aanrader..
 
Ik heb een PC II op m'n SP-1 gezet van t weekend'. Ik had t idee dat ie prettiger reageerde op het gas en ook lekkerder oppakte en dat ie al zuiniger is geworden

Heeft iemand zelf wel eens z'n pc/laptop aangesloten op de Powercommander. Mijn laptop geeft de melding: "powercommander niet gevonden." :?

Iemand enig idee danwel ervaringen op dit gebied??
 
Volgensmij heb ik ook zoiets gehad.
Als ik het me goed herinner moet je eerst een geschikte map inladen van file alvorens je contact kan maken met de PCxx.
-Heb je 'm al ingebouwd op je motor ? > contact aan (natuurlijk)
Voor het "los" programmeren heb ik er destijds zo'n losse poweradapter bij gekocht:

PowerAdapters.jpg


Daarnaast ook nog een "Oxygen Sensor eliminator kit", dat is een duur woord voor een gewoon weerstandje ;) de plug is echter wel mooi origineel en goed waterdicht. (dus een stuk netter als een los weerstandje met tape onwikkeld.)

o2_elim.jpg
 
op mijn sp1 staat nu sinds 2 jaar een pcII, samen met de flappervalve mod,
k&n's en laser hotcam's titanium.
het verschil met origineel is dat hij nu 1 liter/100km minder zuipt.
de powerdip tussen 4000 en 6000 tr/min verdwenen is.
pk's op top zijn er niet gewonnen.
ik kan in 4e 50 km/u rijden op 1500 tr/min, het gas volledig opengooien
zonder een hik te geven, hij trekt zich er gewoon door. dat was origineel niet zo.
de powerafgifte is nog vlakker dan origineel.
om echt power te winnen zal het blok open moeten; zei Jean LUYcks uit meerhout,
die de pcII programmeerde op zijn testbank.
wat ik wel niet weet is hoe de power was met originele dempers en filters.
want ik reed direkt van nieuw afaan met de hotcam's.
met de flappervalvemod moest ie terug op de bank om alles opnieuw in te stellen.
het verbruik was toen minder, de power hetzelfe na programatie.
het koppel (din) zit nu bij 2700tr/min op 84nm en vanaf 6000 tot 10000 tr/min
op 105nm
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan