Prachtige Honda CBF250 (2004) met uitrusting, supercompleet, minder dan 3000km, € 1900 all-in

stradje

Die hard MF'er
16 jun 2008
962
2
Als je deze titel ziet weet je al dat er een verhaal aan deze motor zit. Ik heb deze motor gekocht voor mijn jongste zoon toen je nog je rijbewijs kon halen voor een "lichte motor", waar je dan een aantal jaren op kon rijden voor je op een "zware" motor mocht rijden. We kochten deze motor van een oude man die gehoopt had dat zijn vrouw het nog leuk zou hebben gevonden om met hem te gaan touren. Dat was anders gelopen, dus de motor had net iets meer dan 2000 op de teller staan toen wij hem kochten zo'n 8 jaar geleden.

Met deze motor heeft mijn zoon de bijzondere verrichtingen geoefend (en wat illegale rondjes gereden). Helaas zakte hij bij zijn eerste poging. De herkansing werd gepland op de laatste dag voor het nieuwe motorrijbewijs systeem zou ingaan. Maar.... Dikke vette shit, op die dag sneeuwde het en werden de examens gecanceld. Het CBR was onverbiddelijk. Er kwam geen 2e kans meer. En deze motor was te zwaar voor het nieuwe "lichte" rijbewijs.

Het is wel een super leuk ding. Met een top van net iets meer dan 125 km/u en een verbruik 1:31,5. Hij trekt lekker pittig op tot 100 km/u. Daarna gaat het nog redelijk vlot door naar 125-130km/u. Je kunt er echt prima mee op de snelweg en niet alleen de rechterbaan. Vrachtwagens inhalen gaat gewoon veilig. Porsches zijn een uitdaging ;-)! En hij ziet er gewoon heel leuk uit (zie de foto's). Omdat het een naked bike is heb je het gevoel veel harder te rijden dan wanneer je de zelfde snelheid rijdt op de Suzuki Burgman die ik zelf had (recent verkocht) of mijn MP3 Yourban 300ie die ik nog heb. We hadden er in ons enthousiasme al een hele vakantie uitrusting bij gekocht om samen op pad te kunnen en we hadden nog veel spul van de vorige eigenaar gekregen.

Vorig weekend hebben we hem, na ruim 5 jaar in de overdekte stalling, weer van stal gehaald en voorzien van een nieuwe accu. Wacht dacht je? Direct starten en loopt als een zonnetje. Eigenlijk is deze motor nog splinternieuw.

Omdat mijn zoon met zijn autorijbewijs wel op de MP3 mag heb ik overwogen om de motor zelf te houden als 2e motor. Maar eigenlijk is dat onzin omdat we ook samen op pad kunnen met de MP3. Dus met pijn in het hart heb ik besloten dat hij ook weg mag. Net als ik dat 2 weken terug heb besloten voor mijn Suzuki Burgman 400. De nieuwe eigenaar daarvan is super tevreden.

De Honda CBF250 is een hele leuke motor voor iemand die graag van sturen/schakelen houdt en zichzelf niet persé met 160 km/u dood wil rijden. Hij heeft een enorme "funfactor".

Omdat dit het einde van tijdperk wordt kun je er enorm veel "gratis en voor niks" bij krijgen. De topkoffer, de nog 100% nieuwe Motodetail tassenset en als je wilt 1 of 2 helmen, laarzen, motorjas, handschoenen. Ik heb van alles meerdere maten, dus de kans is groot dat je gewoon met nul meerkosten buiten de motor heerlijk kunt beginnen aan je motor hobby.

Omdat je er echt heeeeeeeeeeel veel bij krijgt (waarde richting de €1000) en de motor eigenlijk nog vrijwel in nieuwstaat is vind ik 1900 een reële prijs.

De koper van de Burgman was zo verstandig om snel te reageren, niet te aarzelen en gewoon de vraagprijs te betalen. Daar is hij nu heel blij om. Het was een hele goede deal en daags daarna stond de telefoon bij mij roodgloeiend. Als je deze Honda koopt ga je daar deze zomer echt super veel plezier van hebben!
 

Bijlagen

Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: LePensZeur en slonzebons

stradje

Die hard MF'er
16 jun 2008
962
2
1700.

Het adres is in:

Nuenen

0653560524

Vriendelijke groet, Frits
 
Laatst bewerkt:

wolves

MF veteraan
28 jun 2008
4.512
6
CAL gemeente
Dank je, helaas niet naast de deur. Om andere niet op verkeerde ideeen te brengen, zou ik het volledige adres verwijderen. Leuke motor, denk er over na.
 

stradje

Die hard MF'er
16 jun 2008
962
2
Dankjewel voor de tip. Echt een leuk ding. Ik denk dat je hem heel gaaf zou vinden.
 

stradje

Die hard MF'er
16 jun 2008
962
2
Even weer onder de aandacht brengen, want over dikke week ga ik even op vakantie.