• Hallo,

    Je ziet deze melding omdat je onze banners blokkeert. Motor-Forum kan alleen maar bestaan dankzij inkomsten uit advertenties. Vandaar ons verzoek om Motor-Forum te "whitelisten" in je bannerblocker.

Prepareren van remklauwen voor circuit

18 apr 2011
201
0
25
Badhoevedorp
#1
Ik open dit topic omdat ik benieuwd ben hoe anderen hun remmen prepareren voor het circuit. Ik kan hier zelf op internet weinig specifieks over vinden. Ik heb zelf een S1000RR en tot voor kort deed ik het op dezelfde manier als op straat:

-klauw schoonmaken, zuigers eruit pompen en schoonmaken
-zuigers invetten met ATE vet en dan weer terugduwen
-verse blokjes erin (brembo sc), achterkant invetten met keramisch vet
-glijpennen lichtjes invetten met keramisch vet

De SC blokken lieten op de laatste circuitdag zoveel stof na, dat al het keramische vet koek was geworden. Ook zag ik dat het ATE vet als kleine zweetdruppeltjes op de randen van de zuigers zaten.

Hierop besloten het kermamische vet weg te laten bij de volgende wissel. Had niet het idee dat dit wat deed. Ik merkte met remmen geen enkel verschil, gaat ongeveer op hetzelfde moment lichtjes faden als met vet. Piept overigens ook niet.

Ik vroeg mij af het keramische vet uberhaupt gewenst is. Dit lijkt mij de hittegeleiding van schijf naar vloeistof te bevorderen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen en ervaringen. Ate vet? Keramisch vet? Of juist niet?

Iemand nog goede bronnen?
 
Laatst bewerkt:

downsider

MF veteraan
30 mrt 2008
11.974
48
53
tilburg
#2
Niks vet :N ,zuigertjes voor het terugzetten wat insmeren met dezelfde remolie.
Zuigertjes en glijpennen schoonmaken met scotchbrite
 
Laatst bewerkt:
26 feb 2009
5.077
1.166
#3
Niks vet :N ,zuigertjes voor het terugzetten wat insmeren met dezelfde remolie.
Zuigertjes en glijpennen schoonmaken met scotchbrite
Bijna mee eens; zou wel ATE gebruiken voor het terug plaatsen van de zuigers als je ze er helemaal uit haalt. Remvloeistof word daar veelal wel voor gebruikt voor het terug plaatsen van zuigers (je hebt immers iets nodig waarmee je veilig de zuiger langs de keerringen terug in de klauw kunt brengen) maar is niet het juiste middel daar voor.

En verder tja; er hoort géén vet aan de achterkant van remblokken.
En dat kan deze brit in zijn volle emotie haarfijn uitleggen ;)

 
Laatst bewerkt:

blue falco

MF veteraan
20 mei 2004
1.723
6
noord holland
#5
vergeet de glijpennen/borgpennen niet te borgen anders is er de mogelijkheid dat ze los trillen en dan verlies je de remblokken en uit ervaring weet ik dat dit dan ineens heel erg spannend kan worden , ik heb nu pro-bolt in de klauwen zitten
 
4 jul 2011
95
0
40
#6
Ik heb eens de tip gekregen om na schoonmaken van de remzuigers ze in te spuiten met teflonspray die dan oprdroogt een laagje vaste teflon op de zuigers achterlaat.

Werkt bij mij goed. Maar gewoon droog terugduwen werkt ook eigenlijk. Met slijtage van circuitgebruik wordt het eigenlijk nooit echt goor.
 

RacingRalph

Die hard MF'er
19 nov 2011
824
0
#7
Het beste is bij nieuwe remblokken steken (dus geen grof onderhoud) de zuigers voor het terugduwen met borsteltje en wd40 bijvoorbeeld schoon te poetsen zodat het hardnekkige vuil eraf is. Dan iets van silicone / teflon spray op de zuigerwandjes spuiten en dan de zuigers terug duwen in hun keeringen. Hierna alle oppervlakken droogmaken en als hierboven de glijpennen erin te doen. Verder zuinig zijn met overtollige vetten daar.
 
Laatst bewerkt: