probleem intruder

pjp

MF veteraan
21 jun 2005
1.042
0
Het wordt nu een raar verhaal, na wat problemen met mijn koppeling (geen druk en kon niet meer opschakelen) blijkt nu als hij een tijdje heeft stil gestaan er wel druk te zijn :? Kan ook door alle versnellingen heen. Na een rijdje rijden, doet hetzelfde probleem zich voor! Bovendien kan ik nu niet starten omdat het jiffy lampje blijft branden.(heb wel weer tegendruk op de koppeling) Koelvloeistof is bijgevuld en ook dat lampje brand :? Moet ik resetten (accu eruit?)
WTF? Ook is het peil van de kopelingsvloeistof goed (heb nog niet ontlucht)
Graag jullie ideeen want ik weet het niet meer! |(
 

Hulzie

MF veteraan
10 nov 2002
9.321
2
57
Staphorst
BTW je moet zowel de koppelings als de remvloeistof elke 2 jaar verversen, anders vindt er water afzetting plaats, ik doe dat met een mitac apparaat

Jiffy : contacten schoonmaken

Aan de onderzijde van je koppellingshandvat, zit een plaatje van ca 3 cm lang en 4 mm breedt (onderzijde van vloeistofpotje ongeveer) als je die loshaalt moet je oppassen dat de veer niet zoek raakt, maar daar zit een klein stripje, als die groen aanslag heeft zal ie ook nooit starten
Aktie : gewoon schonmaken met staalwol ofzo

Vermoedelijk heeft die fiets enige tijd gestaan, heb ik gelijk?
 
Laatst bewerkt:

pjp

MF veteraan
21 jun 2005
1.042
0
Hulzie bedankt voor je reactie! De fiets heeft zover ik weet niet lang stilgestaan (ik heb hem nu twee weken en intensief bereden, woon in rdam en werk in adam) hij deed het dus prima tot gisteren
 

Hulzie

MF veteraan
10 nov 2002
9.321
2
57
Staphorst
Het handboek staat ter download, die van de fabriek, geen clymer of ander prut, de enige echte, zie werkplaatsboeken topic 3, ca 100 Mb, het origineel staat hier op de plank, en de nl versie ook, maar die is minder uitgebreidt
 

willem1940

MF veteraan
7 apr 2003
11.392
5
Sittard
Ook: koelvloeistof na-checken of er niet stiekem van verloren gaat (te gek dat het lampje blijft/gaat branden kort na bijvullen).

Je ziet toch geen rook-met-foutkleur hoop ik?
 

Hulzie

MF veteraan
10 nov 2002
9.321
2
57
Staphorst
Je kunt proberen accu eruit, maar is een kloteklus
Moet je doen met twee man, achterwiel op een verhoging, en dan laten zakken

Echter de thermostaat even schoonkoken, en de contacten even ontdoen van groene aanslag, wil ook vaak wonderen doen
 

pjp

MF veteraan
21 jun 2005
1.042
0
ik ga een en ander proberen, dank voor alle hulp. Ik laat wel ff weten hoe het me vergaat
 

pjp

MF veteraan
21 jun 2005
1.042
0
Hij start! heb wat schoon gemaakt en voila! Lichtjes branden nu ook niet meer??? Ik heb wel ontdekt dat mijn radiator lekt, moet ik die nu vervangen of zijn er andere mogelijkheden? en kunnen hier mijn andere problemen door ontstaan als hij te warm loopt?
 

Hulzie

MF veteraan
10 nov 2002
9.321
2
57
Staphorst
Radiator lekt vermoedelijk bij bevestiging van onderste lipje waarmee ie aan het frame zit, maar dan aan de radiateur zijde, doen haast alle intruders

Vervangen kost 600 - 700 euro !

Gewoon eraf slopen en mee naar een loodgieter gaan die een autogeen lasapparaat heeft, die last dat messing, want dat is ut, zo dicht.
Hardsoldeer werkt ook (is ook met heet vuur en toevoeg) kosten daar ?? schoon aangeleverd een keer 10 euro

Bij verlies van vloeistof loopt ie warm
Maar een vuile thermos staat kan dat ook doen, uitkoken en werking checken, moet openen bij 78 graden +/- 10%

Heeft de mijne ook gehad



= VS 750 in een ander frame, alles selfmade m.u.v. frame
 
Laatst bewerkt:

Hulzie

MF veteraan
10 nov 2002
9.321
2
57
Staphorst
Ik had um in 1993 gebouwd en net in 94 op kenteken gezet
Kostprijs was toen een ongeveer 2500 gulden. Incl frame
(werk in de vrije tijd veel op een sloperij en kan daar veel regelen, en ben zelf roest vast staal en alumium lasser en cnc frezer, dat drukt de prijs aardig)