Probleem met zadel openen Nexus 500

michael007

MF'er
9 jun 2009
134
0
oud-vossemeer
Sinds gisteren wil mijn zadel van mijn Nexus 500 niet meer open gaan met de sleutel. Dit is zo'n automatisch slot, met een druk op het knopje van de sleutel gaat hij open. Nu heb ik de onderkap er al afgehaald, en zo de kabel met de hand bediend.
Ik heb alles al gecontroleerd wat het zou kunnen zijn; nieuwe baterijen in de sleutel, zekeringen nagekeken en stekkers nagelopen. Bij het bedienen van de sleutel komt er gewoon geen spanning op het stekkertje van de slotmotortje(of hoe je dat ding ook noemt)

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Misschien gewoon kapotte sleutel?
 
Ik ben geen specialist natuurlijk maar ik zie niet in wat je sleutel ermee te maken heeft. Daar je denkt dat er geen spanning op komt zou het een zekering kunnen zijn?
 
Ik ben geen specialist natuurlijk maar ik zie niet in wat je sleutel ermee te maken heeft. Daar je denkt dat er geen spanning op komt zou het een zekering kunnen zijn?

Met de sleutel maak je hem open, met druk op knopje krijgt de scooter een signaal en stuurt hij het zadel open. En de zekeringen had ik natuurlijk al gecontroleerd. En ik denk niet dat er geen spanning op komt te staat, ik weet het zeker, aangezien ik dit naaturlijk al gemeten heb.
 
Hoogstwaarschijnlijk is je zadel ontvanger gereset.

je zal je sleutel opnieuw moeten aanmelden in de scooter, en dan werkt het weer.
 
Hoogstwaarschijnlijk is je zadel ontvanger gereset.

je zal je sleutel opnieuw moeten aanmelden in de scooter, en dan werkt het weer.

Daar had ik nog niet aan gedacht nee. Maar hoe doe ik dat?

edit: even opgezocht in de gebruikershandleiding die ik op de pc heb staan hoe ik dat moet dan, zo eerst eens proberen
 
Laatst bewerkt:
Programmeren van de afstandsbediening
Voor de programmatie van de afstandsbediening, handelt men als volgt:
1. Plaats de sleutel met de te programmeren afstandsbediening in het sleutelblok van
het stuurslot.
2. Draai de sleutel in de «ON» positie, duw op de drukknop van de afstandsbediening,
laat de drukknop los, draai de sleutel binnen de 4 seconden vanuit de «ON» positie
in de «OFF» positie.
3. Wacht tussen 1 en 8 seconden.
4. Herhaal de handelingen 2 en 3 voor nog 4 keer, zonder de sleutel te verwijderen.
De centrale bevestigt de correcte programmatie met de opening van het zadel.


Bovenstaande handeling al een paar keer geprobeerd, maar hij doet niks.
 
voor zover ik het nog onthouden heb, moet je het daarna 5x herhalen.
ik zal morgen op mijn werk nog is voor de zekerheid kijken.
 
heb je niet toevallig een stekkertje aan elkaar gekoppeld?

bij een mp3LT zitten er onder de linker achterkap (de zwarte) 2 stekkertjes, en als je die verbind word de ontgrendelingscentrale ook geresett.
 
Check of de zekering tbv van de ontgrendelmodule nog goed is, de stekkers die Edterr bedoelt zijn voor het reset procedure, als de stekkers met elkaar verbonden worden voor minimaal 10 sec. en weer losgekoppeld is de ontgrendelmodule gereset (geheugen wordt geleegd), daarna de door je beschreven stappen uitvoeren voor het herprogrammeren. Als dit nog geen succes is dan de batterij van de afstandsbediening vervangen.
 
Laatst bewerkt:
als het nog niet gelukt is zou ik de centrale handmatig op nul zetten.

zwarte en zwartblauwe stekkers aan elkaar koppelen (achter het voorscherm) en dan opnieuw de sleutel programmeren.

succes.
 
Ik ga zometeen weer eens wat proberen hoor. Jammer dat er zoveel voor uitelkaar gehaald moet worden om ergens bij te komen. Maarja, het is lekker weer buiten, dus zo erg is het nu ook weer niet.


edit: waar zou ik die stekkers ergens precies kunnen vinden? Heb nu de voorkant gedeeltelijk open liggen, maar zie nergen die stekkers die jij noemt hoor
 
Laatst bewerkt:
Klopt het, dat je in het bezit bent van een tweetal sleutels. één master met de gilera-logo (rood) en één slave in het zwart of blauw.

Met welke sleutel heb nu het probleem of heb je met beide sleutels het probleem?
Als de slave het probleem geeft, dan kan je deze weer herprogrammeren, tenzij die echt kaduuk is. De procedure staat - als het goed is - beschreven in de handleiding, hiervoor heb je wel de master nodig.
Heb je het probleem met beide sleutels, dan kan de ontvanger/stuureenheid wel eens de boosdoener zijn.
 
Laatst bewerkt:
Klopt ja, ik heb twee sleutels. Een rode en een zwarte, die zwarte is voor dagelijks gebruik. Het probleem heb ik uiteraard met die sleutel, aangezien ik de andere nooit gebruik. En op de rode sleutel zit niet dat knopje om je zadel te openen, dus daar kan ik het ook niet mee proberen.

Maar als ik het goed gelezen had, heb ik die rode sleutel niet nodig bij het programmeren van het zadelopensysteem.
 
Op de Spaanse forum Club X8yX9 wordt het programmeren van de zwart/blauwe sleutel van de Nexus besproken, mij was niet duidelijk of de rode sleutel ook het ontgrendel-knopje had, dit is - zo als nu blijkt - een onjuiste aanname van mij geweest.

Dus je zwarte sleutel kun je ook programmeren, hiervoor heb je wel de rode sleutel nodig.
Stel dat de normale sleutel een gedeelte van de instructies kwijt is, dan kan het herprogrammeren uitkomst brengen.

Klopt, om de ontvanger in de Nexus te programmeren heb je niet de rode sleutel nodig.

Tevens heb ik gelezen dat stap 2 bij het herprogrammeren van de ontvanger in omgekeerde volgorde is, dus drukknop ingedrukt houden bij het draaien naar de <<ON>> positie.
 
de rode is de sleutel met de code als je problemen hebt met o.a. startblokkering heb je die nodig

Maar ik heb het probleem ook gehad met mijn Piaggio, een paar dagen de sleutel in het contact laten zitten en toen deed die het weer

Maar het kan ook een haarscheurtje wezen in de printplaat of soldeerpunt dan heb je een nieuwe sleutel nodig dit is te testen door een andere sleutel (bijvoorbeeld autosleutel) te programmeren, dit wil soms al als je de andere sleutel bij je dashboard houdt en met je orginele hem op contact zet en dan op de andere sleutel de knopjes indrukken als dan wel ineens je zadel open gaat dan ligt het aan je sleutel
 
bij een piaggio dealer kunnen ze met de uitleeskast ook kijken hoeveel sleutels er geprogrammeerd zijn,

dan kan je mischien zien of je de sleutel zoiezo wel geprogrammeerd krijgt..
 
Ik zal binnenkort wel eens langs motoport-goes rijden, die zijn wel piaggio dealer lijkt mij? Kijken of die de sleutel weer werkend krijgen. Ik heb alles al geprobeerd wat hier beschreven is, maar het wil gewoon niet lukken.
 
Ik zal binnenkort wel eens langs motoport-goes rijden, die zijn wel piaggio dealer lijkt mij? Kijken of die de sleutel weer werkend krijgen. Ik heb alles al geprobeerd wat hier beschreven is, maar het wil gewoon niet lukken.


Gisteren langs motoport-goes geweest. Maar die hadden er direct geen tijd voor, moest afspraak voor gemaakt worden zei de monteur. Ook zei hij dat hij nog nooit een nexus 500 in de werkplaats had gehad. Dus ik zie al gebeuren dat ik, als ik hem daarheen breng, straks een flinke rekening krijg. Dus ik blijf nog maar even lekker zo rijden, ga ik zelf nog wel eens een poging doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan