pulsgever voor velleman ontstekingskitje

Peterke

MF'er
7 feb 2004
93
0
Sint Denijs (Zwevegem)
hallo.
ik ben bezig met het in elkaar knutselen van een velleman onstekingskitje.
nu ben ik nog op zoek naar een goede pulsgever...
heeft iemand tips welke pusgever ik zou kunnen gebruiken en waar ik die zou kunnen kopen?
 
Hmmm en bij die spoelontsteking zit geen cdi unit? De velleman kitjes zijn eigenlijk een soort cdi units bedoeld voor contact punten namelijk. In plaats van de grote stroom die normaal door contact punten gaat loopt er, bij gebruik van Velleman kitjes, nog maar een klein stroompje door de contactpunten. Dit stroompje hoeft namelijk alleen maar de tranistors open te sturen in het kitje. De transistors nemen op hun beurt de grote stroom naar de bobines voor hun rekening. In principe gebeurt dit ook in een normale cdi unit, echter de stuurstroom voor de transistors komt dan van een pick-up spoel i.p.v. een contactpuntje. Als je zo'n Velleman kitje op een pick-up spoel wilt aansluiten zul je toch echt het e.e.a. aan moeten passen.

Zou je misschien iets meer info kunnen geven? Op die manier kan je ook meer reacties verwachten.
 
hallo.
ik ben bezig met het in elkaar knutselen van een velleman onstekingskitje.
nu ben ik nog op zoek naar een goede pulsgever...
heeft iemand tips welke pusgever ik zou kunnen gebruiken en waar ik die zou kunnen kopen?


Mag ik vragen waar je dat kitje gekocht hebt en hoeveel het gekost heeft? Wil daar namelijk ook eens mee expirimenteren (in een koekblik).
 
de ontsteking is eigelijk bedoeld voor op motor voor in mn jetski.
Het is de bedoeling een total loss ontsteking te maken.dwz een ontsteking zonder magneten en die niet meer af slaat aan 6400 toeren gelijk het nu is.
Kheb alu vliegwiel laten maken waar geen magneten meer in zitten waardoor het veel lichter is en de jetski veel sneller optrekt en sneller gaat ook.
Die kits zijn te koop voor op een jetski maar zijn verschrikkelijk duur en daarom zou ik er zelf een willen maken.de pulsgevers zijn ook te koop maar kosten 70 euro het stuk.daarom vroeg ik me af of er geen goedkopere oplossing bestaat.
 
Tsja pulsgevers zijn zelf wel te maken. Je kan hierbij denken aan gebruik van Hall sensoren i.c.m. magneten op het vliegwiel of iets van een lichtsluisje of reflectiesensor. Mogelijkheden genoeg. Alleen lijkt het me wel handig dat je een beetje handig met electronica bent, anders zou ik je toch willen adviseren om een meer kant en klare oplossing toe te gaan passen. Maar mocht je nog tips nodig hebben, vraag dan maar raak. Ik wil je altijd wel advies geven. Niet dat ik heel veel ervaring heb in ontstekingen ontwerpen, maar ben wel (bijna) afgestudeerd elektrotechnicus, dus heb wel wat kennis in huis. Succes ermee.
 
http://www1.nl2.conrad.com/scripts/wgate/zcop_nl2/~flNlc3Npb249UDkwX05MX0IyQzpDX0FHQVRFMDY6MDAwMC4wMGRlLmIwNDY2OWQ3Jn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT02OTQxMTA1MTY=?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&p_selected_area=%24ROOT&perform_special_action=&glb_user_js=Y&shop=NL2&product_show_id=&p_page_to_display=DirektSearch&~cookies=1&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&s_haupt_kategorie=&p_searchstring=tcst&r3_matn=&insert_kz=&area_s_url=&area_url=&direkt_aufriss_area=&p_countdown=&p_80=&p_80_category=&p_80_article=&p_next_template_after_login=&mindestbestellwert=&login=&password=&bpemail=&bpid=&url=&show_wk=&use_search=3&p_back_template=&template=&kna_news=&p_status_scenario=&documentselector=&p_load_area=$ROOT&p_artikelbilder_mode=&p_sortopt=&page=&p_catalog_max_results=10 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www1.nl2.conrad.com/scripts/wgate/zcop_nl2/~flNlc3Npb249UDkwX05MX0IyQzpDX0FHQVRFMDY6MDAwMC4wMGRlLmIwNDY2OWQ3Jn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT02OTQxMTA1MTY=?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&amp;p_selected_area=%24ROOT&amp;perform_special_action=&amp;glb_user_js=Y&amp;shop=NL2&amp;product_show_id=&amp;p_page_to_display=DirektSearch&amp;~cookies=1&amp;zhmmh_lfo=&amp;zhmmh_area_kz=&amp;s_haupt_kategorie=&amp;p_searchstring=tcst&amp;r3_matn=&amp;insert_kz=&amp;area_s_url=&amp;area_url=&amp;direkt_aufriss_area=&amp;p_countdown=&amp;p_80=&amp;p_80_category=&amp;p_80_article=&amp;p_next_template_after_login=&amp;mindestbestellwert=&amp;login=&amp;password=&amp;bpemail=&amp;bpid=&amp;url=&amp;show_wk=&amp;use_search=3&amp;p_back_template=&amp;template=&amp;kna_news=&amp;p_status_scenario=&amp;documentselector=&amp;p_load_area=$ROOT&amp;p_artikelbilder_mode=&amp;p_sortopt=&amp;page=&amp;p_catalog_max_results=10)

Hmm beetje grote link, maar het eerste onderdeeltje is een lichtsluis. Deze kan je gebruiken. Heb ik ook op mijn zelfbou onsteking van een Yamaha XS650 zitten!
 
Terug
Bovenaan Onderaan