Reële vraagprijs CBR 1000F

Rossi 46

Die hard MF'er
8 jun 2004
692
0
Winschoten
Ik ben van plan om bovenstaande motor aan te schaffen. Alleen wat is een normale prijs voor dit type motor uit 1990. nwe banden en 54.000km gelopen. Ziet er zeer goed uit.

Hij vraagt er 2500 euro voor. Reëel???

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen
 
Kijk eens op marktplaats e.d. wat vergelijkbare motoren moeten opbrengen.
Klinkt in eerste instantie redelijk als vraagprijs.
 
Als het idd een nette motor is vind ik de vraagprijs helemaal niet gek.
Op marktplaats staan ze ook vanaf deze prijs en hoger te koop.
 
Deze staat ook op marktplaats.

Ik begon zelf een beetje te twijfelen want de prijzen lopen er ver uiteen. WAnt er wordt ook een '93 aangeboden voor 500 euro meer und zo weiter :?

zoals deze: http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/honda/76642.htm?ret=http%3A//www.marktplaats.nl/plaats.php3 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/honda/76642.htm?ret=http%3A//www.marktplaats.nl/plaats.php3)

Dit vertrouw ik n.l. niet echt B|
 
Dat dacht ik in eerste instantie ook. Proefrijden gaat de doorslag geven. Ik heb gehoord dat je met zo´n km-stand moet letten op de nokkenasketting. hoe controleer je dit :?
 
Mijn eerste motor was een 89 er cbr 1000f .. (nieuw model) dus geen hurricane.
Bij mij stond er rond de 42000 op de klok.

De nokken asketting was toch goed te horen door een luide ratel in het blok....

Ik denk dat je daar goed op moet letten...

Verder kan ik je deze fiets wel aanraden...was een hele goede sport/toerfiets die heel goed meekan met de modernere sportfietsen.Trekt als een beer op en dat was te merken aan het bandenverbruik.(maar dat heb je zelf in de hand) :+ .
 
full



sorry voor de slechte kwaliteit.....is foto van foto :+
 
De prijs lijkt me een aardig startpunt.
Uiteraard eerst in real life bekijken,
starten, op rijden, even aanvoelen.
Ik heb die van mij (1996er) vorig jaar
als eerste fiets gekocht, en wil er voorlopig
nog lang niet vanaf.
Mocht je tot deze besluiten, dan wens ik je
net zo veel plezier als ik tot nu toe heb gehad!

Succes!
 
Als ik jullie reactie zo hoor heb ik al zin om te :]

WAt voor benzine slurpt deze motor eigenlijks. Loodvrij??

greetz jack
 
Gewoon euro 95. Hij lust er wel aardig wat van.

Gemiddeld verbruikt mijn motor 1:13 bij woon-werk verkeer

Bij autobahn blazen 200+ verbruikt hij 1:11

Zuiniger dan 1:15,5 heb ik niet kunnen rijden ook niet wanneer ik de tank in een ruk leeg rij met snelheid van 80kmp/u

Verder is het een supermotor waarbij ik de slijtboutjes meerdere malen moet vervangen door het lekkere bochtenwerk. Rijdt hard zat, trek lekker vlot op en is ook mijn perfecte motor voor vakanties.

Ben er 2* mee naar de pyreneen geweest 1* alpen en vele weekenden Zwarte woud / Eiffel en Elzas.
 
Bij mij gaat er al 35dkm euro 95 in, in duitsland tank ik benzin 91 en daar loopt hij ook goed op.
 
Gewoon euro 95. Hij lust er wel aardig wat van.

Gemiddeld verbruikt mijn motor 1:13 bij woon-werk verkeer

Bij autobahn blazen 200+ verbruikt hij 1:11

Zuiniger dan 1:15,5 heb ik niet kunnen rijden ook niet wanneer ik de tank in een ruk leeg rij met snelheid van 80kmp/u

Wow wat zuipen die dingen zeg..ik rij 1:15-1:20 afhankelijk van de rijstijl.
(ook een 1000, ook van '90) rij alleen wel op 98 dus zal wel net zo duur zijn weer :+
 
http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/honda/76642.htm?ret=http%3A//www.marktplaats.nl/plaats.php3 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/honda/76642.htm?ret=http%3A//www.marktplaats.nl/plaats.php3)

Dit vertrouw ik n.l. niet echt B|

DE motor op bovenstaande link vertrouw ik niet echt. Deze heeft meerdere motoren in de verkoop en verklaard geen zaak te hebben.

klik op de volgende link: http://www.marktplaats.nl/show_user_ads.php3?h=0cd4fa9a080cea16eae8b2e65142eaa7&ret=%2Fmarkt%2Fmotoren%2Fhonda%2F76642.htm%3Fret%3Dhttp%253A%2F%2Fwww.marktplaats.nl%2Fplaats.php3 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/show_user_ads.php3?h=0cd4fa9a080cea16eae8b2e65142eaa7&amp;ret=%2Fmarkt%2Fmotoren%2Fhonda%2F76642.htm%3Fret%3Dhttp%253A%2F%2Fwww.marktplaats.nl%2Fplaats.php3)

Wat denken jullie hiervan. Is dit te vertrouwen?? Vindt te prijs n.l. erg laag voor deze motor......
 
Denk dat het addertje dan in de afkomst van de motor gaat zitten: waarschijnlijk import uit Duitsland :? Vergeet ie te melden dat er nog bpm en keuring bij komen.

Kan natuurlijk ook zijn dat het schademotoren zijn geweest?

Kijken kan altijd, als je het niet vertrouwd koop je 'm gewoon niet.
 
Mijn eerste motor was een 89 er cbr 1000f .. (nieuw model) dus geen hurricane.
Bij mij stond er rond de 42000 op de klok.

De nokken asketting was toch goed te horen door een luide ratel in het blok....

Ik denk dat je daar goed op moet letten...

Verder kan ik je deze fiets wel aanraden...was een hele goede sport/toerfiets die heel goed meekan met de modernere sportfietsen.Trekt als een beer op en dat was te merken aan het bandenverbruik.(maar dat heb je zelf in de hand) :+ .

Misschien een domme vraag :? Maar wanneer de motor koud is mag je dat geratel dan wel een beetje horen?


Zoals je ziet heb ik er niet zoveel verstand van. (motorisch dan)
 
Heee Rossie 46, kan ik je nog steeds niet overhalen om 's naar m'n FZR1000 '91 6-speed 38000KM te komen kijken?


Mag weg voor 2800,-

Is inderdaad 300 euro meer dan de vraagprijs van die CBR, maar wel een jaar en 15000 km jonger, en het rijdt een beetje minder ehhhh........log zullen we maar zeggen.


(Ok, sorry voor deze off-topic reaktie, maar Rossi is dus nog steeds op zoek naar een goedkope 1000 bouwjaar rond '90, dus ik dacht: ik breng 'm even onder de aandacht :) , no offence verder)

PICTURE3.jpg
 
Laatst bewerkt:
@ FZRene

Wat waren de specs nog maar van je motorfiets?? Hij ziet er zo op plaatje wel erg goed uit.

Ik heb mijn keuze eigenlijks al een beetje gemaakt, maar misschien dat de spec mij doen overhalen.

Kheb ook net gekeken op marktplaats, maar daar staat deze niet meer op volgens mij.
 
Klopt, advertentie is inmiddels verwijderd (verlopen).

Maar het gaat dus om een FZR1000 bouwjaar 1991. Ca 38000 KM gelopen, 145 PK aan de krukas. Banden & remmen zijn in goede staat, en naar mijn mening is de uitwendige conditie op een paar krasjes na goed te noemen (velgen zouden een keer overgespoten mogen worden omdat er een paar verfschilfertjes afgesprongen zijn, en als je verstandig bent maak je ze een andere kleur dan wit, want je BLIJFT poetsen! :( ). Verbruikt niet veel olie en start altijd. Onderpoten van de upside-down vork zijn volkomen kras-/putvrij en kurkdroog.

Op een paar opties na in standaard uitvoering: De originele spiegels zijn vervangen door YZF exemplaren zodat je ook wat anders ziet dan je ellebogen. De uitlaatdemper is vervangen door een dure LeoVince SBK ovale RVS demper welke een mooi geluid maakt zonder dat je gelijk de hele buurt aan je deur hebt.

Als belangrijkste en in mijn ogen meest waardevolle aanpassing heb ik de originele 5-bak vervangen door een YZF750R 6-bak. Ten eerste vond ik het gewoon leuk om te kunnen zeggen dat mijn FZR1000 6 versnellingen heeft, maar het is wel degelijk een nuttige aanpassing. De originele 5-bak heeft een flink gat tussen 1 en 2, en die 6 bak heeft dat dus totaal niet, waardoor je bij optrekken altijd een goede versnelling tot je beschikking hebt.

Voor zover ik weet is de motor technisch in goede conditie, alle slijtage-onderdelen zijn of nieuw of in goede staat, en ik verwacht dat een eventuele volgende eigenaar er jarenlang plezier van kan hebben.

Ik heb alleen onlangs een setje nieuwe gasbuizen (naaldsproeiers) voor de carburateurs besteld, omdat deze versleten zijn. Dit is een redelijk bekende FZR-kwaal en treedt op bij de oudere FZR’s (die van mij dus), en dit uit zich in onregelmatig lopen bij lage toerentallen (hij gaat te rijk lopen). Oplossing is het vervangen van deze buizen door nieuwe, wat dus ook gaat gebeuren (dik 100 euro kwijt), en uiteraard binnen de prijs van 2800 euro, want hij moet wel goed zijn tenslotte. Ben je daar dus ook weer vanaf de komende jaren.

Als je meer wilt weten of meer foto’s wilt hebben kun je altijd mailen ofzo (rvdwerff@zonnet.nl).

Groeten Rene
 
dit was mijn bike...30.000km zelf mee gedraaid... :) (mijn eerste motor!)
hon-cbr1000-91-bikepics-03496.jpg

hon-cbr1000-91-bikepics-05743.jpg

dit is bijna 3 jaar geleden... :)
 
Zelf heb ik in mei een CBR1000F aangeschaft uit '89, model SC24. Deze had 69000km op de teller staan bij aanschaf. Ik heb hiervoor 2500 Euro betaald. Er zat echter wel een kofferset bij en de nokkenasketting en de spanner waren recentelijk vervangen (kosten ruim 350 euro, heb de factuur gezien). Heb er zelf inmiddels zo'n 6000km op gereden en ben er zeer tevreden mee, echt een geweldige machine!

Brandstofverbruik ligt bij normaal rijden overigens op ongeveer 1:15, bij lange snelwegritten rond de 1:16,5.

Bij het aanschaffen van een CBR1000F zou ik extra goed luisteren naar geratel in het blok, als dit te erg wordt gaat je dit dus (minimaal) 350 euro kosten. De meeste CBR1000's krijgen hier rond de 50000km last van blijkt. Sommigen echter al veel eerder, andere later (zoals die van mij). Hangt ook beetje van de rijstijl af.

De prijzen varieren idd nogal. De motor die je hebt gezien lijkt redelijk op die van mij, alleen iets nieuwer en iets minder km. Als ie verder in goede staat is denk ik dat dit een prima prijs is. Mocht de motor ratelen, dan lijkt me de prijs te hoog, een dikke 2000 lijkt me dan het maximum, zeker gezien het extra risico.
 
Klopt, advertentie is inmiddels verwijderd (verlopen).

Maar het gaat dus om een FZR1000 bouwjaar 1991. Ca 38000 KM gelopen, 145 PK aan de krukas. Banden & remmen zijn in goede staat, en naar mijn mening is de uitwendige conditie op een paar krasjes na goed te noemen (velgen zouden een keer overgespoten mogen worden omdat er een paar verfschilfertjes afgesprongen zijn, en als je verstandig bent maak je ze een andere kleur dan wit, want je BLIJFT poetsen! :( ). Verbruikt niet veel olie en start altijd. Onderpoten van de upside-down vork zijn volkomen kras-/putvrij en kurkdroog.

Op een paar opties na in standaard uitvoering: De originele spiegels zijn vervangen door YZF exemplaren zodat je ook wat anders ziet dan je ellebogen. De uitlaatdemper is vervangen door een dure LeoVince SBK ovale RVS demper welke een mooi geluid maakt zonder dat je gelijk de hele buurt aan je deur hebt.

Als belangrijkste en in mijn ogen meest waardevolle aanpassing heb ik de originele 5-bak vervangen door een YZF750R 6-bak. Ten eerste vond ik het gewoon leuk om te kunnen zeggen dat mijn FZR1000 6 versnellingen heeft, maar het is wel degelijk een nuttige aanpassing. De originele 5-bak heeft een flink gat tussen 1 en 2, en die 6 bak heeft dat dus totaal niet, waardoor je bij optrekken altijd een goede versnelling tot je beschikking hebt.

Voor zover ik weet is de motor technisch in goede conditie, alle slijtage-onderdelen zijn of nieuw of in goede staat, en ik verwacht dat een eventuele volgende eigenaar er jarenlang plezier van kan hebben.

Ik heb alleen onlangs een setje nieuwe gasbuizen (naaldsproeiers) voor de carburateurs besteld, omdat deze versleten zijn. Dit is een redelijk bekende FZR-kwaal en treedt op bij de oudere FZR’s (die van mij dus), en dit uit zich in onregelmatig lopen bij lage toerentallen (hij gaat te rijk lopen). Oplossing is het vervangen van deze buizen door nieuwe, wat dus ook gaat gebeuren (dik 100 euro kwijt), en uiteraard binnen de prijs van 2800 euro, want hij moet wel goed zijn tenslotte. Ben je daar dus ook weer vanaf de komende jaren.

Als je meer wilt weten of meer foto’s wilt hebben kun je altijd mailen ofzo (rvdwerff@zonnet.nl).

Groeten Rene


Thnxs voor je snelle reactie.

Alleen nu ik de Honda heb gezien........... toch een beetje verliefd geworden. En daar komt bij ik ben ook een beetje Honda meinded (hoe je dat ook schrijft :P )

Je motor ziet er erg gaaf uit en de specs van je motor zijn ook om te :9~

Maar ik ga toch voor de HONDA. Sorry

Succes met de verkoop trouwens
 
een aantal weken geleden ben ik in Duitsland bij een Honda Dealer nog enkele CBR1000F's tegengekomen. Met kilometerstanden van meer dan 100.000km is dit in ieder geval een van de weinige fietsen die je gewoon helemaal op kunt rijden.
 
Je motor ziet er erg gaaf uit en de specs van je motor zijn ook om te :9~

Maar ik ga toch voor de HONDA. Sorry

Succes met de verkoop trouwens

Haha bedankt en niks sorry, je moet de motor kopen die je aanspreekt tenslotte, en zo'n CBR is ook een hele mooie fiets, succes ermee in ieder geval.
 
Terug
Bovenaan Onderaan