regenrijden/nat wegdek

b-bird

MF'er
19 okt 2001
36
0
den haag
Hoe zit dat nu bij jullie met nat wegdek/regen. Even los van het zicht, gaat het mij nu niet om.
Gaat om de grip vooral in bocht.

In de regen trek ik hem nog wel stevig door een bocht, maar vaak denk ik wel: dat had dus ook harder gekund, als je maar niet te plotseling instuurt en van het gas afblijft als je platter gaat.

Heb dus het idee dat ik nog lang niet op het maximum zit bij nat wegdek maar kom er liever niet in een bocht achter dat het toch het maximum was.

Tips van jullie? Maat van me is echt goede regenrijder :} . Op droog raak ik hem kwijt als het moet *D maar op nat wegdek ben ik gewoon nergens t.o.v. hem :( . Zijn tip: niet zeike maar gewoon doorrijden alsof het droog is, alleen wat minder abrupt remmen en plotseling insturen, vloeiend rijden, de rest zit tussen de oortjes. Klopt dat volgens jullie? Bij hem werkt het idd, gretverrrrrrr.
 
Je maat heeft gelijk: niet zeiken en gewoon doordouwen!!
Je moet dan wel zorgen dat je banden goed in orde zijn, vooral de voorband, want die moet een spoortje vrijmaken voor de achterband.
Je staat er versteld van hoe veel grip je hebt op nat wegdek!
Je moet dan met je vermogen inderdaad wel wat voorzichtiger omspringen!
Langzaam aan opbouwen, en steeds wat verder proberen gaan.
\"Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst\"
Groetjes :z
 
En dan maar hopen dat je geen olie vlekje tegen komt,kan zo\'n bike toch nog wel eens knap
moeilijk doen,mijn ervaring.
Radiator toch maar bij stilstaand bekijken,
niet zoals ik,over kuipruitje met je halve
lichaam
 
ja, dat denk ik dus ook vaak maar toch baal ik er van ;( Is ook niet zo dat ik echt helemaal zoekgereden word maar kom toch langzamer die bocht uit elke keer als het nat is. En mensen, dat vreet aan je!!!!!!!!!!!!!! :(
 
never nooit mooi niet dat Unstable op nat wegdek de grens op gaat zoeken he...!!!!! dat doek dan wel op het circuit..

we rijden nog steeds maar op 2 bandjes, en met grote hoeveelheden water kan een motorband gewoon niet goed afrekenen...laat staan in een bocht..
 
met nat weg denk laat ik zelfs mijn 2 wieler met trapaandrijving nog in de schuur staan, laat staan me motorfiets....

Neuh, veel succes in de regen :P
 
Op zich zal het natte wegdek niet het probleem
zijn maar juist de hoeveelheid olie die er op
de weg ligt.
Ik rij over het algemeen het hele jaar door en
als je dan kijkt hoeveel olie er ligt,dan
wordt je niet goed,1 verkeerde bewegen en je ligt
op je snuiter.
 
Ik ben een heeeeeele slechte regenrijder. Ik heb dan totaal geen vertrouwen in de grip, en rijd dan ook als een drol. Volgens mij is de grip als het nat is ook veel meer afhankelijk van de kwaliteit van het asfalt, en je ziet veel minder of er olie of troep op de weg ligt.
 
Is ook niet zo dat ik echt helemaal zoekgereden word maar kom toch langzamer die bocht uit elke keer als het nat is. En mensen, dat vreet aan je!!!!!!!!!!!!!! :(

Liever dat je er een paar keer van baalt, dan dat je 1 keer over je eigen grens heen gaat en dan tussen de vangrails (of natuurlijk erger) ligt.
 
ok, misschien moet ik ook maar gewoon verstandig zijn ja. Een verfrommelde merel is geen gezicht, zeker niet in de regen.
Hij (die maat) doet het ook gewoon \'s avonds, pikkedonker en nat wegdek (als je dan de bocht doorkijkt zie je dus echt niet hoe het asfalt er verder bij ligt!!) en dan gewoon flink schuin gaan he. Hij maakt dan geen kneedown maar toch. Zal wel een deathwish hebben of zo........

Maar aan de andere kant hoeft regen ook niet te betekenen dat je als een krant moet gaan rijden. Kijk naar motor-agenten die gewoon bij regen verder joekelen en je kunt van ze zeggen wat je wil, meestal kunnen ze toch wel goed :] , zeker die van de KLPD. Dus er zal ergens een middenweg zijn bedoel ik maar....
 
Ik was in het begin ook erg angstig voor nat wegdek, reed erg voorzichtig en wist absoluut niet hoever ik kon gaan.

Tot ik een weekend in de Ardennen heb gereden met ongeveer 600 km in de regen, toen heb ik aardig leren regenrijden, durfde en ging automatisch steeds harder en ontdekte dat je ook in de regen nog best vlot door een bocht heen kan. Sindsdien rij ik ook in de regen veel zekerder (en ook harder).
 
Ik rij niet als een slak in de regen , maar ga echt geen grens zoeken dat laat ik wel aan Die Hards met een Deatwish over, ik wil over 10 jaar ook nog kunnen zeggen dat ik nooit op me bek ben gegaan, dat is me tot nu toe redelijk gelukt :P :P
 
Ik rij niet als een slak in de regen , maar ga echt geen grens zoeken dat laat ik wel aan Die Hards met een Deatwish over, ik wil over 10 jaar ook nog kunnen zeggen dat ik nooit op me bek ben gegaan, dat is me tot nu toe redelijk gelukt :P :P

AFKLOPPEN!!! Anders gaat het fout !!
Trouwens, als je met een BMW valt, dan val je volgens mij gweoon niet op je bek, maar ligt alleen de motor schuin op de weg, te rusten op z\'n cilinders ;) of heb ik nu oude BMW\'s voor me?
 
Goed gedacht, maar ik heb een K en die heeft geen uitsteeksels, heb je raad opgevolgt en afgeklopt op echt eikenhout, zal me best doen om het vol te houden
PS: me dochter zit liever bij mij achteop dan bij haar vriend met een bandit 1200
Bij jou valt er tenminste wat te beleven ouwe. :P :P :P :P
Hij heeft wel een nadeel heeft net een half jaartje zijn rijbewijs
Dus moet nog veel leren.
 
aangezien ik noppenbanden heb doe ik altijd lekker rustigaan voor al in de bochten , na een paar keer weet je precies hoeveel gas je kunt geven , dan voel ik een keer m\'n wiel slippen ( hij slaat dan gewoon 2 noppen over nadat ik de bocht uit ben) dan voel je hem even wegtrekken , dan ietsje gas terug en dan weer rustig aan opbouwen.

maar houdt vooral bladeren in de gaten , die kunnen vatale gevolgen hebben, !! ;(

ene banden spanning moet ook goed zijn.
 
Goed gedacht, maar ik heb een K en die heeft geen uitsteeksels, heb je raad opgevolgt en afgeklopt op echt eikenhout, zal me best doen om het vol te houden
PS: me dochter zit liever bij mij achteop dan bij haar vriend met een bandit 1200
Bij jou valt er tenminste wat te beleven ouwe. :P :P :P :P
Hij heeft wel een nadeel heeft net een half jaartje zijn rijbewijs
Dus moet nog veel leren.

Dan wordt het in ieder geval al wel tijd dat ie kennis maakt met Motor-Forum!!! das toch wel een minimale vereiste.. :)

Misschien moeten we het CBR aanschrijven jongens....Motor-Forum.nl moet gewoon als vaste kost in het theorieboek....en als vraag op het examen!!!

De Vraag:

Tijdens het winterseizoen staat uw motor bij de winterstalling, U vervuld uw motorbehoeften gedurende dit seizoen met Motor-Forum.nl, MAG DAT?
 
quote Revolution
\"Ik was in het begin ook erg angstig voor nat wegdek, reed erg voorzichtig en wist absoluut niet hoever ik kon gaan.\"


Okay Rev, dat is een herkenbaar verhaal, hoe meer je het doet, dan overwin je de angst.
Zo ging dat bij mij ook toen ik net mijn rijbewijs had (kut, ik word oud!!), alleen maak er dan Sauerland van maar zo\'n \"nat weekendje\" (ook qua motorrijden) was enorm goed.

Dus vlot en met vertrouwen door een natte bocht gaat natuurlijk, maar hard en plat de hoek om op nat wegdek is nog een graadje erger kijkend naar die maat van me. En gezien jullie wijze raad ga ik dat niet bij me zelf afdwingen, moet idd leuk blijven.
Heeft iemand wel eens zo\'n slipcursus gedaan met de motor? Helpt dat om te weten wat wel en wat niet kan bij nattigheid?
 
De Vraag:

Tijdens het winterseizoen staat uw motor bij de winterstalling, U vervuld uw motorbehoeften gedurende dit seizoen met Motor-Forum.nl, MAG DAT?
Hahaha ;)

\"Ondanks de maximumsnelheid van 120 km per uur hier haalt u een vrachtwagen in met 190 km per uur op het achterwiel, dit is u zo geleerd op Motor-Forum.nl. MAG DAT?\"

:P
 
Ik heb nooit zoveel moeite met regen.
Zoals eerder genoemt is het gewoon zaak zo vloeiend mogelijk te rijden, dus eeder maar minder hard remmen, en de motor niet zover door trekken in de toeren dan normaal.
Gewoon konstant de gang erin houden. :)
Ik heb overgens wel ondervonden dat het op het circuit veel gladder is bij nat weer dan op de openbareweg. Dit omdat daar met name in de bochten veel rubber wordt neergelegt, en dat wordt dus behoorlijk glad!
Op een circuitdag op assen begon het te regenen, en ik begon daarom rustig te rijden, maar oppeens zonder enige waarschuwing schoot het voowiel weg en voor ik er erg in had lag ik al in de grindbak ! :(
 
ik rij veel in de stad (amsterdam) en dan kom je al die witte markeeringen en putdeksels tegen.
dus is lekker door de bocht gaat niet echt zelfs recht uit is dan een echte slalom oefening.
en dan al die blauw/gele/... plekken van olie/koelwater verliezen. niet normaal.

m\'n chef is zelfs een keer bijna op z\'n plaat gegaan door een dieselolie plekje precies in een bocht. (hij scheet 3 kleuren bagger
blauw/gele/... lol).

ik had een keer in de regen dat ik lekker recht uit op het gas hangen dat net over z\'n wit streepje ging dat m\'n achterkant toch even door spinde en flink waggelde (niet echt tof).

dus doe rustig aan als het nat is want hoe goed ze ook banden kunnen makken het blijft behelpen met ongeveer oplossingen.

de veiligheid van jouw begint bij jezelf en niet bij de fabrikanten.
 
Ik heb m\'n rijlessen in de herfst gehad (veel regen en nog meer bladeren), dat scheelt wel. Ik wist niet wat me gebeurde op het eerste droge stukje asfalt met m\'n Fazer. Dat scheelt toch aardig: wat een grip!
Altijd leuke dingen om op te letten:
donkere plekken
bladeren
putdeksels
fijne witte vlakken :(
rode en groene vlakken :( :( (veluwe)
bagger
kinderen
Norbert :j (als je in Bunnik komt)
andere weggebruikers
en vast nog veel meer
 
Belangrijk is bij regen dat je niet verkrampt, hou het stuur losjes beet en laat de fiets zelf zijn weg volgen. Maakt het voor of achterwiel een slippertje dan gewoon het gas constant houden en niets abrupts doen. Zodra je echter het stuur dan tegenhoud lig je op je snufferd, de motorfiets is dan zijn zelf corrigerende werking kwijt.
En blijven kijken, waar je naar kijkt op een motorfiets daar ga je heen. Kijk dus naar het einde van de bocht en negeer wat de motorfiets onder je doet.

Banden en beetje harder (0.1/0.2 bar), demping een stukje zachter.

http://fftracingteam.gixxer.com/cgi-bin/i/images/MoreImages/01ol0123a.jpg
 
Laatst bewerkt:
cool plaatje trouwens...

ik was ook bang in de regen, en op de freebike circuit cursus geleerd dat je hard door de bocht kan in de regen....

je moet gewoon die kerel volgen...

ik heb al wel een paar keer meegemeaakt ondanks me bt-010 bij het vol optrekken....op nat asfalt...dat alles boven de 6000tpm niet leuk is...

ik ging vorige keer stopliggie trekkuh tegen een honda transalp...pfff...

maarja ik ging zo hard weg...dat ik half bleef stil staan...

gas eraf...grip...langzaam gas erop...nog teveel..

door naar 2...
vol erop, slip, door naar 3...en toen kon ik eindelijk trappen...tot aan 10.000tpm

daarna was het natuurlijk kat in het bakkie...sjonge jonge...

misschien stomme vraag...

maar kan je op natasfalt gewoon de bocht in tot aan een kneedown??

volgens mij niet....dan moet je toch de grip kwijt raken of niet?
 
Terug
Bovenaan Onderaan