Remklauwen Piaggio Ape 200

Clank

MF veteraan
25 okt 2016
1.315
298
Helmond
De excuses:
Misschien niet meteen motor gerelateerd, maar ik kan hier de vele kennis over de techniek wel gebruiken.

De verklaring:
Het gaat over remschijven die dezelfde dikte hebben als motoren (4mm nieuw).

Het verhaal:
Bij ons op het werk zijn we als hobby project een Piaggio Ape aan het ombouwen naar een elektrisch voertuig. Natuurlijk moet die ook RDW gekeurd legaal over de weg heen kunnen. Hiervoor gebruiken we naafmotoren, waardoor de trommelremmen komen te vervallen. We hebben engineers die brackets kunnen ontwerpen om remklauwen te monteren, inclusief de benodigde simulaties om te bewijzen aan het RDW dat ze stevig genoeg zijn.

Het probleem:
Het plan was om een compleet hydraulisch remsysteem te gebruiken voor de achterkant. Zowel de normale rem als de handrem. Nu vind het RDW dat geen heel tof plan en eist dus dat er een onafhankelijk systeem in zit voor de handrem en de normale rem.

De vraag:
Waar kan ik zoeken om een remklauw te vinden die niet al te groot is (we willen de originele hoofdremcilinder opnieuw gebruiken omdat dat makkelijker is voor de RDW keuring), een handremaansluiting heeft en met dunne remschijven werkt (4mm, autoremklauwen werken niet, die zijn gemaakt voor dikkere schijven)?
 

MasterTommy

MF veteraan
14 sep 2008
13.192
114
27
Amsterdam
Een achterremklauw van een van de vele zwaardere motorscooters met een kabelbediende parkeerrem (Yamaha T-Max bijvoorbeeld)?

 
Laatst bewerkt: