Rijbewijs gehaald :) .... motor?

1nt3rfe4r

MF'er
20 okt 2003
155
0
omg Alphen
Afgelopen maandag voor de 2e keer opgeweest, deze keer met meer succes! Meteen vol trots mn nieuwe rijbewijs opgehaald en ik heb dit weekend al lekker kunnen rijden :D. Nu is de motor die ik heb alleen een beetje brak ('82 Yamaha SR250se), dus ben ik op zoek naar een andere.
Ik heb dit weekend ook even op 't Catje van n vriend van mij mogen rijden en dat was hemels O-) , maar dat lijkt me geen goede motor voor iemand met 0 ervaring om op te beginnen. Nu twijfel ik nog tussen een paar motoren, en hoop ik hier wat advies te krijgen. De motoren die ik op het oog heb (en ook denk te kunnen betalen) zijn een ZXR400('91), een CBR400('88), een FZR400('90) en een GSXR400('88). Wat evt ook een optie zou zijn is een iets zwaardere motor te kopen (500/600/750) en die te knijpen... Dat knijpen kan niet al te duur zijn omdat ik gewoon vol mag rijden en het dus niet allemaal op papier hoeft. Iemand ervaring met een van deze fietsen of advies wat ik anders zou kunnen kopen (ps, ik ben een arm studentje ;) ). Alvast bedankt.
 
Geen idee over die motoren, ken ze niet, te oud. Die Cat wel, en is helemaal nog niet zo slecht voor een beginner volgens mij.

Maar dit is Ben!! Uit het spel Full Throttle als ik me niet vergis! Jammer dat het vervolg is gecanceled.
full
 
Gefeliciteerd :)

Ik heb zelf ook net mijn rbw en heb een Suzuki GS450 om te beginnen. Lekker rustig voor de eerste (paar duizend) kilometers, daarna ga ik naar de 600cc (super)sportjes kijken :)
 
Van harte man :9


Ik ben begonnen met gsx-r 750 en ach het ligt maar waar jij je grens legt

Een Cat lijkt mij ook een lekkere motor om mee te beginnen, tis ff wennen
maar dat duurt nie lang :) hoor dan die 500 wat jij gewent bent...
 
Het zit em in je rechterhand en in je hoofd. Zo te zien denk je er wel goed over na en kan je volgens mij gewoon bv. een 600cc motor rijden. Knijpen zou ik niet doen omdat je snel genoeg went aan de power. Rustig opbouwen en gewoon met je verstand rijden dan komt het allemaal goed :)
 
Van harte gefeliciteerd. Ik heb zelf afgelopen zaterdag een proefrit gemaakt op een honda CBR 600. Prima fiets voor een starter vind ik. Succes met zoeken.
 
Het zit em in je rechterhand en in je hoofd. Zo te zien denk je er wel goed over na en kan je volgens mij gewoon bv. een 600cc motor rijden. Knijpen zou ik niet doen omdat je snel genoeg went aan de power. Rustig opbouwen en gewoon met je verstand rijden dan komt het allemaal goed :)
:^
Ik wil zelf ook op een 600 beginnen, qua gewicht goed te doen en de power heb je inderdaad zelf in de hand!! })

Oh ja, gefeliciteerd!! :+
 
Bedankt voor al jullie reacties. Ik zou erg graag beginnen op een 600cc, maar helaas staat mijn bankrekening dat niet echt toe. Om de een of andere reden zijn 600cc supersport/quasisupersport-motoren die ik tot nu toe heb gezien ogv 2x zo duur als hun kleine 400cc broertjes (schijnt iets te maken te hebben met impopulariteit 400cc klasse...?). En 400cc is eigelijk ook wel genoeg voor mij (als ik echt hard wil rijden stap ik wel in mn auto want dan heb ik nog een handige kooiconstructie om me heen als ik de weg 'mis'...). Het gaat mij meer om het beter bochtenwerk, en een beetje vlot optrekken.
Nu zit ik er ook nog aan te denken om een motor te kopen met (lichte) kuipschade, maar ik ben altijd een beetje bang dan bij zo'n motor ook wel iets meer mis zou kunnen zijn (bv het fame).. Schade-motoren zijn namelijk veel goedkoper, en als ik hem dan een keer neerleg dan voel ik me ook niet zo zwaar lullig... In het geval van een schade-motor zou een 600cc namelijk binnen mijn budget komen.. Iemand ervaring met schade-motoren?


Maar dit is Ben!! Uit het spel Full Throttle als ik me niet vergis! Jammer dat het vervolg is gecanceled.

Inderdaad, het spel is afgeblazen. Aan de ene kant erg jammer want FT is natuurlijk een mega-spel, maar aan de andere kant hebben ze het natuurlijk wel afgeblazen met een goede reden. Ze willen hun fans niet teleurstellen. En als zij al het gevoel hadden dat dit vervolg juist dat wel eens zou kunnen doen dan vind ik dat ze toch wel de juiste beslissing hebben genomen. Bekijk het zo; we hebben deel 1, en die kunnen ze ons noooooit meer afnemen *D
 
Ik persoonlijk ben blij dat ik ben opgestapt op een 750. Als je kijkt hoe snel je aan de power went, zou ik nou niet terug willen naar een 400. Tis maar net hoe je het rechterhandje in bedwang kan houden en of je het koppie erbij houd.


Gefeliciteeeeeer en veeel :] *D
 
gewoon een motor kopen waar je het fijn vindt om op te rijden en die (als je dat kunt betalen) je ook nog eens mooi vind ... een 400 rijdt snel genoeg om je rijbewijzen meteen weer kwijt te raken...
 
Allereerst van harte gefeliciteerd...

en ja het zoeken is moeilijk zeker als je een beperkt budget hebt...
Mij budget ging eingenlijk niet verder dan 1700 euro... bijna 3 maanden geleden.. Na veel zoekwerk, mailen met verkopers, nog veel meer zoekwerk, gepraat met mede motorrijders heb ik een mooie cbr 600f uit '87 op de kop kunnen tikken voor een zeer mooi prijsje al zeg ik het zelf!!! (en dat binnen 16 dagen na het halen van m'n rbw)


Ok het is goed zoeken en beetje geduld hebben, maar zeker in deze tijd van het jaar moet jer wel wat moois uit kune krijgen.

Wat is trouwens je budget :?

Succes!!!
 
Lees http://faq.luiemotorfiets.net/?command=faq&itemid=7 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/faq.luiemotorfiets.net/?command=faq&amp;itemid=7) eens ;>
 
Ik zou 'm zeker niet (laten) knijpen.
Ik ben op deze fiets opgestapt,
en het gaat prima. Het gewicht was wel ff wennen.

Koppie erbij is het belangrijkst!
 
Gefeliciteerd! })

Als je echt niet veel geld hebt kun je ook naar een motor kijken zonder volledige kuip. Die zijn over het algemeen wat goedkoper. Kost ook minder als je eventueel valt.
 
Gefeliciteerd! })

Als je echt niet veel geld hebt kun je ook naar een motor kijken zonder volledige kuip. Die zijn over het algemeen wat goedkoper. Kost ook minder als je eventueel valt.

als je je motorkeuze af gaat stemmen op een toekomstige val is het einde zoek denk ik.
 
als je je motorkeuze af gaat stemmen op een toekomstige val is het einde zoek denk ik.

Zeker als je nog beginner bent kan dat zeker een overweging zijn. Persoonlijk ben ik nog niet gevallen (behalve met de lesmotor) maar het kan natuurlijk altijd.

[me]persoonlijk zou ik toch voor een ZXR400 ofzo gaan.[/me]
 
is niet waar.
onderdelen zijn gewoon te bestellen.

Hmm.. dat is dan mijn fout.. zo zie je maar, het is altijd goed om dat soort dingen even aan verschillende personen te vragen.
De VFR400r ziet er netjes uit, en de prijs is ook vrij mooi, die kan ik dan dus ook toevoegen aan mijn rijtje van motoren-die-ik-wel-zou-willen-hebben. Ik heb net even een meeltje gestuurd om wat info op te vragen van een ZXR400, die motor vind ik namelijk best wel erg mooi (misschien zelfs wel ietsje mooier dan alle andere 400tjes uit mijn lijstje). Nu nog hopen dat ik de financien een beetje netjes rond kan krijgen.... ik ben namelijk best aan een andere motor toe... die die ik nu heb heeft nogal kuurtjes (35 op teller as je 50 gaat, 87 op teller bij ogv 100kpu, startproblemen, schiet soms uit de 5e versnelling, het licht dimt naarmate het gas verder opengaat enz enz enz...) :? .
 
Terug
Bovenaan Onderaan