Rijbewijs met punten in Belgenland ???

Péétje Brik

MF veteraan
3 jun 2002
13.465
1
Gistel Belgie
Na 15 jaar zal het er toch van komen :z :Z , wie van de politiekers durft er nu zijn bek open doen :?

za 23/10/04 - Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) wil in de loop van volgend jaar het rijbewijs met punten invoeren. De betreffende wet is bijna vijftien jaar geleden goedgekeurd, maar de uitvoeringsbesluiten zijn er nooit gekomen.

Het rijbewijs met punten houdt in dat iemand die een verkeersovertreding begaat, daarvoor strafpunten krijgt. Automobilisten met een hoog aantal strafpunten kunnen hun rijbewijs een tijd kwijtspelen.

Minister Landuyt (foto) wil eindelijk werk maken van de wet die al vijftien jaar in de kast ligt te wachten. Daarvoor gaat hij binnenkort rond de tafel zitten met enkele organisaties die werken rond verkeersveiligheid.

Samen zullen ze bekijken "wat in een uitvoeringsbesluit of wet kan worden gegoten". Tegen midden 2005 zou het puntenrijbewijs dan op poten moeten staan.

Bij de evaluatie van de verkeerswet wil Landuyt tevens het rijbewijs in stappen voor beginnende bestuurders van auto's opnieuw bespreken.
 

Bobbel

MF veteraan
11 jul 2004
2.496
2
Dursley, Gloucestershire (UK)
Is hier in Engeland al jaren zo. Voordeel is dat ook mensen met veel geld op hun passen moeten gaan letten, maar nadeel is dat als je b.v. een hele reeks kleine overtredingen hebt begaan (zoals mijn collega met 8 bekeuringen voor 5-7 mph te veel op grote weg) je over dezelfde kam wordt geschoren als iemand die straalbezopen op een wandelpad gaat rijden. Da's toch ook niet bepaald rechtvaardig?
 

eugene

MF veteraan
11 feb 2003
3.630
0
kortrijk, belgium
ze zouden beter die mannen van 16 al laten rijden met nen 125 ofzo
vandeweek nog in koppen geweest met die mannen met hun opgefokte scooterkes
klote regeling ist, zeg dat Eugene het gezegd heeft
 

Neanderthaler

MF veteraan
6 jul 2003
16.043
14
Brugge (West-Vlaanderen)
mannen met veel geld betalen iemand om zijn/haar rijbewijs te mogen "gebruiken". zo blijven hun rijbewijzen geldig en zolang ze zelf niet tegengehouden worden kunnen ze blijven boetes verzamelen.

Ministers zijn van dezelfde soort. Zij maken ook gebruik van chauffeurs, het is enkel het rijbewijs van de chauffeur die punten afgetrokken krijgt.

Hopelijk wordt het puntensysteem ook voor voetgangsters en fietsterroristen ingevoerd, dan gaan zij zich mogelijks ook wat verantwoordelijker gedragen.
 

Grasmachien

Die hard MF'er
18 feb 2004
383
0
Ekeren
Als die mannen van 16 gaan rijden op een 125cc gelijk dat somigge nu rijden met hunne 49cc dan gaat het op straat nog leuk worden!
Ga dan nog druk worden op de Spoed.
 
Bovenaan Onderaan