rijlessen , rijbewijs , en dan?? ..

22 okt 2001
178
0
hebben jullie nog vervolg cursussen gevolgd ofzo?
ik weet dat er vervolgcursussen zijn , sliptrainig , voertuigeheersing ed. iemand van jullie hier ervaring mee , of zijn jullie allemaal volbloed die-hards geboren?

zoals jullie zien , die poll wijzigen wil ook niet echt lukken |(
 
Laatst bewerkt:
ja ik heb een vervolg cursus :] gedaan namelijk de Motor veiligheidstraining 1
(Lelystad of Rijssen)
volgens jaar ga ik deel 2 doen
Was een leerzame dag (theorie/remmen laten blokkeren op nat wegdek
/op nat stuk asfalt waar verf op zat noodstop maken/uitwijk methodes enz.)

ik vond het een leerzame dag
bijkomend voordeel is dat er 10% van mijn maandelijkse verzekerings :j premie af ging
(aangezien ik allrisk + in de \"gevaren\" leeftijd zit heb ik de cursus snel terug verdient *D )
 
Het nut van die cursussen zie ik niet.
Wel de lol van de circuittrainingen... sinds de TOMS verslaafd aan circuitrijden. ( alleen niet genoeg geld om er vaak te rijden.)

Kheb dus alleen rijbewijs en TOMS, 12 mei ga ik ( zoals meerdere hier ) naar de MFCD.
 
Meeste dingen leer je op de straat, maar daar tegenover lijkt me een circuittraining of voortgezette opleidng ook niet verkeerd. Wil zelf eerst ff een paar jaartjes wat aanmodderen en wanneer ik het idee dat ik het gebeuren onder de knie heb de volgende stap zetten. Dus dan TOMS of iets in die geest.
 
Ik denk dat ik op 12 mei as. aan zo\'n rijvaardigheidscursusje meedoe, ik geloof in Lelystad. ;)
 
Nog geen cursus gedaan, maar dat alleen omdat ik het geld er nog niet voor heb :( Zo gauw de mogelijkheid er is wil ik het toch wel gaan doen, want het lijkt me wel leerzaam.
 
Paar jaar geleden VRO-1, dit jaar VR0-3 en circuitdag Zolder. Komend jaar T.O.M.S., als ik op tijd ben met inschrijven.
Voordeel van VRO? In korte tijd veel rijtechniek aanleren/bijschaven en 5 jaar lang 10% premiekorting op je verzekering. En dan is 400 gulden niet veel. Wel VRO op PVI Lelystad volgen, daar zijn de beste mogelijkheden. De meesten die een VRO gevolgd hebben zijn enthousiast over de cursus.
 
uiteraard, dinsdag heb ik m\'n 5e les.

En wanneer begin jij? of blijf je liever achterop zitten? :P

mocht je het echt willen weten :+
ik begin \"pas\" als ik klaar ben met school (over een jaar.) ik moet alles zelf betalen en aangezien ik een arme student ben.... maar mijn autorijbewijs heeft dan wel eerst voorrang. Waarom? omdat het altijd regent in dit rotland... daarna een motorrijbewijs en dan wedstrijdje tegen Max doen! :]
 
Ik heb zowel VRO I (KNMV) als MRO A (ANWB) gedaan. Deze cursussen zijn vergelijkbaar kwa opzet. MRO A heeft mijn voorkeur, deze zit grofweg gezegd tussen VRO I en VRO II in; er is iets meer aandacht voor snelheid en de praktijk.

Beiden heb ik als zeer nuttig ervaren, ondanks het feit dat het in feite dubbelop was. Ik vraag me dan ook af hoe sommige mensen kunnen beweren dat het niet nuttig (of iets van die strekking) is, als ze de cursus (of iets vergelijkbaars) niet zelf hebben gedaan...
 
Laatst bewerkt:
Ik vraag me dan ook af hoe sommige mensen kunnen beweren dat het niet nuttig (of iets van die strekking) is, als ze de cursus (of iets vergelijkbaars) niet zelf hebben gedaan...
Tja, hoe kan je een mening geven over iets als je er niet bij bent geweest.... Nou ik zie het NUT er niet van in. Of het nuttig was voor jou, daar kan ik niet over oordelen.
Persoonlijk verwacht ik niet dat ik nog iets kan leren van een VRO I met de ervaring die ik heb opgedaan de laatste 11 jaar op de weg. De TOMS die ik heb gedaan was wel erg leuk ( niet echt nuttig.) en daar veel geleerd, maar niet van die uitwijkmaneuvres en door de berm crossen. VRO zal best nuttig zijn voor sommigen/meesten ( en ook vast wel voor mij toen ik net motorreed.) maar voor mij is het reeds een gepasseerd station.
 
Terug
Bovenaan Onderaan