Routeplanner berekent mooiste route

Teevee

MF veteraan
11 jul 2001
2.035
0
47
Tilburg
www.rataplan-ratbikeclub.nl
Routeplanner berekent mooiste route

www.nu.nl 29 juli 2006 23:10

NOTTER - Motorrijders die een mooie route willen plannen, kunnen dat voortaan op de computer doen. Een softwareprogramma berekent niet alleen de snelste en efficiëntste route, maar ook de mooiste. Aan de hand van het aantal bochten in de weg en de aanwezigheid van water en bossen bepaalt het programma welke route voor de motorrijder de fijnste is.

Dat maakte een woordvoerder van Waypoint www.gps-garmin.nl/, een winkel in navigatiesystemen, zaterdag bekend. Het bedrijf ontwikkelde de software, omdat motorrijders weinig aan de snelste route hebben.


"Juist als je op de motor weggaat wil je niet zo snel mogelijk op je bestemming aankomen. Je wilt een mooie route rijden."

Bezienswaardigheden

Als de route op de computer gepland is, kan deze ingevoerd worden in een navigatiesysteem. Ook is het mogelijk rondritten te plannen vanaf een willekeurige plek in Europa. Of de motorrijder dan ook langs bezienswaardigheden komt is de vraag, want daar houdt de software geen rekening mee.

Het bedrijf gaat samenwerken met de ANWB en hoopt in de loop van volgend jaar ook varianten voor fietsers en wandelaars op de markt te brengen.
 

Yzf1kr

MF veteraan
28 aug 2002
2.090
0
Heerlen
Nou zo bijzonder is dit niet, weer een hoop marketing geleuter van Notter, met waarschijnlijk een hoop jatwerk.

Er is een programma dat dit al jaren doet!!

Mottorrad Routenplanner


En die kost 39.95 en geen 135 euro. |(
 
Laatst bewerkt: