Scheurtje in Buddyseat

Vroemmm

Rookie
29 apr 2004
3
0
hulst
hallo allemaal :}

Wie weet er een oplossing voor mij?

Ik heb een heel klein scheurtje aan de bovenkant van mijn buddyseat. Hoe kan ik dit het beste repareren, voordat het verder gaat schuren.

Is opnieuw bekleden een optie? Of bestaat er ook een soorty van reparatiesetje voor kleine scheurtjes?

Laat eens wat horen.

Remco :]
 
Het enige wat mij ooit redelijk lukte met zadel-scheurtjes (op een ouderwetse Vespa pk50 brom-scooter) was textielvezel-versterkt kleefband en per se merk Tesa want 2 andere merken mislukten, niet soepel/ voegzaam genoeg en dan nog legde ik het net-niet-strak over volle breedte en tweezijdig diep van onderaf tot binnen in de buddyseat omhoog. Het is in verscheidene kleuren en breedten te krijgen. Het blijft echter een nood-reparatie want binnen een jaar of zo werd het scheurtje onder het plakwerk, met 8.000 km zitvlak-druk, toch groter.

Doe dit bij warm droog weer en/of gebruik er een föhn bij, maar vooral: niet noemenswaardig "strakker" aanleggen dan het seat-vel zelf.

Datzelfde band heb ik ook eens gebruikt, stukken DUURZAMER, om een bij een valpartij beschadigde zware nylon-achtige motorjekker op kleine "wonden" bij te werken: stukjes model bandenplakker geknipt, stevig aangedrukt op de te dichten gaatjes, schone droge oude lap er op en daaroverheen een niet overmatig warm strijkijzer bewogen.

Het waren in ieder geval goedkope knutsel-experimentjes.
 
ik reed al een jaar met een doorgezakt zadel en wou dat graag laten opvullen maar zat tegen de kosten aan te hikken.

toevallig hier in het dorp een professionele zadelmaker die veel motorzadels doet en die heeft m gerepareed en tevens ook opnieuw overtrokken; mn zadel is weer als nieuw en was slechts 25 euro kwijt. had ik dit geweten dan had ik dit direct vorig jaar na aanschaf laten doen :)

gewoon eens informeren wat laten repareren kost, viel mij enorm mee namelijk
 
Repareren, als dat al lukt, houdt bijna nooit lang. Ziet er niet uit ook.

Ga naar een bekledingsspecialist voor autobekleding etc. Die zijn meestal niet te duur en leveren goed werk af.
Er zijn ook motorspecialisten als Buddyfashion, maar die vind ik schandalig duur.

Ik weet er één in Ilpendam (Noord-Holland) als je daar wat aan hebt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan