schouder ontwricht

Loe

Die hard MF'er
17 jun 2004
540
0
Temse
hi,

Verleden week donderdag de eerste maal hard onderuit gegaan op de weg.
Rechterarm gedeeltelijk otwricht, en een stukje bot afgebroken van de schouder.
Gisteren bij het ontwaken heb ik een plotse beweging gemaakt waardoor de arm compleet ontwricht was. Ik heb gehuild van de pijn en ze hebben hem in het ziekenhuis terug op z'n plaats gezet.
Aanstaande dinsdag wordt ik geopereerd om het stukje bot dat afgebroken is terug te fixeren.

Nu vroeg ik me af of er hier nog lotgenoten zitten die iets dergelijks hebben meegemaakt en zoja wat is de status dan binnen 6maand?

Heb je blijvend last en/of durft de arm nog wel eens te ontwrichten?
Of komt dat allemaal wel slim de dag van vandaag?

grtz
loe
 
Mijn neef had het eens met voetbal: het is eerst een tijd van rust voor je arm, gewoon niet bewegen volgens mij. Als het eenmaal weer genezen is dan heb je er volgens mij geen last meer van.

Beterschap iig!
 
hoe?

Beetje te hard een rondpunt opgereden en wss gladde plek op de weg.
Naar mijn gevoel ging ik niet echt superhard maar ja het is soms snel gebeurd.

Typt alleen wel lastig zo met een hand.

grtz
loe
 
je spieren zijn uitgerekt door het ongeluk, daardoor is je arm nu kwetsbaar om uit de kom te schieten.

Doe erg rustig met je arm en laat dit op z'n gemak genezen, dan zal je er later het minst last van hebben. (dit duurt zeker wel een paar maanden)
 
en vriend van mij heeft dat ook een keer gehad, dan zijn in ieder geval je banden opgerekt, en moet je de eerste tijd rustig aan doen (ook als je het niet meer voelt) als de boel opgerekt is geweest gaat het een tweede keer veel makkelijker.
als het weefsel weer goed genezen is gebeurt het waarschijnlik niet snel weer.
succes met je herstel

[edit] beetje hetzelfde als mad matt zei, hij was sneller...
 
Dinsdag is er een kijkoperatie dan weet ik waarschijnlijk wel meer.
Hetgeen ik nu weet is dat de bol van de arm ingedeukt is en er een stukje van de 'kom' is afgebroken.

Kan je trouwens zien op de foto's via deze url http://foto.telenet.be/0088875245

grtz
loe

Aha, mijn zus heeft eind vorig jaar wat spieren gescheurd bij een mountainbike ongeval. Geen botbreuken dus. Ik hoop voor je dat de spieren verder nog ok zijn. Botten genezen wel snel, bij spieren kan dit een vervelend verhaal worden, mijn zus is nog steeds niet volledig aan het werk. En werkt overigens niet met haar handen, als je typen en schrijven niet meerekent.
 
Hallo

Ik ben 2 weken geleden ook op m`n plaat gegaan.
Mij schouder is ook ernstig kappot en de artsen zijn nu aan het overleggen of
ze me nog gaan opereren.
Ik heb m`n schouderblad dwars door midden en het zal minimaal 10 weken duren voor het allemaal genezen is (volgens de artsen).
En dan moet ik nog naar therapie.
iig veel sterkte met je schouder en beterschap :Y
 
Een schouder is volgens mijn arts het moeilijkste gewricht om goed en blijvend te "repareren".
Ik heb jaren geleden ook een motorongeluk gehad, waarbij ik met mijn linkerschouder een auto ramde.
Vijf operaties verder heb ik de hoop maar opgegeven dat het ooit nog goed gaat komen, en leer er maar mee leven.
Mijn advies is doe rustig aan, en laat je heel goed voorlichten voor je je laat opereren. Sterkte!
 
Ik heb enkele jaren geleden mijn schouder uit de kom gehad, tijdens een voetbal training. Zelf overigens bijna gelijk terug geduwd (fijn is anders, maar het ging eigenlijk vanzelf) de training overigens nog wel afgemaakt. De dag erop naar fitness gegaan om te trainen met superlichte gewichten. Het is n.l. heel erg belangrijk dat je blijft bewegen en niet die schouder stil houdt. Dan gaat deze n.l. vastzitten en krijg je later nog meer problemen. Door bewegen bevorder je je herstel, leg het maar voor aan je huisarts dat moet immers een specialist zijn. Iedereen die een neef van een neef zijn vriend, daarvan de oom zijn opa kent, is leuk om te lezen.

Voor het echte advies... Go see the doctor
 
Schouder uit de kom? Seen it, done it. Een keer of 5...
Als het eenmaal een keer gebeurd is is het risico op herhaling inderdaad groot.
Door de luxatie zijn je schouderbanden uitgerekt. Deze zwakke banden kan je compenseren door sterkere schouderspieren. Eerst rust nemen en dan fysio en sportschool dus.

De keren dat het bij mij desondanks nog 4 keer mis is gegaan was steeds door de combinatie van een ongecontroleerde beweging/val en compleet ontspannen spieren. Onder invloed van alcohol dus...
Overigens heb ik op de motor nooit last gehad van mijn schouder.
 
Heb zelf mijn beide schouders meerdere malen uit de kom gehad, en aan beide geopereerd. Heb het kennelijk niet rustig genoeg gedaan na die operaties, heb nog steeds (en vermoed blijvend) last van. Trainen is idd een goede optie, heb ik dus niet gedaan |( , daardoor kunnen je spieren een deel van de belasting van je pezen 'overnemen'. Verder is er overigens prima mee te leven hoor, moet er alleen rekening mee houden als je er last van blijft houden.
 
ik heb het ook vaak gehad, zowel link als rechts. na een MRI scan kwam eruit dat het weefsel was afgescheurd ofzo. het kwam er op neer dat ik links en rechts geopereerd zal worden omdat dit niet meer zal herstellen.

gevolg zal zijn dat het een half jaar per arm duurt totdat deze na de operatie volledig hersteld zal zijn en dan de andere kant ook weer.

tegan de adviezen van de doktoren ben ik op eigen houtje gaan kracht trainen. de doktoren zeiden dat het niet mogelijk was, maar omdat ik mijn schouderspieren zo sterk heb gemaakt heb ik er nu geen last meer van *O* niks opereren dus.

wel goed opletten dat je goede oefeningen doet en zodra je voelt dat je iets vorzeert direct soppen of een andere oefening doen die je wel kan.

ook heb ik mezelf aangeleerd om de bewegingen in mijn schouders te beperken. dus niet meer zo flexibel. dit werkt ook erg goed.

ik ben super blij dat ik niet het advies van de doctoren heb opgevolgt!

ik sport nu 3-4 keer in de week en dat is ook nog eens goed voor je en je voelt je veel beter in je vel zitten.

ik denk niet dat het bij jouw geopereerd hoeft te worden omdat het maar eenmalig was. moet dat wel... ga dan eerst even proberen om te sproten, opereren kan altijd nog!!!!
 
Laatst bewerkt:
hi,

Sinds gisteren terug thuis van de operatie, pezen waren niet uitgerokken en dienden dus ook niet ingekort te worden.
De reden waarom mijn schouder er de tweede keer uitgegaan is kwam door het stukje afgebroken bot. Dat hebben ze nu met krammen vastgezet, hopelijk groeit het mooi aan de komende 4 weken.
Voorlopig mag ik de arm absoluut niet gebruiken om de krammen niet te belasten.

grtz
loe
 
Ik heb op TV gezien hoe je dat fixed! gewoon even met je schouder tegen de muur rammen schiet hij er zo weer in. O, ja erg stoer is als je dan een erg pijnlijk gezicht trekt doen hun ook.

Hanzzzz :9
 
Ik heb op TV gezien hoe je dat fixed! gewoon even met je schouder tegen de muur rammen schiet hij er zo weer in. O, ja erg stoer is als je dan een erg pijnlijk gezicht trekt doen hun ook.

Hanzzzz :9

|(
LOOL
 
heb ik ook een paar keer moeten doen B| je hebt weinig keus als je helemaal alleen bent. het werkt wel, maar soms niet in 1 keer en dan doet het extra pijn. het moment dat ie erin gaat doet veel pijn, maar als hij weer op zn plek zit dan scheelt dat de helft van de pijn. maar het blijft kut
 
Terug
Bovenaan Onderaan