Sigma km-teller gemonteerd

De Highlander

MF veteraan
5 sep 2001
2.460
1
Utrecht
Ik heb net mijn tellertje van sigma gemonteerd, maar heb nog een vraagje.

De houdertje van de sensor heb ik aan mijn voorvork gemonteerd. Het sensortje zelf klik je dan weer in het houdertje. Maar ik vind dat nogal los zitten en ben een beetje bang dat het er een keer uittrilt. Hebben jullie het gewoon los zitten of vastgelijmd, getaped oid.
 
Ik heb net mijn tellertje van sigma gemonteerd,
maar heb nog een vraagje.
De houdertje van de sensor heb ik aan mijn
voorvork gemonteerd. Het sensortje zelf klik je
dan weer in het houdertje. Maar ik vind dat nogal
los zitten en ben een beetje bang dat het er een
keer uittrilt. Hebben jullie het gewoon los
zitten of vastgelijmd, getaped oid.
Bij mij zit het al 6 maanden (15.000 km) zonder losgetrild te zijn.
Ik denk dat het wel mee zal vallen.
 
Kan je een piccie voor mij posten?? Heb zelf ook nog een draadloze bc-800 liggen. Heb alleen geen idee hoe je dat alles gaat bevestigen.

Thanx
Sigma heeft ook een site waar je handleidingen kan downloaden. Zal de url ff opzoeken...

Site: http://www.sigmasport.com/index_e.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.sigmasport.com/index_e.html)
Handleiding: http://www.sigmasport.com/media/produkte/bikecomputer/bc800.pdf (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.sigmasport.com/media/produkte/bikecomputer/bc800.pdf)
 
Laatst bewerkt:
Ik snap hoe hij op mijn fiets gemonteerd moet worden. Maar hoe monteer je de magneet op de velg van de motor en hoe de sensor op de vork. Lijkt mij het beste met tie-raps. Maar dan is toch de afstand tussen sensor en magneet te groot ? Bovendien als ik +140km rijdt heb ik geen zin dat de magneet als een projectiel eraf vliegt....
 
Ik snap hoe hij op mijn fiets gemonteerd moet worden.
Maar hoe monteer je de magneet op de velg van de motor
en hoe de sensor op de vork. Lijkt mij het beste met
tie-raps.
Maar dan is toch de afstand tussen sensor en magneet
te groot ?
Bovendien als ik +140km rijdt heb ik geen zin dat de
magneet als een projectiel eraf vliegt....
Als je de magneet zo kort mogelijk bij de as plaatst
heb je weinig kans dat hij door de middelpuntvliedende
kracht wordt weggeslingerd.
En zeker niet als je hem met een ty-wrap vastzet.
Als je zelf iets wil klussen, is het wel voorwaarde
dat je toch minstens een béétje technisch inzicht hebt,
want anders wordt het knudde.
Gewoon begínnen..... door vallen en opstaan leer je.
 
Ik heb 'm afgelopen zondag erop gezet (BC800); magneetje gelijmd en sensor met lijm + tierap vastgezet (dus zonder het houdertje). Werkt prima, ik zie nu eindelijk m'n snelheid in km én ik heb nog een klokje ook!
 
Draadloos werkt idd niet. Heb ik ook al geprobeerd.

Ik het het houdertje van de sensor niet gebruikt. Het geheel werd dan te dik en kon niet meer geplaatst worden. Heb de 2 zwaluwstaart verbindinkjes van de sensor afgezaagd en de sensor met tie-wraps vastgezet op de vork.
 
Binnenkort ook maar een fietscomputer kopen voor op m'n GSXF. Ik zal maar eens bij Halfords naar binnen lopen. Hopen dat ik niet teveel gezeik heb met het vastzetten van de sensor en het magneetje :)
 
Laatst bewerkt:
BC 1200 is de meest uitgebreide bij mijn weten! ER zijn er voor zover ik weet géén met interne verlichting. Indien wel graag posten hiero, 'K wil er óók wel een met licht. Is toch wel makkelijker 's nachts :P

Eigenlijk wil ik het niet plaatsen omdat hun klantenservice zo slecht is, maar bij Motozoom hebben ze deze voor 12,99 euro.

10034566_910_LEUCHT.jpg


http://www.motozoom.nl/meerinfo/meerinfo.cfm?bestelnummer=10034566&typecode=geen&categorie=5E11&alleenAanbiedingen=false&cftoken=88300558&cfid=1184599 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motozoom.nl/meerinfo/meerinfo.cfm?bestelnummer=10034566&amp;typecode=geen&amp;categorie=5E11&amp;alleenAanbiedingen=false&amp;cftoken=88300558&amp;cfid=1184599)
 
Naast mijn SIGMA heb ik ook nog deze op mijn stuur zitten:

eTrexBig.jpg


Het hele display wordt mooi groen verlicht. In combinatie met de juiste software kun je op je PC de route plannen en uploaden naar je GPS. Of de route die je gereden hebt downloaden naar je PC.
Echt leuk speelgoed en soms ook erg handig, als je op vakantie vanuit de camping gaat toeren, kun je altijd weer terugkomen op de camping zonder kaart of de weg te vragen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan