Sleutelcursus voor beginners gezocht

stresschick

MF'er
14 jul 2006
246
23
Europa
Wij zijn op dit moment met vier meiden (allemaal verschillende motoren) en willen wat meer over onze motos te weten komen. Dus het leek ons leuk om onze kennis fftjes wat bij te spijkeren.
Inmiddels heb ik ook een bedrijf gevonden maar zij vragen voor 2 dagen (theorie en vervolgens aan je eigen moto klussen) 175 euris en dat is toch wel aan de hoge kant voor ons gevoel. Hoeft ook geen 2 dagen te duren...
Onze vraag is dus: wat denken jullie erover en weet misschien iemand (Den Haag, Utrecht, Rotterdam) waar dit soort cursussen gegeven worden en kennen jullie iemand die 4 meiden motorwijs wil maken? *D
 
Als je er echt 0,0 verstand van hebt, vind ik een cursus van 175 euro best wel meevallen. Als je iets verneukt met sleutelen (door onwetendheid) kost het al gauw meer, en daarbij is het handig om de basisprincipes van een verbrandingsmotor een beetje te kennen. Scheelt weer met diagnosestellen. Simpelweg schroeven losdraaien en vervolgens terugdraaien kan iedereen wel, maar weten wat je aan het doen bent is mijnsinziens best wel belangrijk. Just my 2 cents :D.

grz Thijs
 
http://www.vrouwengarage.nl/02cursussen.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.vrouwengarage.nl/02cursussen.htm)
http://fotoboek.luiemotorfiets.net/NL/onderwerp.php?grp_nr=3 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/fotoboek.luiemotorfiets.net/NL/onderwerp.php?grp_nr=3)
http://www.knmv.nl/
http://www.motorxtra.nl/

De BMW club bij Amsterdam verzorgt ook cursussen
 
ik wil gerust uitleg geven over verschillende zaken, ik woon in utrecht, maar mijn garage ligt in tilburg. dus een aardig eind rijden. of je moet zelf de juiste spullen hebben. :)

ik kan natuurlijk ook een cursus geven in het repareren van verschillende zaken zonder het juiste gereedschap. *O* *O*

ik zit een beetje op die links hierboven te klikken, maar in tilburg heb ik zelfs een (nog) werkende motor staan die voor de cursus gebruikt kan worden. :Y
 
Vier knappe meiden van mijn leeftijd wil ik ook wel het een en anders leren hoor O-)

Nog even proberen om er wat nuttigs bij te zetten, zelfsleutel garage's met begeleiding lijkt mij al een goed begin. Vooral om het standaard onderhoud zelf te leren doen, van daaruit kan je je kennis dan verbreden.

Wat ook heel erg helpt is om te leren hoe dingen werken, dat heeft mij al een hoop geholpen.
 
Laatst bewerkt:
Txs voor de tips! Leuk om te zien hoe snel dat gaat. :}

Even voor de duidelijkheid, .. we weten 0,0 van de techniek van zo'n motor af. Dus we zijn gewoon op zoek naar de grondbeginselen. Morgen ga ik op zoek naar de doe-het-zelf garage in Leidschendam en hou jullie op de hoogte.
 
Dames ga eerst een boekje motortechniek kopen of lenen. Probeer dan eens een beetje zelf te gaan sleutelen. Bijvoorbeeld bougies vervangen, olie verversen, luchtfilterje vervangen. Daarna ff met z’n vieren gezellig evalueren of er daadwerkelijke interesse is om te gaan sleutelen. Zo ja dan hebben jullie een basis om verder te oriënteren. En het lijkt mij niet moeilijk om heren in de omgeving te vinden, die jullie wat wijzer willen maken. Zet ff een piccie van jullie 4 erbij en suc6 verzekerd. O-)
 
Welliswaar allemaal onder de 25, wespentaille, benen tot in de hemel, lang blond haar tot over de billen ....... en allemaal single.... :9~
Maar daar gaat het niet om, we zijn gewoon motorliefhebbers :] dus graag info waar we wat mee kunnen! -O-
 
Txs voor de tips! Leuk om te zien hoe snel dat gaat. :}

Even voor de duidelijkheid, .. we weten 0,0 van de techniek van zo'n motor af. Dus we zijn gewoon op zoek naar de grondbeginselen. Morgen ga ik op zoek naar de doe-het-zelf garage in Leidschendam en hou jullie op de hoogte.


Bikersplace forepark vlakbij die kapper in een loods. (nieuwe zaak) achter de gamma
 
Hmmm, ik heb er al eens vaker aan gedacht om eens zoiets te doen, maar weet niet of er wel voldoende mensen voor zijn.
En eigenlijk heb ik ook alleen maar tijd in de winter.
Wat zoiets moet kosten, ach, ik weet 't niet, maar 175 euro pp is wel een beetje belachelijk vind ik zo...........
Wel moet ik dan ff serieus achter lesmateriaal aangaan, weet bij god niet waar dat te koop is......
 
Terug
Bovenaan Onderaan