Snelheidsduivel kan flitsfoto kopen

zut

MF veteraan
11 jun 2001
2.160
0
Achterhoek
Stukje van Telegraaf. Altijd een leuk cadeautje voor een verjaardag :P

Snelheidsduivel kan
flitsfoto kopen
AMSTERDAM - Verkeersdeelnemers die in de regio Amsterdam door de politie worden geflitst voor te hard rijden of het negeren van een rood verkeerslicht, kunnen deze foto opvragen en kopen. Voor een bedrag van €4,54 kan een snelheidsduivel bijvoorbeeld in het bezit komen van de prent waarop de overtreding wordt geconstateerd.

\"Het bureau Regionale Incasso Controle en Opsporing (RICO) van ons korps werd overstelpt met vragen van burgers of ze de flitsfoto waarop te zien is dat ze in overtreding zijn kunnen kopen\", vertelt woordvoerster Elly Florax.

Bewijs

\"Mensen willen het bewijs onder ogen krijgen. Op een acceptgiro staat immers alleen het bedrag vermeld dat gekoppeld is aan de overtreding. We spelen in op de behoefte van de burger. We doen dit graag, temeer er mogelijk ook een preventieve werking voor de toekomst uitgaat door het bewijs van de overtreding in beeld te brengen,\" stelt Florax.

Overigens geldt de service alleen voor overtredingen die vallen onder de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften. Fouten waar een strafzaak uit voortvloeit vallen onder de Wet Politieregisters en kunnen alleen via een beroep bij de officier van justitie worden verkregen.

De Amsterdamse politie verdient overigens niets aan de extra service. \"De kosten die gemaakt worden betreffen het afdrukken van de foto en administratieve kosten \", aldus de woordvoerster
 

JoKing

MF veteraan
8 jul 2001
1.995
0
Putten
Ik ga dus echt niet betalen voor een foto.

Ik krijg een acceptgiro omdat ik te hard rijd, laat ze dan maar ook bewijzen dat ik het ben d.m.v. een foto...
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
23.405
1.400
Nederland
Dit is goede verkoop aan de domme burger. Je weet dat je \'m gratis op kan vragen, maar er zijn nog zat schapen die betalen en niet even nadenken of ze beklag kunnen indienen. Wij weten toch allemaal dat je geen ruk hoeft te betalen voor zo\'n foto? Gewoon bezwaar indienen ;)
Maargoed, van de miljoenen schapen in Nederland kunnen ze weer lekker veel geld verdienen voor een groot personeelsfeest inclusief alle prostituees van Amsterdam. Een feest van een week op z\'n minst, als de horkenlijn eenmaal flinke cash gaat binnenbrengen.

De politie controleert u, maar wie controleert de politie?
 

Bert.....of Henk

MF veteraan
15 nov 2001
15.638
1
Ik heb \'m hier voor me liggen (beschikking). Staat alleen geen foto nummer op, heb je wel nodig.
Overigens begaan op 26 sep, ontvangen op 10 nov, bezwaar ingediend, nog niks gehoord.
 

marcoo

Die hard MF'er
1 okt 2001
521
0
Ik vinnut belachelijk. Je moet dus aan de overheid betalen om je onschuld te kunnen tonen aan diezelfde overheid (ik weet het, trias politica, maar daar geloof ik niet echt meer in). Typerend voor de Nederlandse rechtsstaat.
 

The Saint

MF veteraan
21 mei 2001
5.716
1
Dorp
Belachelijk, rond uit belachelijk! Krijg je een prent van minimaal fl 60 piek en dan moet je zelfs nog zelf de ontwikkelings kosten betalen. Laat ze dan het rolletje maar sturen, zorg ik wel dat de foto\'s afgedrukt worden }) }) }) }) NOTTTTT!
 
Bovenaan Onderaan