Speling op achtertandwiel CBR600F '93

Buijs

Rookie
24 okt 2004
2
0
Etten-Leur
Heb een vraagje over lichte speling op het achtertandwiel t.o.v. de velg. Heb er geen last van tijdens het rijden, maar het is toch iets om in de gaten te houden volgens mij. Is het zo dat het tandwiel d.m.v. rubberen buffers is gemonteerd in de naaf van de velg. Misschien dat deze wat zijn afgesleten ofzo?! Hopenlijk kan iemand mij vertellen? Zijn de eventuele slijtdelen te verkrijgen, duu
 

Joris_R6

Die hard MF'er
13 jun 2004
295
0
Het is normaal dat wanneer je de motorfiets van neutraal in zijn eerste versnelling zet (met koppeling uiteraard), het achtertandwiel iets naar voren beweegt (draait) ten opzichte van de velg. Dit komt vanwege de rubberen dempers die in je velg zitten. Dit is normaal. Het tandwiel mag dus bij belasting een beetje naar voren of achteren bewegen ten opzichte van de velg, maar het mag geen speling hebben als het niet belast wordt. Speling naar links of rechts is uit den boze, in zo`n geval moet je je lagers checken.
 

piet7

Banned User
29 sep 2003
1.438
0
jes er zitten praktisch altijd rubbers in de achternaven,beetje speling geen enkel probleem ,wil je het simpel verbeteren zie dan dat je er alluminium plaatjes tussen krijgt ofzo })
 

Gizzmo

MF veteraan
8 jun 2001
9.152
2
Je achtertandwiel zit idd in rubbers, dit om de klappen van je ketting en tijdens het schakelen op te vangen.
Normaal zit dat als je met je hand voelt spelingvrij, dus eventueel rubbers vervangen als het teveel is.
Echter wat is teveel???
rubbers slijten niet af, maar de rek gaat er een beetje uit na verloop van 11 jaar.
 
Bovenaan Onderaan