Spyball 6527 op Aprilia RSV Mille 1999

MicheK21

Rookie
11 mrt 2019
2
0
Hi allemaal,

Ik weet het, het is mijn eerste post maar ik zit nogal met een uitdaging. Ik heb recent een RSV Mille aangeschaft (is niet mijn eerste motor overigens), met daarop een Spyball 6527 alarm. Dit alarm heeft in beginsel prima gewerkt, echter wil ik er vanochtend op stappen reageert deze niet meer op de (beide) handzenders.

Handzenders geprobeerd te synchroniseren, lukt niet. Alarm piept wel als de motor op contact gezet wordt de led knippert 4x snel en 1x iets minder snel, en alarm gaatl af na 1 minuut. Het alarm reageert dus geenszins op de handzenders. Ik heb het nodige gelezen over de noodcode (confidential code) - deze heb ik er dus niet bij helaas.

Heb de accu er al af gehad, zonder resultaat (alarm gaat wel direct af als ik de accu weer aansluit).

Mijn vraag is; is er iemand in de regio Drenthe die me alstublieft kan en wil helpen het alarm uit te bouwen/uit te schakelen of het weer fatsoenlijk en betrouwbaar aan de praat te krijgen? Ik kan er nu niets mee en vertrouw het niet genoeg om er zelf mee aan de slag te gaan.

Alvast bedankt voor jullie reacties, en met vriendelijke groet,

Michel Kuipers
 

Jan-Mathijs

Rookie
25 jul 2018
4
0
Als de motor meer dan 7 dagen niet gebruikt is, val het alarm in deep sleep.
Ik weet zo even niet uit mijn hoofd je hem uit deep sleep haalt, maar in ieder geval moet je het contact aanzetten en meteen op knop 1 of knop 2 drukken.
Staat goed uitgelegd in de handleinding.
 

MicheK21

Rookie
11 mrt 2019
2
0
Hoi Jan-Mathijs, dat had ik inderdaad in de handleiding gelezen; ik activeer het alarm normaal gesproken nooit aangezien de motor in een afgesloten garage staat. enkel de startblokkering is actief in dat geval. ik heb nieuwe batterijtjes voor beide ontvangers besteld, maar het lijkt me erg sterk dat deze allebei op exact hetzelfde moment helemaal leeg gaan.

Het alarm is dus nu geactiveerd omdat ik de accuspanning eraf heb gehaald - en ik heb geen noodcode dus ben een beetje onthand ben ik bang...
 

born

MF veteraan
11 aug 2004
1.003
6
Amsterdam
Een spyball alarm op een RSV is geen goed huwelijk. Ik heb ooit een RSV gekocht bij Roke in Mijdrecht en daar zat een spyball op. Aangezien ik in Amsterdam woon wilde ik het alarm erop laten ondanks dat door Roke werd afgeraden. Na een aantal maanden klooien toch de spyball er af laten halen.
 

Wuf

MF veteraan
26 apr 2004
8.582
229
Tilburg
ik heb zelf al jaren dat alarm. Hij gaat idd na een aantal dagen in sleep mode staan (gelukkig). Echter moet je na het contact aanzetten, het alarm uitzetten. Als hij niet reageert, kan het zijn dat de batterij niet lekker zit. even open maken met een klein kruiskop schroevendraaiertje en de contacten schoonmaken. ik heb ook wel eens op mijn werk dat hij niet reageert, dan hou ik mijn sleutel vast en sla ik altijd ff met de zender op het zadel. Vaak doet hij het dan wel weer.
 
Bovenaan Onderaan