Stroom probleem fireblade 2006

Blackid

Rookie
2 aug 2017
5
0
Hoi allemaal. Even een vraagje.

Aantal dagen geleden naar t werk gereden met de motor. Geen probemen. Toen ik weer naar huis wou gaan starte me motor een beetje moeizaam. Eenmaal thuis deed ik de motor uit en probeerde hem opnieuw te starten. Helaas gebeurte er toen haast niks meer. De start motor draaide 1x en toen tik tik tik. Ik de accu eruit gehaald en naar de garage gebracht. Hier vertelde ze mij dat de accu was overleden en dat ik een nieuwe moest hebben. Dus prima ik een accu gekocht en erin gezet en jahoor prima starten en rijden. Nu een aantal dagen later de motor niet gebruikt te hebben ik de motor starten om even te tanken. Start was redelijk. Bij t tankstation wat moeizaam en nu eenmaal.thuis het zelfde verhaal. Ik dacht mischien heeft de nieuwe accu niet lang genoeg gereden. Dus heb net de motor met startkabels gestart en ff rondje snelweg. Toen ik thuis kwam was dr accu zodanig leeg dat t licht en de digitale snelheidsmeter het zo goed als niet meer deden. Motor uit en niet meer aan te kriigen totaal geen reactie.


Zo dat is eruit nu mijn vraag _O- klinkt dit al een spanningsregelaar probleem of dynamo? En moet ik me geld terug vragen voor die accu aangezien die dus waarschijnlijk prima in orde was.

En wat is het verschil tussen de dynamo en spanningsregelaar van 100 euro hier in nl en de 30$ versie vam aliexpress?

Alvast bedankt als je de tijd heb genomen on dit allemaal te lezen...

Gr mike
 
Laatst bewerkt:

v.d.v.

rim-master
3 mei 2003
16.793
220
53
oirschot
Hoi allemaal. Even een vraagje.

Aantal dagen geleden naar t werk gereden met de motor. Geen probemen. Toen ik weer naar huis wou gaan starte me motor een beetje moeizaam. Eenmaal thuis deed ik de motor uit en probeerde hem opnieuw te starten. Helaas gebeurte er toen haast niks meer. De start motor draaide 1x en toen tik tik tik. Ik de accu eruit gehaald en naar de garage gebracht. Hier vertelde ze mij dat de accu was overleden en dat ik een nieuwe moest hebben. Dus prima ik een accu gekocht en erin gezet en jahoor prima starten en rijden. Nu een aantal dagen later de motor niet gebruikt te hebben ik de motor starten om even te tanken. Start was redelijk. Bij t tankstation wat moeizaam en nu eenmaal.thuis het zelfde verhaal. Ik dacht mischien heeft de nieuwe accu niet lang genoeg gereden. Dus heb net de motor met startkabels gestart en ff rondje snelweg. Toen ik thuis kwam was dr accu zodanig leeg dat t licht en de digitale snelheidsmeter het zo goed als niet meer deden. Motor uit en niet meer aan te kriigen totaal geen reactie.


Zo dat is eruit nu mijn vraag _O- klinkt dit al een spanningsregelaar probleem of dynamo? En moet ik me geld terug vragen voor die accu aangezien die dus waarschijnlijk prima in orde was.

En wat is het verschil tussen de dynamo en spanningsregelaar van 100 euro hier in nl en de 30$ versie vam aliexpress?

Alvast bedankt als je de tijd heb genomen on dit allemaal te lezen...

Gr mike
ruim 70 euro
 

v.d.v.

rim-master
3 mei 2003
16.793
220
53
oirschot
Als ik de ervaringen van anderen mag geloven wel.
Kijk eerst eens in de how to om te bepalem wat er stuk is.
 

halflive

MF fossiel
9 apr 2004
25.922
352
Purmerend
halflive.000webhostapp.com
De ervaringen zijn wisselend. Ik zou er twee bestellen bij Alie. Dan ben je nog altijd goedkoper uit als origineel en heb je er een reserve. Wij hebben er 1 van Alie al 2 jaar en 20K in gebruik. Maar ik heb ook verhalen gelezen van mensen die er geen week mee deden.
Maar is dat veel anders als origineel? Dan kan je alleen garantie claimen, dat is bij Alie wat lastiger.
 

Hanzzzz

MF veteraan
3 dec 2002
5.152
39
Soest
Het kan best zijn dat de accu ook kapot was. Eerst even meten voor dat je iets gaat vervangen.

Ali express zou ik niet doen. Hoor te veel slechte verhalen.