Stukkie boom op de motor

Taruka

MF veteraan
27 nov 2002
2.230
1
Hoorn (Noord Holland)
Even wat wapenfeiten...

De motor is zo goed als anderhalve maand oud. Nog geen 600 kilometer gereden.

Vandaag met de motor naar het werk gereden. Tussen de buien door dus ik was allang blij. Mijn collega's maken wel vaker een grapje door te zeggen dat er iemand op mijn motor zit omdat ze hopen dat ik dan opspring en in paniek ga kijken. Vandaag hebben ze iets anders geprobeerd. Er zou een tak op mijn motor gevallen zijn. Omdat deze nieuw was ben ik even gaan kijken.

full


Niet leuk...

Vervolgens ben ik de digitale camera gaan halen om bewijsmateriaal te maken. Je weet maar nooit waar het goed voor is. Voor MF bijvoorbeeld... Terwijl ik plaatjes sta te schieten van dit treurige geheel gaat er een vrouw naast me staan. Zegt ze ineens met een verbaasde stem, "oh die tak is op je motor gevallen? Duh... Ik dacht dat je met een kunst object bezig was." |(

Zucht...

Vervolgens de politie gebeld op 0900-TUIG en gevraagd of er een politie rapport gemaakt kon worden voor de verzekering. Die man begint te typen en vraagt waar ik sta. Ikke dus, die en die straat. Hij wilde weten waar precies dus ik zeg, aan de overkant van nummer 6, onder die boom... Ach, humor breekt tenslotte de sfeer een beetje. Vraag ik nog aan die man of ik de tak moet laten liggen of dat ik die mag weghalen. Beter was om die te laten liggen want dan hadden ze iets om naar te kijken, Afijn, melding is gemaakt dus wachten maar. Nog geen half uur, en ondertussen drie politie busjes voorbij zien rijden en een motor agent (die overigens vriendelijk zwaaide), later kwamen er twee van die uniformen aan.

Ikke, Goedenmiddag. Ik had gebeld voor een schaderapport. Deze tak wil ongewenste intimiteiten met mijn motor. En daar is die niet van gediend.
Politie man, waar is uw helm?
Ikke :? Boven op kantoor want ik ben aan het werk.
Politie man, heeft u kenteken en rijbewijs bij u
Ikke, tuurlijk, kijk eens hier is het
Politie man, waarom heeft u die tak niet weggehaald. Nu krijgt u alleen maar meer krassen.
Ikke, uw collega van de meldkamer zei dat ik hem moest laten liggen zodat jullie iets hadden om naar te kijken.
Politie man, haal hem maar weg hoor
Ikke, hmpf, zwaar, oef, duwen en trekken...
Politie man, (heeft zijn armen over elkaar en kijkt streng toe)
Ikke, pioew, die was zwaar (terwijl ik hem met pijn en moeite over een hekje duw)
Politie man, Nu kunnen we hier wel in de wind een rapport maken maar het is beter als u met de foto's naar het buro komt dan maken we daar netjes een rapport.

Afijn, morgen dus naar het buro om een rapport te maken...

Dan de verzekering en zo. Weet iemand of dit gedekt word? De verzekeringsspecialist van mijn tussenpersoon is ziek. Ben all risk, maar dit is storm schade?

Wat een gedoe man
 
:r
Bah zeg, en de reactie van die agenten maakt het niet echt beter...

Heb je eigenlijk veel schade? Of blijft het bij krassen?
Ik hoop voor jou dat dit gedekt wordt!
 
Nee, ik sta daar een boomtak tegen te houden want anders duwt die de motor om en vervolgens vraagt die om mijn helm? Ik ben toch niet aan het rijden met een boomtak op mijn rug?

Dat die kenteken en rijbewijs verifieert vind ik geen probleem... Maar die helm? |(
 
Nee, ik sta daar een boomtak tegen te houden want anders duwt die de motor om en vervolgens vraagt die om mijn helm? Ik ben toch niet aan het rijden met een boomtak op mijn rug?

Dat die kenteken en rijbewijs verifieert vind ik geen probleem... Maar die helm? |(

Misschien tegen vallende takken? :+
 
Ja, met all-risk ben je zo goed als zeker gedekt voor storm schade. Je kunt er dus op rekenen dat de verzekering uitkeerd, en als het goed is kost het je geen "no-claim".

Zorg er wel voor dat er goed wordt gekeken naar alle mogelijke schade, iets wat je maaaaaaaanden later ontdekt nadat de rest al gerepareerd en uitgekeerd is betaal je mooi zelf! Ga terug naar de dealer waar je hem gekocht hebt, vertel hem het verhaal, en zorg dat alles nauwkeurig wordt bekeken. De kosten voor het nakijken zijn ook voor je verzekering. (Als het goed is heb je een polis gehad waarin je alles na kunt lezen. Hierin staat ook waarvoor je gedekt bent.)

Succes er mee! (En mooie motor dude, zonde van dit gebeuren... '( )

Ps. Dat je collega's hebben gezien dat die tak op je motor lag/is gevallen is een goede zaak. Je hebt getuigen, en dat werkt alleen maar in je voordeel in deze. Vertel ze dat je ze graag als getuige wilt hebben, en dat ze in dat geval een briefje van je verzekeraar kunnen verwachten waarin gevraagd wordt naar wat ze gezien hebben.
 
Dit is echt minder.
Schade is nogal redelijken gaat een hoop gezijk kosten om het geregeld te krijgen met de verzekering.

suc6 met de afhandeling
 
Ja, met all-risk ben je zo goed als zeker gedekt voor storm schade. Je kunt er dus op rekenen dat de verzekering uitkeerd, en als het goed is kost het je geen "no-claim".

Stormschade kost je meestal geen no-claim, houdt er wel rekening mee dat je misschien een Eigen risico hebt ook bij stormschade.
 
Big Bummer dude!

zonde van de fiets, hopen dat je alles vergoed krijgt zonder "bijkomende kosten" zoals premieverhoging enzo!


(mooie fiets trouwens!)
 
Ow die was van jou? Van een R1 naar een Firebolt :? *D grappig.

Klopt, ik reed er max 6000 per jaar mee en daarvoor was de verzekering mij iets te veel. Deze is stukken goedkoper en ook veel fun... Een echte bochten motor en daar lagen mijn eisen... De grijze R1 zag je niet op elke hoek, nu wel iets meer, maar deze helemaal bijna nergens. Das ook leuk
 
Klopt, ik reed er max 6000 per jaar mee en daarvoor was de verzekering mij iets te veel. Deze is stukken goedkoper en ook veel fun... Een echte bochten motor en daar lagen mijn eisen... De grijze R1 zag je niet op elke hoek, nu wel iets meer, maar deze helemaal bijna nergens. Das ook leuk
Ben van een R1 2001 model teruggestapt naar een 600RR. Ook voor de hogere funfactor ;)
Werkte voorheen op de Da Costakade, dus fietse elke dag langs je R1, sja dan gaat zo'n ding opvallen heh als je oog voor motoren hebt. Zit nu achter 't Haarlemmerplein, dus was me nog niet opgevallen dat de R1 was ingeruild voor een Firebolt. Succes met de afhandeling :)
 
Grappig, dat was een van de keuze's maar ben uiteindelijk gevallen voor het bijzondere. De 600RR is toch iets gewoner dan een Buell. Maar als de deal niet gunstig was geweest dan was het de 600RR geworden. Mooie fiets.

Anyway, de verzekering zegt dat de schade wel gedekt gaat worden zonder verhoging van de premie. Wel zelf de eigen risico betalen maar dat is normaal denk ik. Het is alleen wel weer veel regelen. Dag je motor kwijt voor de taxatie en dan weer voor de reparatie. Zit je niet op te wachten.
 
Als je All risk verzekerd bent valt dit sowieso onder de dekking van buitenkomende onheilen, alleen heb je dan wel premie verlies.
Als er sprake is geweest van storm in de zin van de polisvoorwaarden ( dat is meestal 14 m p/sec = windkracht 8 ). Als dit zo is valt het onder de dekking zonder premie gevolgen. Ik zou het eerst wel effe navragen voor dat je claimt. De verzekeraar kan namelijk zien of er sprake is geweest van storm of niet ;) .
Was er geen sprake van storm dan moet je je afvragen of verhaal mogelijk is op de eigenaar van de boom. Deze was kennelijk nie goed onderhouden als er bij het minst geringste windje ( nee niet na een goede maaltijd :+ ) er een tak uit komt vallen.
Misschien een slim idee om dit bij je verzekeraar neer te leggen. Storm is geen premie verlies en een verhaalschade ook niet dus kom jij er dan altijd het beste vanaf. Lukt dit niet dan kun je het altijd nog terugdraaien.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan