Suzuki GS Topic 2

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Hebben jullie het nieuwste motorblad al gezien ? (motor-magazine nr.22, 27Okt-9Nov 2005)

Zie eens op blz. 18 / 19.

Dat vindt ik nu mooi.

Ik had ook al gezien bij de streetfighterbeurs in Utrecht (zie de bijlage)

Kijk ook eens op zijn site http://home.wanadoo.nl/marcovandevelde/turbo%20GSX.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/home.wanadoo.nl/marcovandevelde/turbo%20GSX.htm)

Groeten Travolta.

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/271179/cc994ba38475ff8e20ec3ad38e27db8d (SUZUKI GS TURBO 4.JPG)​
 
Johan

Hart-gat ca 36 mm
Dikte wikkelingen 30 mm

Voor verdere maten moet ik um eruit schroeven, maar deze maten zijn tot op 3mm correct, kon er niet helemaal bijkomen

dsc004426ov.jpg


Ziet er goed uit.

dsc004446tp.jpg


3 draden dus, en k0omt uit GS 550 E van type met kickstart (dacht ooit dat ie stuk was, maar nieuwe erin, en toen bleek dat de accu zelf de oorzaak was)
 
Hoi,

hij lijkt het meest op deze:
spoel4un.jpg


Maar dat is het exemplaar dat ik uit een 550L van 1983 heb, en het past niet.

Hier een foto van de originele en de 550L-83er versie samen, dan kan je het verschil zien:
dscf72770uw.jpg


De mijne is de rechtse, is kleiner, en zwart omwikkeld. Duidelijk te zien dat drie 'vinnen' verbrand zijn.

Ik denk dat ik nog maar es jouw kant op kom met de versie die ik heb, dan leggen we ze naast elkaar, en zie ik het 't makkelijkst.

TENZIJ: een andere lezer de doorslag kan geven: welke van de twee past in de GS550E? Zeker weten doe ik niets, heb nog niet het dynamohuis opengehad, kan namelijk de motor alleen in mijn 'werkplaatsje' kwijt als de Intruder van mijn vriendin (zo'n chroomfestijn, je weet wel) buiten staat, en dat is nooit langdurig. Ofwel: Opentrekken, aanpakken, dichtgooien en weer wegzetten in fietsenkot, waar 550 altijd slaapt.
 
Ben morgen na 15 uur wel weer thuis

Maar als je de maten opmeet, kan ik um losschroeven (exacte maten) maat van "het gat" en maat van dikte wentelingen + totaal maat

Nou ja, ik ga zo doezen en sloop um wel even, je ziet het zo.
 
Okay, ik heb me net gedoest, en zie van de week voor het eerst me vrouwtje dus heb ook nog andere klussen (da's het nadeel van de late diensten)
 
Wel ff off topic, maar hier, een aantal van mijn leden is net terug uit laos, heb er 4 weken rondgereden met motoren, zeer indrukweekend verslag. En duur.

http://romeo.messageboard.nl/8690/viewtopic.php?t=762 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/romeo.messageboard.nl/8690/viewtopic.php?t=762)
 
Hoi daar Hulzie,

beschouw de spoel maar als verkocht, hij past. Vraag is alleen nog wanneer ik hem haal, en wat je ervoor hebben wilt. Kan wel via mail. Toevallig ook nog een paar valbeugels voor GS400 slingeren? Heb besloten op nieuwe lowtail toch maar de pedaalbende naar voren te zetten, voor de rielekste zit :]

Zadel heb ik al geregeld, kreeg hoopje aanbiedingen via Marktplaats, en heb een goede uitgekozen. Zwart, en in goede staat was op foto te zien.

Dank voor je meedenken! :}
 
Nee, dat heb ik niet
Ik heb ook en gratis zadel voor je, nou ja, eet hier ook geen brood.

Wel in de gaten, bij type's vanaf 83 is veel anders dan de kickstartversie, o.a die van jou heeft geen contactpuntenontsteking! En nog meer "moderne" dingen! Dus niet raak kopen, maar je moet weten dat het past, ik ken heel veel spul zo wel, daar dat bij mij een al jaren aangeboren ziekte is, die goed bevalt.

Doe van alles, maar de GS is gewoon een lieveling fietsie, en heb me er heel veel in verdiept, al 20 jaar.

Ben vanavond thuis tot ca 20.00 uur, morgen hele dag wel denk ik, volgende week na 14.45 uur elke dag

Die valbeugels mogen ook van een 550 of 750/850 1000 / GSX 1100 afkomen, maak ik je zo pas, is maar net wat je kunt regelen, voorbeeld heb ik op de GS 750 zitten, die komen van een 550 af, met een beetje zetwerk zit dat zo, en ik ben lasser, heb een laskar thuis staan, en heb elders nog een grote schuur met nog meer rommel, 20 x 8 meter
 
Laatst bewerkt:
zo, net de hoofdremcilinder van de 750 uitmekaar geschroefd, geen probleem, 20 minuutjes werk, dus dat betekend dat die van de 1100 gewoon verrot is.. zeker na wat ik er mee heb zitten klooien vertrouw ik t toch al niet meer. dat wordt dus van de week ff de sloop bellen. :P
en nu verder met me welverdiende biertje, proost
 
Moet je hier doen;


U heeft een aanvraag ingediend bij Onderdelenzoeker.nl.
Deze aanvraag is bij de demontagebedrijven bekend onder nummer: 14697

Uw aanvraag betrof een : Suzuki Gsx 11--
Onderdelen :
remklauw links voor


Wanneer er een demontagebedrijf is dat het door u gezochte onderdeel op voorraad heeft, dan ontvangt u hiervan een E-mail.
Sommige demontagebedrijven geven echter de voorkeur aan telefonisch contact, en zullen u dus bellen.

Wilt u uw aanvraag weer verwijderen, klik dan hier , of op 'Mijn Aanvragen' op onze website.

Wilt u weten naar welke demontagebedrijven uw aanvraag verstuurd is , klik dan hier.


Wij bedanken u voor het gebruik van Onderdelenzoeker.nl

Heeft u vragen of opmerkingen over de Onderdelenzoeker,
stuur dan een E-mail naar: info@onderdelenzoeker.nl



COPYRIGHT ONDERDELENZOEKER.NL 2005
 
In Enschede een nieuw project voor de winter opgehaald: GS400-lowtail uit 1983.

Acties:
luchtfilters plaatsen & afstellen
accubak monteren
elektrische componenten binnenin frame plaatsen en elektra aansluiten
zadel fabrieken van oud ponyzadel :)
achterspatbord, verlichting en nummerplaat plaatsen.
Tank wordt gespoten, waarschijnlijk zwart.

Dat gaat hoofdbrekens kosten om er wat moois van te maken

en wat heb je ervoor betaald dan? en als hij klaar is wat ben je dan lichter gemaakt door die fiets?


http://img342.imageshack.us/img342/7866/139983201hh.jpg ((Afbeelding))
:)
 
en wat heb je ervoor betaald dan? en als hij klaar is wat ben je dan lichter gemaakt door die fiets?
:)

Fiets zelf was E200. Is motorisch helemaal over de kop geweest, is stilgevallen verbouwprojekt. Alles is afgesteld, nieuwe nokkenas, goede banden, ketting, tandwielen, rijmschijven, the works.

Actielijstje heb je gelezen. Heb tot nu toe enkel nog maar een goed paardenzadel gekocht voor E35. Zoek nog een achterspatbord, ben aan 't overleggen voor korte luchtfilters, en zal iets gaan fabrieken om verlichting op te monteren. Moeten beugels aangelast om e.e.a. te kunnen plaatsen. Valbeugels voor verzetten pedalen.

Schat dat er nog zo'n E150 bij op komt. 8-)
 
Fiets zelf was E200. Is motorisch helemaal over de kop geweest, is stilgevallen verbouwprojekt. Alles is afgesteld, nieuwe nokkenas, goede banden, ketting, tandwielen, remschijven, the works.

Actielijstje heb je gelezen. Heb tot nu toe enkel nog maar een goed paardenzadel gekocht voor E35. Zoek nog een achterspatbord, ben aan 't overleggen voor korte luchtfilters, en zal iets gaan fabrieken om verlichting op te monteren. Moeten beugels aangelast om e.e.a. te kunnen plaatsen. Valbeugels voor verzetten pedalen.

Schat dat er nog zo'n E150 bij op komt. 8-)
 
Hoi,

iemand nog een idee wat voor filters er onder deze zitten?
bluesuzi6sz.jpg


Kwam de foto toevallig tegen in het begin van topic 1, en deze zouden me wel erg goed passen onder mijn machientje.

Maar heb geen idee van merk en model, betrouwbaarheid en prijs...
 
Dat zijn open kelkfilters

Maar monteren? Ik zou het niet doen, ze zuigen vocht aan en je krijgt ze heel moeilijk gesteld.
Doordat alles open is zuigt het vliegen en alles naar binnen ->> verstopping. Wel te voorkomen door er een netje voor te spannen, maar de luchtdoorlaat is dermate groot, je krijgt dan zo'n ding niet harder aan het lopen dan 200/220 km in de twee uur.
 
Ik heb nog 4 39 mm losse filters, type power master, liggen voor o.a. Honda H 100 xl 100 sa/sz MTX 125, mbx 125, xl 125, xl 125 rc, cg 125, cb 125 rs, cb 550 k3/f cb 750 k 1-3
kawa z 400j1 12/13 Z 550 A1/A2/A3/C1/C2/D1, Z 650
Suzukie DR125 sz, gs 550
Yamaha dt125, xt125

39 mm filters, 4 stuks en nieuw.
 
Van de week een paddoc stand gekocht bij motozoom voor weining echt een top ding... lijkt net echt *D
full
Maar toen ik naar mijn achterbrug keek dacht ik "dat kan dikker" iemand verstand van het plaatsen van een andere achterbrug, type en waar je op moet letten ..?
 
Ik denk niet dat dat dikker kan.
Want dan wil ook een dikke band
En dan loopt je ketting niet meer in lijn.

Ik heb zelfde paddock's, alleen dan 2 maal, kan voorwiel en achterwiel gelijk van de grond af tillen zo, gebruik ze ook voor winterstalling
 
Als de eerste nachtvorst eraan komt , -1 is voldoende
Check je accu of er genoeg accuwater in zit, zo niet dan vriest ie direct kapot.
Is je accu nog relatief nieuw (jonger dan 2 jaar) zet um aan de druppellader
Of als je van de winter niet rijdt, haal um er VOOR de nachtvorst onderweg en vul um bij en zet um in een warm hoekie op de vliering ofzoiets
Je wil doorijden en je accu is oud? Dan na de nachtvorst, nog 24 uur niet gebruiken, dan starten, gaat dat vlot, dan is er niks aan de hand, gaat dat taai of traag, dan een nieuwe ophalen, 2004 = 2004 prijzen, 2005 = 2005 prijzen, elk jaar wordt alles duurder.
Weet je op voorhand dat je van de winter niet rijdt, en na de winter een nieuwe nodig hebt? Dan voor einde van het jaar nog een nieuwe halen en een fles Zwavelzuur, accu droog wegzetten, en na de winterstop vullen en rijden maar.
Prijzen accu's, dealer 50 - 60 euro, op de motormarkt in december 27 euro voor een doorsnee VS intruder, Honda CB 750 klasse 17 euro 95, zoveel scheelt dat.
Mijn GSX 1100 loopt op accu's van..............11 euro 95, gewoon kopen als de markt het goed aanbied is dat, heb nog drie droge op reserve staan, kan nog wel een paar jaar voorruit (14 ampere accu's)

De accu van mijn ene auto was haast aan het einde van zijn leven, vorige week dat ene nachtvorstje i.c.m. 3 dgn niet gestart, was genoeg om um dood te laten verklaren, is maandag dus een nieuwe ingekomen

Bijvullen doe je NIET met Zwavelzuur maar met gedestileerd water (accuwater) bij elke pomp te koop, 1 euro de fles van een liter geloof ik, wel ff controleren.

Zwavelzuur is ALLEEN voor nieuwe droge accu's
 
Hulzie, thanks voor de tip onderdelenzoeker.nl!! :}
ik ga nog wel wat meer spulletjes nodig hebben namelijk..

enne wat betreft die accu's, wanneer en waar is die motorbeurs?
en vul je een droge nieuwe accu met alleen zwavelzuur, of een combi van zuur en ged.water? en waar laad jij zo een nieuwe mee op? want ik heb wel es gehoord dat als je dat verkeerd (te veel ampere) doet dat dat niet zo best is voor de levensduur...

thanks again
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan