Suzuki GSX-8S

Mooie motor, ik denk dat ik er eens een proefritje mee ga maken, waar kun je ’m het beste mee vergelijken, een MT-07 of een MT-09?
 
True story! Met die van Rene een avondje op pad geweest begin vorige week, vorige week vrijdag gelijk een aangeschaft en hoop dat hij einde deze week word afgeleverd (motor was in voorraad, alleen kenteken aanvragen).

Wheelies zijn ook heel makkelijk, zelfs in 3 nog omhoog komen als je flink clutch dumpd. Soms wel snel/lang in de toerenbegrenzer als je hem in 2 omhoog wil houden op 12 o clock, daarna loopt hij wat rauw dus denk beetje olie te kort als je zo lang op 1 wiel rijdt.

Verder weinig over te vertellen nog afgezien van dat ik ca 100km ermee gereden heb en bijzonder blij verrast was! Reed hem alsof ik er al 10jaar mee reed en dat terwijl hij niet eens van mij was, dus verreweg van gek mee gedaan of randjes opgezocht. Rijdt heel makkelijk, meer dan genoeg bruikbaar vermogen voor het doel van de motor (ding is ook echt totaal niet langzaam). Quickshifter werkt heel fijn, verschillende rijmodussen ook echt merkbaar en zinvol. Voor mij persoonlijk wat me opviel / wat te zeiken moet hebben is dat hij voor mij iets meer voorover zou mogen staan. Maar dat is makkelijk op te lossen, eerst maar de mijne ophalen en uitgebreid ermee rijden verder. Best veel motoren mee gereden (veelal oude Suzuki's) maar had oprecht ineens weer plezier in motorrijden. Vandaar ook de keus gemaakt om er ook een aan te schaffen.

Voor mij het beste vergelijk / uit te leggen. Of je koopt een porsche 911 (gsxs/r 1000) met een bak vermogen die je eigenlijk niet kan gebruiken en dus snel verveeld want ook met 170km/h denk je stil te staan, of je koopt een Clio Rs (gsx8s) achtig iets die in feite net zo hard loopt maar je met 170km/h ook echt het gevoel hebt dat je hard gaat.

Mbt wheelies is grapje natuurlijk hahahah @ Rene :P xx.
 
Heb dezelfde ervaring met de GSX-8S. Ik heb nu een GSX-S1000 uit 2022, maar voor 60-wegen binnendoor is de 8S echt veel leuker om te rijden. Je kan goed aan het gas hangen, geeft veel vertrouwen en je hebt echt het gevoel dat je stevig door rijdt. Dat gevoel heb je niet zo snel op de GSX-S1000 dat je alles eruit haalt. Boven de 100 is hij ook nog verdomd snel, ondanks dat het niet zo snel voelt. Verwacht echter dat dat eerder ligt aan het gebrek van motorgeluid in vergelijking met de GSX-S1000.
 
Terug
Bovenaan Onderaan