SV650S of Fazer600

Ralfonso

Die hard MF'er
3 jan 2002
529
0
Gouda
Aloha,

kwil motor kopen, is m'n eerste. Twijfel nog tussen Suzuki SV650S en Yamaha Fazer 600. De SV650S vind ik echt het mooist, maar de Fazer lijkt mij beter voor langere ritten en veel bagage. Ik heb geen auto dus moet mijn motor betrouwbaar en niet al te onderhoudsintnesief zijn. Wie heeft ervaring met deze bikes?

M@zzl!

die
sv_girls.jpeg
of die
Fazer600.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Soes heb ik geen ervaring mee, Fazer heb ik 's een keer gehuurd en er toen 300km mee gereden. Reed goed, stuurde strak, ik vond hem alleen aan de kleine kant. Dit merkte ik vooral doordat ik last kreeg van mijn knieen en heupen (kan ook ouderdom zijn natuurlijk ;) )
 
[offtopic] waarom wil je dan een fazer 1000 Sjoske :? heb je dezelfde problemen als op een 600 toch? [/offtopic]
 
Volgens mij heb ik nog ergens een artikel liggen met een test tussen die twee motoren.

Ik zou duidelijk kiezen voor de SV. Maar goed... Ik ben bevooroordeeld.

De SV is een twee cilinder (mooier geluid, en ander motorkarakter). Niet zo veel toeren en topvermogen als de Fazer. De SV vind ik wel beter sturen, wiebelt minder dan de Fazer.

Bagage is geen probleem op de SV. Tanktas of topkoffer werkt prima en geeft niet echte nadelen met het rijden.

Tot de 65.000 km heeft mijn motor alleen maar z'n beurten gehad en nooit iets echt geks. Maar nu is het blok vervangen. Dit koste € 900,-. Dat is dus eigenlijk alles.

Ik zal kijken of ik het artikel kan vinden en scannen.
 
Proefritten maken lijkt me het beste, zijn erg verschillende motoren (qua karakter).

Ik zou voor de SV650S gaan, puur op gevoel, ik vind dat ding echt super mooi en ik hoop dat dat m'n volgende motor wordt maar daar heb ik het budget helaas nog lang niet voor.
 
Gewoon kopen wat jij mooi vind,anders krijg je iedere keer dat de mooie (niet gekozen)motor naast je staat bij een stoplicht een natte plek in je broek en daar gaat motor kleding zo van stinken.
m.a.w.je krijgt eerder spijt van een verstandige keus dan van een emotionele(aaah,wat is ie mooi he,had ik maar)
 
Ik heb op beide motoren gereden en vond ze allebei wel ok. Heb nu zelf een SV, prima motor.

Ik denk zelf dat de SV ietsje sportiever is (en er in ieder geval sportiever uitziet) terwijl de Fazer gewoon sneller is. Bagage lijkt me op beide motoren geen probleem. Ik weet niet wat een Fazer kost, maar misschien dat dit een doorslaggevende factor kan zijn.

Welke keuze je ook maakt, echt misgokken kan je niet ;)
 
Fazer is meer all-round. SV meer een speelfiets.

Overigens kan je met de Fazer wel zeer sportief rijden. Verscil zal wel vnl. tussen 2- of 4-pitter zitten en de zithouding.

Kortom... beide proefrijden.
 
[offtopic] waarom wil je dan een fazer 1000 Sjoske :? heb je dezelfde problemen als op een 600 toch? [/offtopic]

Nope, de 1000 is net een slagje groter. Precies genoeg ;) :)

(Zoals Sjaap dus ook al zei :z )

Op zondag 26 mei 2002 23:49 schreef Hellraiser het volgende:Is dat nu wel of niet het geval :? Ik had er pas een discussie over met een collega, die zelf op een 600 rijdt. Ik was van mening dat het frame van de 1000 hoger is, maar...

Ik heb op beide gereden, wel moet ik daar bij zeggen dat ik op de 1000 niet zover heb gereden.

Gevoelsmatig zeg ik dat de 1000 groter is, maar het kan ook zijn dat deze een iets andere zit heeft. Ik kan vaak al vrij snel merken of een fiets te klein is of niet, ik krijg dan al snel een stijf gevoel in de heupen.

 
Laatst bewerkt:
bekijk ook 's de post van B2:

http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=4861 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=4861)
 
Ik persoonlijk ben een fan van het 2 cylinder geluid. Over de lange ritten; met een SV kan je net zo makkelijk naar Italie als met een Fazer hoor. Maak je daar maar niet druk om.

Er is in de KicX een vergelijk van deze twee fietsen en als ik het goed herinner kwam de SV er uit als een goede / toffe speelfiets maar was de Fazer net iets makkelijker te rijden.

Maar ik zou gaan voor de V-power, V-power Ruelzzz :}
 
Het beste is natuurlijk om ze beiden een dagje te huren en er dan ook een hele dag op te rijden. Ik stond voor dezelfde keus (de zr7s was trouwens ook nog een optie voor mij) en heb op beide motoren een ritje van 500km gemaakt.

Zelf heb ik voor de sv650s gekozen. Lange ritten zijn, voor mij, prima mogelijk. Ik ben er al een paar keer een hele dag mee wezen rijden (ca 9 uur achter elkaar met drie keer een pauze van 10 minuten om wat te drinken) zonder ergens last van te hebben.
 
Ik heb sinds januari een SV650S (zilver) en gebruik hem dagelijks voor woonwerk verkeer en dergelijke. Ik vind de SV iets beter zitten dan de Fazer (is persoonlijk). Ik heb er nu bijna 10.000 km opzitten en nog geen problemen gehad. Laatste beurt (6000 km) koste me Eur 100. Ik vind het de ideale motor, het maakt niet uit met welk weertype.
 
Aloha allemaal,

bedankt voor de reacties en ik laat jullie natuurlijk weten welke het is geworden. Het maffe is dat de SV650S er in de reclameboekjes best aardig uitziet, maar als je er eenmaal voorstaat of er op zit is ie nog veel mooier. Bij de Fazer is dat precies andersom. Als ik hem in de folder zie denk ik "wat een gaaf ding", maar als je hem in de winkel of op straat tegenkomt valt dat bestwel tegen.... Ik mag 18 juli pas afrijden ;( dus met die proefrit moet ik nog ff wachten.

M@zzl!
 
Laatst bewerkt:
bekijk ook 's de post van B2:

http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=4861 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=4861)

En voor de records: ik heb, ondanks dat de meesten de SV aanraadden, toch gekozen voor de Fazer, er zit gewoon meer pit in en naarmate je er langer mee rijdt, hoe mooier je hem begint te vinden (niet zo mooi als de SV maar die vind ik dan persoonlijk ook lang niet zo mooi als mijn betreurde T-Cat).
De overstap T-Cat -> SV was naar mijn gevoel -dus pas na de proefrit- een stap achteruit in hetzelfde sportieve genre.
 
Voordat men zich afvraagt waar ik blijf: Fazer!! Ik ben en blijf tenslotte bevooroordeeld ;)
Is een heerlijk motor en doet gewoon alles wat jij wilt.
 
Op de SV gaan lange ritten prima. Ben vorig jaar in 1 ruk vanuit zuid-Frankrijk terug naar Zoetermeer gereden (1350km). Ging prima met 140/150 km/h. Na 28.000 km nog geen rare reparaties gehad. Laat je niet misleiden door de 70pk, van 0-150 is een SV echt snel.
De fazer rijd natuurlijk ook prima, dus ik zou de motor kopen die je het mooiste vind (SV is toch mooier).Natuurlijk wel eerst ff slagen. ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan