SXV Topic 7!

HayeSM

MF veteraan
14 dec 2009
2.321
0
30
En.. Deeltje 7 alweer!

Oudere topic's
Aprilia SXV
Aprilia SXV deel 2
sxv topic III = 3
SXV topic 4!
SXV Topic 5!
SXV Topic 6!Aprilia SXV [supermotard], RXV [enduro], MXV [cross] en de SMXV [fabrieks sm] lijken op elkaar, maar dat is dan ook alles.
Zo heeft de SXV een bredere achterbrug voor de bredere velg en een langere uitgaande as om de ketting meer ruimte tegeven zodat deze niet tegen de band aanloopt.
De sxv heeft standaard een radiale rem met een zwevende braking remschijf.
De MXV en de SMXV alleen de 2 cilinders gemeen met de andere 2 modellen, en zijn voor de rest compleet anders (bijvoorbeeld een kickstarter en geen externe olietank meer)
De SMXV is een compleet race klaar monster, waar vdb zelf ook mee rond scheurt.
Zowel de MXV als SMXV zijn (nog) niet op kenteken te krijgen. De bekende problemen van de SXV/RXV zijn verholpen bij de MXV, het blok heeft geen problemen met een volledig race seisoen. Daarbij komt dat het blok van de MXV ook nog eens meer pk's eruit perst dan de oude SXV.

de SXV/RXV is sinds 2006 in de winkel te koop.
De eerste modellen 2006 en begin 2007 hadden wat kinderziektes; zo was er de oranje seal die kapot ging zodat er water bij de olie kwam en er geen smering meer was. Een reseal is dan de enige oplossing. Ook de startmotor is een onderdeel wat bij veel mensen kapot gaat, wanneer de motor goed afgesteld staat (dmv een tuneboy/axone) start de motor bij de eerste poging, en doe je jaren met een startmotor. Zaak is om de startmotor niet te over-belasten, en tijdig te laten afkoelen.

De (S)MXV is nog vrij nieuw op de markt, deze is sinds 2010 te krijgen (de MXV al wat langer dan de SMXV) De eerste ervaringen met deze machines zijn zeer positief, er zit meer power in, met een lager gewicht.

Er zijn een aantal vooraanstaande bedrijven/particulieren die veel kennis hebben over de XV motoren. Deze mensen gebruiken de nieuwste onderdelen van Aprilia, en bij een reseal/revisie hebben ze verscheidenen modificaties ter beschikking die de betrouwbaarheid een heel stuk omhoog krikken (zoals bijvoorbeeld het CNC'en van een o-ring tussen de carterhelften) Natuurlijk staat en valt alles met onderhoud, dus ook dan nog gewoon elke +-500/1000km olie vervangen! (10w60, 1250ml engine, 10w60 kan ook voor de bak, maar dan 550ml (orgineel is er iets anders voorgeschreven voor de bak)
how to bak-/motorolie verversen
en nog een handig truukje
En een uitleg over een catch can systeempje

DE 'XV monteurs
EF-technieks
GWR race engines/alice racing
Paul Calvert aka Cal
(in Amerika zitten er nog een aantal, deze zijn ook te vinden op het aprilia forum; Allen Noland en Amauri Nunez)

Nog wat linkjes met alle informatie omtrent de 'XV's.
How to... oliewissel, dashreset, ect, ect
Algemene SXV 'Wikipedia'
manuals en workbooks

en natuurlijk HET Aprilia Forum

En een paar Do & Don'ts.. (geschreven voor de rxv, maar veel geld ook voor de andere XV's)

Er zijn een boel aftermarked spulletjes te krijgen, de ene winkel duurder dan de andere, en niet zoveel tweedehands, maar het is er wel. Bij de uitlaten zijn er verschillende opties; een Silmoto (dual en single), een akra, een gpr of natuurlijk de standaard pijp. De silmoto en akra zijn er beide in rvs en in titanium. De silmoto (single) is erg luidruchtig, in de zefde style als de orginele (op de eind pijpjes na) De dual outlet is iets stiller, hier kunnen de orginele pijpjes wel op. De Akra is een side-mount pijp, met een donkerder geluid. Over de prestaties is veel discussie, de een wil een Silmoto, de ander een akra (scheelt beide ongeveer 6-7pk met standaard) Wanneer er een andere uitlaat wordt gemonteerd dient er ALTIJD een andere mapping te worden geladen!!!

De SXV is een iets zwaardere supermotard (125kg) Standaard prima mee te rijden, maar voor een kort kartcircuit zijn er een aantal handige modificaties zoals een ander setje kroonplaten (andere offset en balhoofdshoek), Sachs veerkit (voor en achter, achter is eigenlijk noodzakelijk wanneer er mee geraced wordt, voor is standaard vrij goed), Kortere achterbrug en een 16,5" voorwiel. Natuurlijk allemaal niet noodzakelijk, maar dit zijn een aantal aanpassingen waar de top coureurs mee rijden.

Een aantal web-winkels waar veel (poser) spul te krijgen is:
af1-racing
Corsa Italia
Alice-Racing
HP-moto
MotostranoPaar users met aprilia's:AlcoSXV
Alco
Eindhoven


HayeSM
Haye
Enschededjpacha
Birger
Schoten (Belgie)


B-art
Bart
Borculoljfrence
Frank
Soerendonk - EindhovenZildalanx
Nootdorp


Dennis776
Dennis
Den Haag


Haagie030
Kevin
Utrecht


m_a_r_c_o
Marco
Utrecht


rick-07
Rick
Veldhovenmertsxv
MertTBW
Thom
Zutphen


Webbe
Shane
Uitgeest


1000ka5e
 
Laatst bewerkt:

HendrickxGT

MF'er
23 mrt 2010
153
0
27
Valkenswaard
@ Koekeroe: Nog terugkomend op het vorige topic bericht.
Hoe is de staat van de gehele motor? En de staat van het blok wat er nu onderzit?
Is dit blok al geholpen aan zijn kinderziektes?
 

B-Art

MF veteraan
25 nov 2002
4.284
0
Bezoek site
Ik heb m'n vering geserviced, low friction keerringen in de voorpoten + andere setting en veren bij voor en achter. Verder nieuwe olie en hij is weer klaar :)