(Te) Hard rijden in het buitenland

Erik

MF'er
31 mei 2001
68
20
In juli ga ik naar oostenrijk/zwitserland/italië en ik vraag mij af hoe daar omgegaan wordt met mbt de snelheid. Vorig jaar in Italië heb ik mij verschrikkelijk kunnen uitleven.
 
Dank voor de snelle reactie. Dit is de officiële versie, maar ik ben benieuwd naar de pakkans. Wanneer ik in Nederland (Flitsland) te hard rij weet ik wat mij te wachten staat. In Italië rijden ze allemaal als gekken en niemand die denkt, daar moet wat aan gedaan worden. (lees: Daar valt geld te verdienen)
 
Hee Erik,

Ga jij toevallig naar de Dolomieten? Ik ga n.l. in sept naar Italie *)

Ik hoorde dat je in oostrijk moest oppassen maar dat de boetes beduidend lager waren als in Nederland.
 
Je moet soms in Duitsland al oppassen. Ik ben daar eens geflitst en dacht acht die sturen ze toch niet op. Mooi wel dus :( krijg je een boete van 60dm plus een gratis foto waar mijn vriendin d'r oogjes waren afgeplakt met een zwart balkje *D
 
Vorig jaar in de Dolemieten geweest, zeer goed brommerrijden. Volgens mij het perfecte land om te rijden. Ik zat net te lezen over te topsnelheid van een Escort, daar kom je "gewoon" een subaru 555 tegen die wel ff een wedstijdje wil doen, wie het eerst boven is... Hoezo stoplichtsprintje? Dit jaar oostenrijk, volgens gebruiken ze daar regelmatig de lasergun, maar ik vraag me af wanneer, hoe en gevolgen.
In Duitsland al regelmatig geflitst, van voren hahaha.
In Frankrijk wel eens aangehouden met een mini, op een provinciale weg waar 110 was toegstaan met 50 km te hard. Ik spreek geen woord frans, maar die agenten, konden zelf ook niet geloven dat een mini dat kon halen. (Makkelijk, maar ja, die taal hé) Zou 900 FF gaan kosten, betalen met creditcard was mogelijk.
 

hehehe, dan moet ik toch gaan op passen. Ik heb nog wel eens de neiging om ff de fiets naar de 200 door te trekken *D
En op een fikse boete zit ik stiekum en eigelijk niet te wachten *D

 
In Italië mag werkelijk alles. Je wordt gewoon raar aangekeken als je niet asociaal rijdt met een motor.

Like it! :+
 
ik vraag me af hoe ze weten naar welk land de boete te sturen?
Ok, als ze je laten stoppen ben'k gezien, maar flitsen.. 'k Kan me moeilijk inbeelden dat gans Europa unieke nummerplaten (= belgisch) gebruikt.
Of zien ze't aan de volgorde? (België heeft bijvoorbeeld 3 letter + 3 cijfers)
Ik heb namelijk NIET iets als jullie Nederlanders dat het land duidelijk maakt verder.. GEEN B ofzo erop dus :)
 
We zijn vrij vaak in italie, je hoeft eigelijk nooit op je snelheid te passen behalven als ze aan de weg bezig zijn ... die boetes zijn dan ook niet leuk meer :( .. maar ach wij hebben der nog geen gehad :)
 
Heren, kijk eens op motor.pagina.nl!! daar vind je een overzicht van bijna alle wetgevingen in europa. Vooral snelheden en boetebedragen zijn natuurlijk erg intressant.

groeten
 
Activiteit
Momenteel is niemand een reactie aan het typen
Terug
Bovenaan Onderaan