• Hoi Bezoeker, we hebben nieuwe functionaliteit toegevoegd aan het Techniek forum. Lees hier meer.

te veel olie?

Anonieme gebruikert

MF veteraan
6 jan 2005
1.537
0
Ik heb daarnet vlak voor sluitingstijd m'n motor bij de dealer gehaald, motor heeft net een grote beurt gehad.
Daarnet eens een ritje mee gaan maken en tot een aantal verontrustende conclusies gekomen. Als de motor goed warm was gereden kwam me nogal een rare geur tegemoet. Toen ik stopte, bleek er vloeistof aan de rechterkant bovenop het blok te liggen, waarschijnlijk olie, want het rookte nogal. Er kwam een geur van verbrand rubber af (de rubbertjes die de bougies afdekken in combinatie met hete olie?)
Blijkt ook dat er na enkele ogenblikken stilstaan al een plasje olie onder de motor ligt. Nu zegt m'n broer dat hij dat met z'n crosser ook al heeft gehad. Volgens hem ligt het eraan dat er teveel olie in de motor zit, en stopt het eens het oliepeil normaal is. Op zich allemaal niet zo'n probleem (als zijn verhaal klopt natuurlijk), maar ik heb daarnet ook gemerkt dat de rechterkant van m'n achterband helemaal vol met olie hangt. Spekglad en levensgevaarlijk dus.
Klopt het verhaal van de teveel olie, of is hier iets anders aan de hand. Ik zou het gewoon aan de dealer kunnen vragen, maar die is pas maandag weer bereikbaar en ondertussen rij ik wel mooi met een spekgladde band rond.
 

v.d.v.

rim-master
3 mei 2003
16.676
179
53
oirschot
Als je je peilglas of peilstok bekijkt dan weet je toch of er teveel in zit :?
Wel erg slordig van je dealer -O-
 

Anonieme gebruikert

MF veteraan
6 jan 2005
1.537
0
Oliepeil begint het minimum al te naderen, blijkbaar lekt er olie uit de afsluitdop onderaan de motor. Hopelijk zit er morgennamiddag nog genoeg in om er mee tot bij de dealer te rijden en hem stante pede te verplichten het probleem op te lossen.
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
0
52
Houten
Je bent wel héél dom als je met een olie lekkende motor naar je dealer terug wil gaan rijden. |( Bel ze op en vraag of ze hem op komen halen bij je thuis?
 

Gais

MF veteraan
11 jun 2001
4.762
0
32
Hilversum
:^ Als er zoveel olie op je band kan komen zou ik er geen meter meer mee rijden.
Zijn ze niet gewoon vergeten iets vast te draaien?