Thundercat klik startmotor

H-I-A-1981

MF'er
31 mei 2016
33
0
Beste mensen,

Als ik op de startknop van de yzf 600 druk hoor ik klik. Soms na vele malen proberen start die wel. Accu lijkt goed 12,6 en ook bij accu op de lader is de klik er nog. Overigens bij het omzetten van het contact hoor je vanuit de stator altijd al eventjes een hoop geklik, Maar dit lijkt echt bij de accu vandaan te komen. Of is het de startmotor? Of toch de stator?
Iemand tips hoe ik dit kan testen?

Dank.
 

Hanzzzz

MF veteraan
3 dec 2002
5.143
39
Soest
Ik denk dat je start relais kapot is. (ingebrande /vervuilde contacten)

Bij het aanzetten hoor je vaan de benzinepomp druk opbouwen
 

midlifecrisis

MF veteraan
4 jan 2011
13.808
419
57
Enkhuizen
controleer even of het startrelais doorkoppeld als je op de startknop drukt.
de 2 dunne draadjes bedienen het relais vanaf de startknop, de 2 dikke worden dan doorverbonden.
Indien de 2 dikke niet worden verbonden is waarschijnlijk je startrelais kapot.
1 dikke komt vanaf de accu (plus) de andere gaat rechtstreeks naar de startmotor.
 

v.d.v.

rim-master
3 mei 2003
16.788
218
53
oirschot
Meet de accuspanning eens op het moment dat je start.
Het kan zijn dat je accuspanning inkakt als de startmotor moet gaan draaien.
 

H-I-A-1981

MF'er
31 mei 2016
33
0
@midlifecrisis wellicht noob maar hoe controleer ik dat?

@rimmaster ga ik doen
Zal start relais kopen en vervangen.
 

midlifecrisis

MF veteraan
4 jan 2011
13.808
419
57
Enkhuizen
@midlifecrisis wellicht noob maar hoe controleer ik dat?

@rimmaster ga ik doen
Zal start relais kopen en vervangen.

Op de dikke (➕) kabel komende van de accu, gaande naar het startrelais staat al spanning, bij het indrukken van de startknop moet er ook spanning op de 2e dikke kabel komen te staan.
Die gaat naar de startmotor.
Je hebt een multimeter begrijp ik in je OP.
 

magnamaniac

MF fossiel
25 jul 2002
25.400
275
tussen maas en waal
www.magnamaniac.com
Beste mensen,

Als ik op de startknop van de yzf 600 druk hoor ik klik. Soms na vele malen proberen start die wel. Accu lijkt goed 12,6 en ook bij accu op de lader is de klik er nog. Overigens bij het omzetten van het contact hoor je vanuit de stator altijd al eventjes een hoop geklik, Maar dit lijkt echt bij de accu vandaan te komen. Of is het de startmotor? Of toch de stator?
Iemand tips hoe ik dit kan testen?

Dank.
Ook even meten tijdens een startpoging en de uitslag daarvan hier posten.
 

H-I-A-1981

MF'er
31 mei 2016
33
0
Heb "alles" doorgemeten. Accu is goed. Relais niet. Deze vervangen en nu is alles ok. Dank Allen voor de reacties.
 

Zot

De botte fuckman
28 mei 2002
36.468
1.332
www.snelmotoren.nl
Kans was groot, oordelend over de klachtentopic's aangaande tikkende relais was de kans 9:1 ongeveer :P


Ik heb nergens gezien dat je de uitdaging aan gaat, zoiets roepen nadat de uitkomst bekend is.... da's te makkelijk, je krijgt helemaal niets :P
het enige juiste antwoord was al heel lang geleden geven door ikke