tikje bij inschakelen

1 sep 2001
103
0
#1
Ik heb van de week een kawa zx7r gekocht,
maar nou zit ik met het volgende:
bij het in zijn één zetten maakt ie
zeg maar een sprongetje naar voren
en tevens al rijdend vanuit zijn vrij
naar zijn twee is een TIK hoor baar.
Bij de dealer zeggen ze dat dat komt
omdat de ketting tegen de achterbrug
aanslaat bij het schakelen en dat dit
normaal??????? is. lijkt mij echter
niet.... wat denken jullie hier van????
 
1 sep 2001
103
0
#2
ik zal me trouwens nog effe netjes voorstellen:
ben sander en rij sinds een paar dagen in de omgeving van rotterdam rond op een kawa zx7r
uit 1999 met bsm demper en dynojet kitje.
en dit is mijn eerste motor dus alle info welkom.
:]
 

Scarface

MF veteraan
4 aug 2001
2.327
0
41
www.motormaf.nl
#3
Klinkt normaal zoals je het omschrijft hoor.. Tenminste, ik ga er vanuit dat je niet gelijk 10cm naar voren schiet als je \'m in de 1 zet :)

En natuurlijk welkom op dit forum!
 

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
0
#4
Volgens mij is dit normaal, mijn fiets maakt ook heel klein sprongetje voorwaarts als ik van vrij in 1 schakel en bij de eerste 2 versnellingen is een klakgeluid vrij normaal, is tenminste ook zo bij mijn fiets.

Welkom nog btw. :)
 
16 okt 2001
15
0
#7
Als de motor koud is is dat erger, dat komt door plakkende koppelingsplaten. Als je kromme koppelingsplaten hebt (veel wheelien, burn outs) dan komen de platen moeilijker vrij, en krijg je ook die tik mee bij het inschakelen, maar zal het schakelen ook stroever gaan (bij koude en warme motor).
Een klein tikje voelen is meestal wel normaal.