tips voor aanschaf

Hondafreak

MF'er
17 jul 2001
106
0
A'dam
goede dag,

Ik ben 1 van de vele slachtoffers van de 25kw regeling maar goed , binnenkort (paar maandjes) gaat mijn rijbewijs over op groot , en dan wil ik dus ook een nieuwe motor. Ik rij nu een HondaCB500R die best aardig rijd al is het maar een 25 kw. Ok , ik zat dus te denken om hierna een HondaCBR600R te kopen , maar nou vraag ik me toch af of ik dat wel zou doen , heeft iemand ervaring met het 2001 model (zowel goede als slechte) of tips over (misschien wel betere , snellere , vettere) gelijksoortige motoren ook al is het geen honda ;) ...........dan hoor ik het wel , mzzl *D

[ Dit Bericht is bewerkt door: Hondafreak op 2001-07-19 23:21 ]
 
samenvatting van verdere posts:

Iedereen met een suzuki gaat nu roepen GSX600R
Iedereen met een honda gaat nu roepen CBR600
Iedereen met een kawasaki gaat nu roepen ZX6R
Iedereen met een yamaha gaat nu roepen R6 :+

ga proefrijden, niemand kan je verder helpen... iedereen is blij met zijn machine omdat het allemaal goede keuzes zijn. Alleen jij kan nu beslissen welke het meest geschikt is voor jouw.
 
http://www.motormaniacs.nl/

http://www.sportbikeonline.com/r6.html


http://www.cyberphilly.com/r6/bbs/index.html

Tja wat zal ik zeggen ik heb een 92 CBR gereden en nu heb ik een 99 R6, er zit een wereld van verschil tussen de motoren, maar ik zal niet zeggen, dat ik de een beter vindt dan de ander qua rijgedrag.
Ze zijn verschillend.
Voor mijn gevoel ben ik nu na zo'n anderhalf maand nog niet echt goed gewend aan de R6, dat ding kan veel meer dan dat ik er nu uithaal, De CBR is altijd een erg betrouwbare goedaanvoelende zeer prettig rijdende motor geweest, waarmee ik op de weg dezelfde bochten even plat haal dan nu met de R6, maar de R6 kan veel meer als je de wegen (cirquit) hebt om het er uit te halen.
Wat ik tot nu toe uit de 2001 testen gehaalt heb ik zeer kort samengevat. De CBR is een degelijke sportieve motor, waarmee je op het cirquit maar ook met een vriendin achterop (touren) zeer gelukkig kunt worden, maar na verloop van tijd, dus, als je zeer goed kunt rijden saai kan worden.
De R6 is een motor die supersportief is, maar is toch ook wel geschikt om lekker mee te rijden op de weg.
 
Ik heb een dag op een CBR 600 2001 gereden en het is een heerlijke fiets. Hij luisterd goed, maar heeft alleen de neiging om je uit te dagen zo van:
HE mietje durf je niet harder... (en dat continue)


Ik ben zelf 1.86m en kon er goed op zitten (Kreeg pas na 4 uur rijden kramp ;) )

Het was voor mij de eerste keer dat ik op een sportfiets zat en kan je dus helaas weinig vergelijking geven.

 
ok mensen bedankt voor de reacties , ik vroeg me dit af omdat ik zelf nog niet kan proefrijden op die dingen , en ik dacht al die ervaren rijders hier ( :} ) die kunnen me vast wel meer vertellen.......maar goed ik denk dat ik maar gewoon geduld moet hebben totdat ik zelf "groot" rijbwijs heb.....ik kan bijna niet wachten *D
 
Ik kan het me voorstellen.
Wat zal je schrikken als je voor het eerst op zo'n supersport rijdt en je vol aan het gas gaat hangen!! :} :} :}

En ik voor de keuze van je nieuwe bike kan inderdaad niemand je helpen. Je moet gewoon proef gaan rijden en rekening houden of je vaak iemand achterop wilt nemen of niet.....
 
Terug
Bovenaan Onderaan