Toerseizoen afsluitingsweekend 2018

KingCoder

Begeisterungsmeister [bəˈgaistərʊŋs-ˈmaistɐ]
9 jan 2002
11.362
54
51
Oss
www.habbiebabbie.net
Toerseizoen afsluitings weekend 2018

Zoals ieder jaar organiseren wij van "Hét MF Motorweekend" een toerseizoenafslutingsweekend, eind september. Al jaren doen we dat in Vianden omdat daar onze roots liggen, maar het nadeel is dat het Hotel bij de camping niet zo groot is en daarom iedereen verspreid zit. En het eten in het hotel was ook niet..... bijzonder. We hebben daarom besloten in 2018 wat anders te proberen en tijdens één van onze toerritjes afgelopen september kwamen we voor de koffie terecht bij Waldhotel Machtemes-Mühle, en niet alleen heeft dit hotel voldoende bedden (45) er is ook een camping bij en het eten is er een stuk beter. De afstand is vergelijkbaar met de afstand naar Vianden, 119km vanaf Whoopie Snacks;.Iedere MFér is welkom
Deelnemers of geïnteresseerden van Hét MF Weekend maar ook als je gewoon zin hebt er ff uit te zijn met de motor ben je welkom. Ben je van plan te komen, óók als je het niet zeker weet maar wel overweegt, meld dat dan even hier.

Wanneer
weekend vanaf vrijdag 28 september tot en met zondag 30 september. Uiteraard nóg leuker als je vrijdagavond al komt, dan maken we er een gezellige avond van en hebben we mooi een hele zaterdag voor een toertje. Overigens zijn er vaak al initiatieven om nóg eerder te komen. Meestal word dat in het topic aangekondigd en daar kun je bij aanhaken.

Waar
Duitsland, Eifel, Rheinland-Pfalz; Waldhotel Machtemes-Mühle, "gelegen in der Südeifel im romantischen Irsental, einem der schönsten Landschaftsstriche in Rheinland-Pfalz"

In ieder geval zul je ZELF je hotelkamer of campingplaats moeten boeken. Details op de site van het hotel.

Wat
Vrijdagavond komt iedereen zo'n beetje aan, op eigen gelegenheid of samen, whatever. Tentje opzetten of spullen in de kamer leggen, beetje ouwehoeren
Zaterdag leuk toertje rijden. Zaterdagavond, als het weer meewerkt de traditionele BBQ
Zondag via leuk toertje weer naar huis.

Routes
Routes (thanx @V FRed S ) kun je hier ophalen: (klik)

Inventarisatie
Inventarisatie eten aftermeet 2018

Deelnemers (interesse peiling, uiteindelijk zien we wel wie er komt)Afspraken
  • Zorg dat je motor in orde is: in een weekend (nood)onderhoud regelen gaat niet werken. Liever een beurtje van tevoren, zorg voor goede remmen: we gaan immers wel de bergen in. Twijfel niet over je banden: monteer gewoon nieuwe. Als je huidige banden nog redelijk of zelfs goed zijn kun je die altijd bij thuiskomst nog terugleggen en in Nederland oprijden. Zorg dat je geschikte banden monteert; met circuitbanden ga je het niet uitrijden bijvoorbeeld. Rammelt er wat, twijfel je over een olielekkage of je elektra; laat het fiksen! Echt, geloof me; als je ver van huis met panne staat, ook nog in een weekend, dan word je daar niet blij van en de andere rijders ook niet want omdat we in groepjes rijden en niemand laten stikken betekent stilvallen dat iedereen stil staat..
  • Iedereen wordt geacht deze tourrit zelfstandig te kunnen rijden. Dit houdt in dat je de route tenminste bij je hebt of in je navigatiesysteem geladen hebt. Ook kun je de route in een tanktas stoppen of in een routerol te bevestigen. Route beschrijvingen worden op aanvraag vooraf via de mail verstrekt.
  • De volgorde die bij het vertrek of na een stop ontstaat is de volgorde waarin we rijden, er wordt niet ingehaald, deze afspraak is kei en kei hard (echter zonder handhaving. Weet wie er voor je rijdt maar ook wie er achter je rijdt, wacht op ieder punt in de route waar twijfel kan zijn over de te volgen richting (kruisingen, splitsingen, rotondes) op de rijder achter je. Ga zo wachten dat je zeker weet dat degene die achter je rijdt jou ziet. Rij pas verder als je zeker weet dat je gezien bent. De rijder achter je zet zijn knipperlicht aan waardoor je weet dat hij ook die richting op gaat. Op deze manier raken we niemand kwijt.
  • Rij je eigen tempo. Laat je niet verleiden om de rijder voor je bij te sloffen want voor je het weet rij je boven je kunnen en vlieg je eraf... Vertrouw erop dat men wel op je wacht.
  • Laat je niet verleiden nét zo hard door de bocht te gaan als de rijder vóór je, rij je eigen snelheid
  • Rij voor jezelf. Bepaal zelf wanneer je kunt inhalen of oversteken, volg niet zomaar de rijder vóór je.
  • Rij baksteensgewijs (behalve in bochten), maar let op de onderlinge afstand en ga niet op de wegbelijning rijden want dat wordt door de sterke arm niet gewaardeerd.
  • Zorg voor een goede reis- bagage- ongevallenverzekering zodat jij én je motor door de verzekeringsmaatschappij vervoerd kunnen worden naar Nederland als dat onverhoopt nodig mocht zijn.
  • Iedereen die meerijdt in deze tourrit gedraagt zich als een nette motorrijder. Ook jij bent het visitekaartje van MF :W


Aansprakelijkheid bij "Toerseizoen afsluitingsweekend 2018
Initiators aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen en/of gebeurtenissen waarbij personen en/of voorwerpen zijn betrokken, zowel van deelnemers als derden. Elke deelnemer(-ster) rijdt geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid en dient tenminste WA-verzekerd te zijn (dit geldt voor zowel de persoon als de motor). Door uw inschrijving verklaart u nimmer de initiators aansprakelijk te zullen stellen voor handelingen door derden en/of schade voor, tijdens of na "Toerseizoen afsluitingsweekend 2018".
nb: De verantwoordelijkheid van motor-forum.nl op bij het beschikbaar stellen van het onlinediscussieforum.
 
Laatst bewerkt:

Ted

MF veteraan
5 sep 2003
17.279
1
45
Zwolle (Overijssel)
Bezoek site
Found it !

Zal ook wel een of paar dagen meer gaan dan VR tm ZO , even binnen "appartement"clubje nagaan hoe/wat, en wat mogelijkheden zijn daar, want verder zit je daar wel "im waldwald"