Tokico remklauwen gereviseerd en gecoat, o.a. Kawasaki ZX6R '95-'97

Rammelende Bak

Die hard MF'er
3 mei 2006
358
113
Deze remklauwen zijn voor mijn project helemaal gereviseerd. Daarna zijn ze slechts 3.000km gebruikt. De klauwen zijn helemaal uit elkaar geweest, gereinigd, gezandstraald (uiteraard niet op de pasvlakken!!) en zwart gepoedercoat. Voor het project waar ze op kwamen heb ik de letters "TOKICO" er af gevijld.

De klauwen zijn voorzien van gepolijste zuigers, nieuwe rubbers, goede remblokken (3000km mee gereden). De trilplaatjes zitten vast met inbusboutjes (in plaats van de altijd vast rottende kruiskopjes).

De hart-op-hart-maat van de ophanggaten zijn 62mm. Origineel Kawasaki nummer 430411498FE. Klik hier voor een lijst met andere modellen waar de klauwen op zouden passen. Volgens CMSNL zouden het diverse modellen zijn zoals ZZR600, ZXR750, ZX7, ZZR550, ZZR1100, ZX11 van midden tot eind jaren 90. Ik denk dat ze op nog meer modellen passen waar later de "progressieve klauwen" met 28/34mm zuigers in zijn gebruikt.

De klauwen worden geleverd met een zakje met extra onderdelen: de originele ophangbouten, twee nog goede zuigers 30mm, twee nog bruikbare sets remblokken, twee remblokpennen, twee zwart gecoate ontluchtingsnippels met de bijbehorende rubbertjes.
Ook krijg je er nog een extra klauw in onbekende staat bij. Deze heeft ongelijke zuigers 28/34. Om meteen van al mijn oude onderdelen af te zijn krijg je er ook meteen nog een losse schijf bij van een ZX6R '95-'97. De schijf zit nog 2 tienden voor het slijtagelimiet.

Met deze complete set kan je Kawasaki er voorlopig weer tegenaan!

Vraagprijs voor het hele set bij elkaar is 130 euro. Opsturen kan, ophalen mag ook in de omgeving Delft. 

Rammelende Bak

Die hard MF'er
3 mei 2006
358
113
Haha ik begrijp de verwarring. Maar wees gerust, ze zitten goed gemonteerd. Er zitten origineel een soort stalen proppen in de holle kant van de zuigers. Zoals te zien is, steken deze iets uit buiten de zuigers. Ze zijn gewoon verwijderbaar (scheelt weer onafgeveerd gewicht!), maar ik durfde dat niet aan. Ik wist niet zeker of bij geheel versleten remblokken dan de zuigers te ver uit de klauw komen.
 
Bovenaan Onderaan