tomtom one

zoghe

MF'er
1 sep 2002
70
0
Hoi, heeft er iemand tomtom one en weet hij/zij of je hier ook geplande tomtom routes op kunt downloaden?
Groeten, Harry
 
Ik neem aan dat het SD-kaartje genoeg geheugen moet hebben en dat je via de PC de route erop zet.
Hoe kan ik hem dan laden op de tomtom?
Hoe kan ik de juiste stroomvoorziening op de motor gebruiken?
Ik overweeg nl. om morgen deze tomtom te kopen.
 
Beter om een PDA te kopen en die zooi te downloaden. ;)
Effe installeren, crackje erover en gaan. :P

Zelf heb ik een Mio 201 en bevalt tot nu toe erg goed.
 
Je weet dat je de vraag stelt op Motor-Forum? En dat de "one" echt hardware is voor in den automobiel?

Check de TomTom-site voor details.

Een prachtige route, zelf samengestelt en goed voor bijna 250 km is bijna 1 kb, om precies te zijn iets van 750 bytes. Piepkleine bestandjes dus. Zo'n route krijgt de extensie .itn. De bestandjes plaats je in de map itn op je TomTom (of op de geheugenkaart in je TomTom). Na oproepen via de opties "reisplanner" kiest je voor de optie "korste route". Easy! En je belandt niet eens in slootjes of op doodlopende weggetjes ;-)

Maar uh, denk er nog eens goed over na. En hoor ook gerust de Garmin-mannen aan. Slechte apparaten zijn er namelijk niet echt. Wel moeilijke. En tot die categorie hoort vooral de laatstgenoemde.
De "one" doet waarvoor-ie gemaakt is en is daar heel goed in. Tot en met eigen recreatieve planning via ene paar muisklikken aan toe. Alhoewel de "one" nadrukkelijk niet voor op de motor is gemaakt.
 
Beter om een PDA te kopen en die zooi te downloaden. ;)
Effe installeren, crackje erover en gaan. :P

Zelf heb ik een Mio 201 en bevalt tot nu toe erg goed.


Ja joh, koop gewoon een pda en vul die met kopietjes ....... niet helemaal actueel, niet helemaal geschikt voor op de motor, maar wel lekker goedkoop. Alhoewel, wat kost een pda ook alweer? En moet je dan ook niet iets doen met een gps-antenne? En geluid? En een waterdichte case? en wat doen al die trillingen (als je tenminste rijdt) en vochtig weer als mist?
Kopieer een stafkaart bij Appie Hein op de kopieermachine. Net zo'n tip ;-)

Als er een "one" op het oog is, is dat een goede keuze. Je zou kunnen overwegen om ipv de "one" een Rider te kiezen. Ze worden voor leuke prijzen aangeboden. Ook kan je kijken naar Garmin Quest I, bijvoorbeeld. Met die keuzes heb je iig de actuele kaarten, actuele poi's én hardware dat zuinig omgaat met energie. De Rider en Quest I zijn ook nog eens schokbestendig en waterdicht.
 
Ik rijd er al een half jaar mee rond. Ook op de motor.
Routes plaatsen op de one is geen probleem (aansluiten met bijgeleverd kabeltje op de PC. darna ziet deze de one als een extra schijfstation)
Zelf routes maken is geen probleem maar dan moet je er wel een normale kaart naast houden (thuis tijdens het plannen) voor het overzicht.

De mijne heb ik met een zelf-gefabriekt beugeltje op mijn tanktas gemonteerd. In de tanktas gaat dan de autolader, die op zijn beurt weer middels een verloopkabeltje (aansteker-aansluiting gekocht bij de automaterialen-zaak, kost bijna niets) aan de motor zit.
 
Oke, bedankt Billy the Kid.

Wat voor bestandsformaat zijn de routes die je op je kaart zet en hoe activeer je ze dan op je TomTom? Ik heb een its bestand op de kaart gezet in de its map maar is vervolgens niet zichtbaar om te laden, er staat wel dat het voor TomTom5 is. Weet niet of dat wat uitmaakt. Waar heb jij ze vandaan en hoe ga je dan te werk.
Voor wat betreft het aansluiten op de motor, sluit je daarvoor een kabeltje aan op de accu en hoe gaat dat allemaal?
Zou mooi zijn als ik hem op die manier ook op de motor kan gebruiken.

Alvast bedankt en groeten, Harry
 
idem, hiero dezelfde vraag, ennuhh, hoe doe je dat met die oordoppies (de praten miep-miep is bij rijden/motorgeluid niet te verstoan)??
 
@zoghe en @geurt
tomtom one is niet geschikt voor de motor zoals al eerder aangegeven maar is alleen voor in de auto, je mist een paar aansluitingen, bescherming tegen water, vocht en trillingen. Ook is het geluids nivo gemaakt voor in de auto. Je moet de TomTom Rider hebben, deze is geheel geschikt voor het gebruik op de motor.
 
Hoi Hoi

Kijk eens op deze site voor routes. Wanneer je deze routes download op je pc en ze uitpakt, zie je een tom tom en Garmin versie.Verder staat daarnaast een tekst bestandje waarin in gewone mensen taal wordt uitgelegd hoe je de route op je tom tom krijgt.

Lukt mij ook en zitten erg mooie routes bij.
http://www.gps-tracks.nl/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.gps-tracks.nl/)

verder heb ik zelf een mio 168(pda) met tom tom en deze heb ik bevestig met een fietssteun op mijn stuur. Moet je wel een buizen stuur hebben en een beetje zelf kunnen knutselen voor een steuntje.
Stroomvoorziening via een sigarettenplug die ik in mijn kuip heb gemaakt, 12v en een zekering ertussen.

Groetjes Motormuis Roel
 
b3rt: kijk nou ff wat billy schrijft........kan dus weeeeeeel, ben dus benieuwd hoe en zo en wat.
Hep net een one in bezit en wil DAAR dus max gebruik van maken.
Maaarrruuh, bedankt voor je advies.
Billy: tips???
 
Ik wil iedereen even bedanken voor de reacties, het laden van de routes gaat nu goed, is echt super, de tomtom gaat op de tanktas, nu alleen nog even een contrastekker voor de aansteker van sigaretten en aansluiten op accu en rijden maar. Ook de TomTom one klaar voor motornavigatie.
 
@geurt
Het kan dus niet, het is en blijft behelpen, de app die hier vermeld wordt is simpelweg niet gegeschikt voor gebruik op een motor.
Ga maar eens een flinke regenbui rijden, of laat de motor met de tomtom go of ander "zelf gemaakte navigatie" maar eens buiten staan als er een hoosbui overheen gaat, ik durf bijna te wedden dat je navigatie niet meer werkt na de regenbui.
Een navigatie wat wel geschikt is voor de motor oa de TT rider(om bij TomTom te blijven) zal nog gewoon werken, dan kun je zeggen het werkt......

Maargoed het is mijn apparaat niet wat defect gaat, alleen ik wil het wel even duidelijk vermelden voor mensen die ook zo'n apparaat willen aanschaffen.
Het gaat dus niet alleen om het aansluiten en bevestigen van het apparaat maar ook de omstandigheden waarin het gebruikt wordt (regen, stof, trillingen etc) waar specifieke motor navigatie geschikt voor is.
 
Het is idd behelpen maar ik probeer het, met regen maar in de jaszak doen.
Ben het wel met je eens dat een specifieke navigator voor de motor het beste is.
 
Ik zou nog even graag willen weten hoe zwaar de zekering moet zijn, ik weet niet precies wat de ampere van de TomTom one is.
 
idem, hiero dezelfde vraag, ennuhh, hoe doe je dat met die oordoppies (de praten miep-miep is bij rijden/motorgeluid niet te verstoan)??
Zelf rijd ik op de display. Geluid zet ik dan uit. Qua positie is dat net zo makkelijk kijken als op je snelheidsmeter kijken, daar zit íe vlak naast qua "kijklijn". Desgewenst kun je een setje oordopjes op de one aansluiten.
Gaatje voor de plug zit er standaard in maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.
vwb waterdacht e.d: de One is standaard natuurlijk niet waterdicht. of dat nodige is is echter de vraag een paar spetters kan íe wel hebben en lang niet iedereen rijdt langdurig in de regen. Met name de achterkant (speakeropening en stekker-aansluitng) kent de nodige openingen. Bij minder weer gaat íe bij mij dan ook eerst in de doorzichtige huishoudfolie voordat ik wegrijd. Werkt prima als je maar niet meer dan 1 laag voor de display krijgt. Zelfs de touch-screen is nog prima te bedienen door de folie heen.
 
Ik zou nog even graag willen weten hoe zwaar de zekering moet zijn, ik weet niet precies wat de ampere van de TomTom one is.
Zie ook de voeding: daar staat een wattage op. Watt's zijn volts x amperes. aanta watts delen door 12 volt levert dus de stroom (amperes) op. In principe willen we wel wat over houden. qua zekering stop je er een zekering in van 2x de bereknde stroom. Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij heb ik gezekerd met een zekering van 2 of 2,5 ampere. Voor de zekerheid zou ik het in jouw geval even controleren ;)
 
b3rt: kijk nou ff wat billy schrijft........kan dus weeeeeeel, ben dus benieuwd hoe en zo en wat.
Hep net een one in bezit en wil DAAR dus max gebruik van maken.
Tja... zo kwam ik er dus ook op... One gekocht voor in de auto... ik vond 'm daar handig en dus heb ik maar geprobeerd of en hoe e.e.a. op de motor te gebruiken is :)
 
Heb vanavond even gereden met oortjes in. Ging echt super en niet gevaarlijk, je hoeft niet op te letten op je display. Moest het geluid zelfs nog wat zachter zetten. TomTom zelf heb ik dan onder de plastic hoes van de tanktas zitten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan