Transfer gossip

TurboTeunis

MF veteraan
Donateur
26 mei 2001
4.000
17
Lunteren
Alex Criville naar Antena 3 Yamaha?
9/11/2001
Nadat het bekend is geworden dat Criville volgend jaar niet meer voor HRC rijdt, gaan er geruchten dat Luis D\' Antin interesse heeft in de voormalig wereldkampioen. Cardoso zal waarschijnlijk door mindere prestaties aan de kant gezet worden.
Ook een andere teambaas, Sito Pons zou interesse in hem hebben.

Als Alex Barros voor het aanbod van Aprillia kiest, komt er in ieder geval een plaats in het team van Pons vrij. Capirossi heeft al voor Pons getekend.

Als Criville voor Antena 3 Yamaha kiest betekend dat een terugkeer naar dat merk sinds 1990 toen hij voor het team van multiwereldkampioen Giacomo Agostini reed. Dat was in de 250cc klasse waar Alex nooit potten heeft kunnen breken en tamelijk anoniem zijn rondjes, toen als regerend wereldkampioen 125cc, meereed.
In 1992 t/m 1994 reed Criville voor het team van Sito Pons dat toen ook al met de fabriekshonda\'s reed.
In 1992 won Alex zijn allereerste 500cc GP in Assen nadat alle grote namen letterlijk en figuurlijk uit de race gevallen waren.

Verder zijn er uiteraard ook nog de geruchten of Kenny Roberts bij Suzuki blijft of voor een ander team kiest. Het punt is de machine die weer competatief genoeg moet worden om ermee te kunnen winnen.

Jurgen vd Goorbergh krijgt, als hij bij team Roberts blijft, in ieder geval een teamgenoot. Het is bekend geworden dat Kenny Roberts een tweede rijder in het team wil. Dit zal erg welkom zijn voor vd Goorbergh!
Verder werd ook bekend dat team Roberts volgend seizoen in ieder geval met de tweetakt van start zal gaan. Later in het seizoen zal mogelijk een driecilinder viertakt ingezet worden. Het blok zou dan van Sauber moeten komen terwijl het rijwielgedeelte door Harris ontwikkeld. Harris maakt in begin jaren \'90, net als Rosset, de frames voor de 500cc produktie-yamaha\'s waarmee de Nederlandse troef Kees Doorakkers in de Grand-Prix uitkwam.
Yamaha had in die tijd zelf twee framebouwers voor hun blokken uitgezocht.
 
Laatst bewerkt:
Ik gok dat Jurgen bij Roberts blijft.

Ik hoop alleen dat ze die Sauber driecilinder niet gaan gebruiken want dat is echt een :r motor
 
Als ie in de GP 500 blijft dan hoop ik toch voor hem dat ie nu eindelijk eens een fatsoenlijke motor onder zijn kont krijgt... Begint een beetje een Jos Verstappen verhaal te worden...
 
Hoe stem ik op Suzuki 4-cilinder?
\'k heb de poll ff aangepast, niet zp\'n slecht idee trouwens Jurgen op Suzuki ze zeggen dat Roberts weggaat, blijft Gibernau over voor de sponsoring, en hebben ze nog een goede rijder (Jurgen) nodig om resultaten te behalen.
Suzuki is dit jaar wel de mindere V4 trouwens, maarja altijd beter nog die Proton.
 
Ik denk dat hij blijft, net als Verstappen een beetje het verhaal van: dit jaar zaaien, volgend jaar oogsten.
 
{offtopic}

Bij Verstappen kan je gelukkig al aan het begin van het seizoen voorspellen dat het niets gaat worden.

In zijn eerste seizoen bij Arrows zat er een nono motor in, toen de Asiatech (die als Peugeot motor bij Prost ook al niks presteerde) en nu de Ford Cosworth zoals ze bij Jaguar hebben.

Jaguar doet echter ook niets dit jaar dus het wordt gewoon weer de achterste rijen bezetten voor Jos volgend jaar. Als ze nou de Ferrari klantenmotor hadden (zoals Sauber dit jaar) dan had ik er nog hoop in maar zoals het er nu voorstaat wordt het weer een triest seizoen.
 
{offtopic}

Bij Verstappen kan je gelukkig al aan het begin van het seizoen voorspellen dat het niets gaat worden.

In zijn eerste seizoen bij Arrows zat er een nono motor in, toen de Asiatech (die als Peugeot motor bij Prost ook al niks presteerde) en nu de Ford Cosworth zoals ze bij Jaguar hebben.

Jaguar doet echter ook niets dit jaar dus het wordt gewoon weer de achterste rijen bezetten voor Jos volgend jaar. Als ze nou de Ferrari klantenmotor hadden (zoals Sauber dit jaar) dan had ik er nog hoop in maar zoals het er nu voorstaat wordt het weer een triest seizoen.
{off topic}

Ik blijf het toch positief inzien, nu eindelijk een fabrieksmotor dus het moet altijd beter gaan.
 
JURGEN RIJD VOLGEND JAAR OP EEN 4cyl!!!!! :)
Jurgen heeft Proton Kr3 op de hoogte gesteld dat hij volgend jaar niet langer voor hun rijd :j
Hij rijd volgend jaar op een 4cyl. maar zegt pas komende week voor welk team dat is!
Ik ben benieuwd, ik hoop Yamaha of Honda maar het zou ook Suzuki kunnen zijn :?
 
Gelezen op racesport.nl :)

De vraag is nu waar Jurgen gaat rijden; Shell-Advance Honda, RedBull-Yamaha of de Repsol-Honda zouden de mogelijkheden kunnen zijn als vervangers voor Leon Haslam die absoluut nog niet met de viercilinder potten kan breken, Noriyuki Haga die in gesprek schijnt te zijn met Aprilia voor zowel de GP\'s als de WSBK en als vervanger van Alex Criville die aangekondigt heeft volgend seizoen niet meer voor HRC uit te te komen. Ook Suzuki zou in beeld kunnen zijn als Kenny Roberts daar toch weggaat vanwege de tegenvallende prestaties van zijn machine.
De meest logische stap zou het team van Sito Pons kunnen zijn. Niet alleen Alex Barros, die dit seizoen erg tegenvalt, is met Aprilia in gesprek voor de start met de nieuwe viertakt, waarschijnlijk een driecilinder, maar ook Loris Capirossi wordt nu genoemd. Laatsgenoemde blijft overigens volgens eigen zeggen voor Pons rijden.

Waar Jurgen ook gaat rijden het is altijd een verbetering :)
 
Yessss... *D
Eindelijk kan Jurgen dan meekomen qua materiaal... Hij verdiende ook wel eens een eerlijke kans op goed materiaal...

Hoe dan ook, een verbetering zoals al lang gewenst komt dan toch :)
 
Ik ben niet erg optimistisch over Jurgen\'s transfer, de fabrieksteams zullen de 2-takt motoren niet verder verbeteren, en al hun geld in viertakt projecten steken, dus Jurgen komt hoogstwaarschijnlijk op een één jaar oude fiets aan de start die ook niet meer up to date wordt gehouden, en dus alleen incidenteel kan schitteren net als nu.
 
Ik hoop dat Jurgen bij Red Bull Yamaha gaat rijden, dat team word overgens ook door gaulauises gesponsord, en die wilde Jurgen ook sponsoren.
Ik hoop dat die 4-takten vlgd jaar nog wat aanloop problemen en kinderziektes hebben, dan heeft Jurgen ook nog een kans.
Het aantal 4 takten dat ingezet gaat worden is waarschijnlijk beperkt.
Eneuh Jurgen zei dat hij op een 4 cyl. gaat rijden dat kan dus ook een 4cyl. 4-takt zijn!
(lijkt me overgens niet erg waarschijnlijk)
Die Yamaha M1 is een 4 cyl, wat de aprilia 4-takt wordt is nog niet bekent.
 
Ach, Gibernau won de 500 zondag....zo\'n slechte motor is het nou ook weer niet! K. Roberts is niet voor niks kampioen...

het is altijd beter als de KR3!!
 
Jurgen rijd volgend jaar bij Erv Kanemote op Honda,zijn teamgenoot zal wel aoki zijn die dit jaar al banden(Bridgstone) getest heeft voor Kanemoto.
 
Ik vindt het leuk om naar de 500 en dan vooral Jurgen te kijken, maar ik heb absoluut geen achtergrond info. Kun je me wat meer over dat team vertellen, Welk materiaal, gemiddelde klasering, wie reed er dit seizoen in hun team, enzo.

Ik ben een beetje te lui om het op te zoeken, dus als je daarom niet wilt antwoorden, kan ik je alleen maar gelijk geven :P
 
Bedankt Rev.

Ik begrijp nu dus, dat dit een team is die er twee jaar uit is geweest. Hopenlijk hebben ze niet weer jaren nodig, om het gewenste niveau te halen :}
 
Sorry dat ik het zeg, maar dat Kanemoto team heeft het niet in zich! Aankomend jaar zeker niet...

Net als verstappen...beregoede rijder, maar de teams komen niet vooruit! Als je er 2 jaar uitgeweest bent, komt je niet snel (meer) aan de top!
 
Team Kanemoto is zeker niet mijn favoriet, maar is dat al zeker dan? (ik hoop nog steeds op red-bull yamaha)
Het Team opzich is niet verkeert, ook al zijn ze er 2 jaar uitgeweest.
Het is alleen de vraag of die bridgestones kunnen concureren met de michelins.
 
Ze hebben en lang testprogamma gehad(en nu nog)dus dat kan best wel verrassend zijn met die bridgestone banden.
Kanemoto is een kampioenskweeker als hij de juiste man op zijn fietsen heeft zitten,maar is jurgen dat?we zullen het wel zien als het echt zo is of hij voor die kanemoto gaat rijden.
Dat hij eruit is geweest zegt niet zo veel ,deze man heeft dacht zoiets van 30 jaar ervaring.
Spencer/gardner/lawson/biaggi/kocinsky en nog wel een paar hebben voor hem gereden,toch grootheden met veeeeeeellllllllllll gp overwinningen.

Toch ziet ik hem ook liever op zo\'n Redd bull yamaha rijden,die kleuren zijn zoooooooooo mooi en ik denk dat de yamaha beter bij de rijstijl van jurgen past.
 
Het ziet er naar uit dat die drysdale v8! ook ingezet wordt tijdens de gp\'s.
Wat een wijs apparaat :} van mij mag tie komen.
(zie attachement)

Bijlage: 328.jpg
 

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan Onderaan